Lisa och Kira

– följ vår vardag i träning/tävling och bus!

Nu åker jag!

Publicerad 2010-07-28 18:43:35 i Allmänt

Hej allihopa!

Ikväll åker jag och Jessica till faster (efter att vi har varit på middag hos Inger) och sover över där så att vi får en smidig start tidigt i morgonbitti! Men innan vi åker så ska jag och Kira hinna med ett apporteringspass med dummisar i regnet så att vi har utnyttjat den "sista tiden" fullt ut, då kan jag känna mig riktigt nöjd!

Som sagt tidigt imorgon bär det av mot Umeå och sedan mot Zürich, Schweiz vilket betyder att det kommer vara väldigt lungt är på bloggen =( Kanske, kanske kommer jag att kunna uppdatera från utlandet, men ni får lova att inte överge oss ;-) Annars så är jag tillbaka kvällen den 16/8 så ses vi på träningsträffen den 18:e =) men den specialare! Längtar dit redan...

Nu ska ni inte tro att det bara blir kul att fara, för stackars lilla Kira gumman kommer få klara sig utan matte länge och dessutom börja vänja sig vid att vara ensam hemma lite längre stunder när mamma och pappa jobbar (mamma kommer hem på lunchen). Ja, det blir tufft, men kanske tuffast för mig som kommer sakna henne superdupermycket ='(

Sedan så får jag passa på att spana efter lite nya hundprylar som dom kanske har där nere ;-) Kira ligger just nu och total slaktar en leksak så det lär behövas lite nytt, haha! ;-)

Ha det så bra så hörs och ses vi om några veckor!

Hej då!

Kram <3

Kommentar!

Publicerad 2010-07-28 18:43:00 i Allmänt

Hej Maudis!

Ja dom kan verkligen det, men Kira var så bra! Blev rakt förvånad faktiskt, haha! Ja "paketet" var för himla äckligt, tur att hon tyckte det med...

Tack så mycket, det kommer säkert bli riktigt kul =)

Kram

Lydnadskaos!

Publicerad 2010-07-28 10:36:58 i Allmänt

Hallo!

Gick ut med Kira nu på förmiddagen och tänkte träna lite tävlingslydnad med henne men det blev inte riktigt så! Först hittade hon något delikat tillhörande en råtta som någon av katterna lämnat efter sig på vår "träningsplan". In i det stora gapet åkte hela "paketet", herreguud va äckligt!!! Som tur var tyckte nog Kira det med för hon spottade ut det på mitt kommando. Puh, vilken tur! Men nu blir det väl till att skrubba hela munnen på henne, för jag vill då inte ha några hundpussar av henne som hon så frikostigt brukar dela ut! Med det där "paketet" mitt på planen så blev det bra "nej"-träning varje gång vi på "fot" passerade... Inte nog med det så var Morris, en av våra katter, på superbus humör – han rejsade och sprang som en galning fram och tillbaka, och upp i träden trots sin hängmage, haha! Detta störde ju inte Kiras koncentration LITE... Men jag känner mig faktiskt riktigt stolt över henne för hon satte inte efter honom en enda gång trots att han lockade enormt! Mycket bra av lillstumpan! Hon till och med "frågade" mig med kontakt om hon fick jaga honom, men NEEEJJJ! blev svaret och så gjorde vi något som var såå mycket roligare!

Nu ska vi klippa klorna och göra en "genomgång" innan jag åker.

Vi hörs!

/Lisa

Många nya TRÄNINGSTRÄFFAR på gång!

Publicerad 2010-07-27 09:50:17 i Allmänt

Halloj "(mi)Rakel gänget"!

Jag kommer ju att åka bort den 29/7 men innan så tänkte jag passa på att styra upp ett par träningsträffar så att ni kan träffas och träna hund fastän jag är borta!

De nya träningsträffarna är:

Onsdagen den 4/8 klockan 18:30 i Lungviksparken (mitt emot Friskis & Svettis), vardagslydnad.

Onsdagen den 11/8 klockan 18:30 i Lungviksparken, vardagslydnad.

Sedan så kommer jag ju hem den 16/8 och då skulle vi kunna ha en träningsträff onsdagen den 18/8 klockan 18:30 vid Dekarsögården (ser inte ut att vara något i programmet där vad jag såg) och då har vi en liten specialare! Den kan ni inte missa! =)

Hur låter allt det här??? Kommentera gärna!

Lycka till och ha så kul!

Kram,

Lisa och Kira

Regn, regn, regn...

Publicerad 2010-07-27 09:49:41 i Allmänt

Hej hej!

Har varit ut med Kira på en liten prommis så nu är jag dyngsur, haha medan Kira är torr för hon hade sin fina regnkappa på sig! Det är så praktiskt för man slipper allt grus som fastnar i pälsen när hon går på den blöta grusvägen, allt hamnar på täcket som man sedan kör in i tvättmaskinen, så bra! Hade plannerat ett lydnadspass idag, men i regnet känns det inte så lockande fastän det är bra att träna ligg på blött gräs också... Vi får se hur det blir!

Annars så ska jag fixa det sista med packningen, åker ju på torsdag morgon...

Men vi hörs nog senare!

/Lisa

Mot spårskogen!

Publicerad 2010-07-26 19:11:42 i Allmänt

Halloj!

Den här dagen har tillägnats SPÅR. Jag la ett ganska svårt spår i skogen med två vinklar och ett ställe där jag trampade runt lite, sedan var liggtiden drygt en timme. Det gick hyffsat bra, lite slarvig var hon men hon tog alla vinklar supersnyggt utan rigning – rakt på tog hon dom! Men dessa SPÅRPINNAR inte tusan markerar hon dom som jag vill inte! Trots att jag la godis där och försökte på alla vis, så tog hon inte upp pinnen i munnen, hon är så fokuserad och motiverad på spårslutet där hon vet att det finns något mumsigt! Vet inte riktigt vad jag ska göra, tips mottages tacksamt! Gör jag heeelt fel eller???

Aja i morgon så ska vi träna lite lydnad hade jag tänkt! Så får jag klura vidare på markeringarna...

Ha det bäst!

/Lisa

Kommentar!

Publicerad 2010-07-25 10:06:40 i Allmänt

Hallo Maudis!

Härligt, det var ett tag sedan vi sågs! Fast det lär ju bli ett tag till nu när jag åker bort... Har du fått ordning på bilen? Hur det blir med träningsträffarna medan jag är borta vet jag faktiskt inte, jag har ju lite svårt att styra upp något när jag inte har så stor tillgång till dator. Men vill ni träffas och träna så självklart måste ni ju göra det!

Om du/ni vill så skulle jag ju kunna skriva här på bloggen innan jag åker att det blir träningsträffar på onsdag den 4/8 och på onsdagen den 11/8 klockan 18:30 i Lungviksparken och att ni tränar vardagslydnad. Hur låter det?

Kramis

Såg ni på nyheterna igår kväll???

Publicerad 2010-07-24 10:17:25 i Allmänt

Hallo allihopa!

Jag såg på nyheterna igår kväll och till min chock och fasa såg jag att The Glacier Express hade spårat ut och tre vagnar vält! I person omkom direkt, 6 skadades allvarligt och ett 40-tal till skadades!!! På torsdag när vi åker till Schweiz hade vi tänkt att åka detta tåg för dyra pengar! Men nu vet jag inte hur det blir...

The Glacier Express är ett tåg med panoramafönster som går i de Schweiziska alperna mellan St. Moritz och Zermatt, över 291 imponerande borar och genom 91 tunnlar. Så det vore nog en häftig upplevelse!

Nej nu ska iväg en snabbis på stan =)

/Lisa

Spår

Publicerad 2010-07-23 09:53:28 i Allmänt

Halloj!

Igår kväll gjorde snälla pappa superfina spårpinnar till mig i massor! Vilket kanske kommer att behövas efter att Kira (75 procent flatcoated retriever och 25 procent BÄVER) har varit i farten, haha! Men nu måste jag ju bege mig ut i spårskogen och testa dom!

För övrigt så är Kira suuuperbusig just nu och hittar på rackartyg på löpande band, nu snodde hon en strumpa... Kanske att hon lugnar ner sig åtminstonde en liten stund efter spårningen om jag har tur! Jag uppdaterar nog senare hur det har gått, om vi inte har blivit uppätna av myggen vill säga!

Ha en bra dag!

/Lisa


Tittar ni riktigt noga så har han till och med fasat av kanterna! Oj så lyxigt!

Gårdagens träningsträff

Publicerad 2010-07-22 12:03:45 i Allmänt

Hej heej!

Igår kväll var det ju träningsträff med "gänget" vi var inte så många men kul hade vi! Vi körde lite närsök och alla hundar skötte sig så bra =)

Sedan så hängde jag och Kira på Bessi och hennes matte som skulle gå till deras sommarstuga och då passerar de oss så vi gick från Jäbostugan och hem, en härlig och trevlig kvällsprommenad blev det!

Nej nu har jag dammsugat bort heltäckningsmattan av hår så vi ska gå och träna lite =D

Vi hörs!

/LisaOBS! Ingen träningsträff nästa onsdag den 28 juli!


Inkallning, inkallning och inkallning

Publicerad 2010-07-21 11:35:03 i Allmänt

Tjena!

Igår kväll körde vi ett litet träningspass med INKALLNING för det är ALLTID bra att träna! Det gick riktigt bra, men så visste hon ju också att det var just träning...

Nu har jag precis kommit in från en långprommenad med Kira, mamma och Jessica. Kira fick bära klövjeväskan med vattenflaskor i, det blir både jobbigare för henne eftersom hon annars aldrig blir trött + att vi får vatten att dricka i värmen! Nu ligger Kira helt utslagen i skuggan på altanen och jag ska ta en dusch, skönt!

Ikväll är det träningsträff med "(mi)Rakel gänget" klockan 18:30 vid Jäbostugan i Järved, ni kommer väl??? Det ska tränas skogslydnad, många hundar har ju svårt att lyssna i skogen för där finns ju såå många härliga dofter som är mycket mer intressant än vad matte eller husse säger!

Ha det bäst!

/Lisa

Rallylydnad

Publicerad 2010-07-20 14:01:43 i Allmänt

Hej o hå!

Det är varmt ute fastän solen inte skiner, en tryckande jobbig värme. Har varit ute och kört lite rallylydnad med Kira och vi blev alldeles slut både två, haha! Men det gick bra när hon väl insett att lapparna är inte det som är mest intressant... Men det är riktigt kul och bra träning så har ni aldrig testat så kom och prova! Jessica och mamma fick också köra ett varv med Kira för att lära sig lite.

Har också hunnit med en liten shoppingrunda, det blev en ny leksak till Kira – tänk att det alltid blir så? Hmm... Leksaken "getingen" är i alla fall i gummi så har jag tur så kanske den håller ett tag, den var också lite knottrig så den ska vara bra för tänderna, det gillas!

/Lisa och Kira

Tisdag + Bilder

Publicerad 2010-07-20 10:02:23 i Allmänt

Hallo hallo

Igår kväll blev det kloklippning och div annat som hör till en riktig "genomgång". Avslappnad som hon är somnade hon och snarkade på rygg i mitt knä med alla fyra tassar i luften, härligt! Det kallar jag en hund som inte har något emot att få klorna klippta! Önskar att alla hundägare kunde få ha det så här enkelt vid kloklippningen, för jag vet att det är många som har det lite kämpigt med klorna...

Vad vi hittar på för bus idag vet jag inte riktigt men alldeles säkert så blir det ett lydnadspass eller två eller kanske tre, haha! Men vi hörs säkert senare idag

Ha en underbar dag!

/Lisa

P.S. Nu kan ni som vill kolla in lite söta valpbilder på FB! D.S.

Lydnadsträning

Publicerad 2010-07-19 15:54:26 i Allmänt

Halloj!

Idag har det blivit två pass med tävlingslydnad än så länge, hinner nog minst ett pass till i kväll när det är lite svalare (förhoppningsvis). Träningarna har gått ganska hyffsat MEN inte utan godis! Försöker belöna henne mindre och mindre i varje moment men än så måste man ha en liten frolic och klickern i handen för att hon ska vara riktigt på bettet. Tyvärr så har vi inte övat på hopp över hinder eftersom jag inte har något hinder, fast nu kom jag på att jag har ju ett agilityhinder som jag kanske kan använda. Det måste ju vara bättre än inget i alla fall även om det inte är heltäckt utan bara en pinne tvärs över. Nu måste jag ut och testa, haha!

Annars så har det inte hänt så mycket förutom att jag försöker begripa mig på facebook vilket går väldigt långsamt måste jag erkänna. Men lite kul är det också, haha!

Nej dax för mat snart känns det som

/Lisa

Kommentar!

Publicerad 2010-07-19 10:04:32 i Allmänt

Hallo Maja!

Tisdag skulle fungera alldeless utmärkt för min del! Men nu får jag ta och dirigera er i trean istället  Men vi kan ju höras på sms!

Kram

Måndag

Publicerad 2010-07-19 09:58:29 i Allmänt

Tjena!

Igår var vi och åt hos faster, grillat blev det såklart! Smaskens! Kira skötte sig bra som vanligt  haha! Låg och tuggade på sitt nya tuggben och var allmänt nöjd.

Vad vi gör idag får tiden utvisa, nu ska vi i alla fall gå ut och träna lite trävlingslydnad innan det blir på tok för varmt!

/Lisa

Kommentar!

Publicerad 2010-07-18 11:14:18 i Allmänt

Hallo Maja!

GRATTIS till gårdagens fina resultat i 2:an!!! Åh vad jag hade velat vara där och se på er!

Absolut, det låter kanoners!  Då får du leda oss igenom 1:an så försöker jag mig på att leda er genom 2:an om du vill  Någon dag till veckan kanske, eller hur jobbar du? Sedan åker jag ju till Schweiz en bra tag...

Vi hörs!

Kram

Äntligen FACEBOOK

Publicerad 2010-07-18 11:09:36 i Allmänt

Tja, tja!

Nu har även jag blivit övertalad att skaffa Facebook. Det tog tid men till slut så föll jag, haha! Vet inte riktigt hur man gör så ni får ha lite överseende med mig. Lär mig gärna lite! Försöker lägga till vänner men har jag glömt eller inte hittat just DIG så lägg till mig istället  Gör så gott jag kan efter min usla förmåga!

Men nu med FB så kan jag kanske äntligen hänga med i vad som händer!

/Lisa

P.S. Jag ska INTE "glömma" bloggen bara för FB så ni kan räkna med mig här också i fortsättningen! D.S.

Vildmarksbad

Publicerad 2010-07-18 11:04:48 i Allmänt

Halloj!

Igår kväll tog vi och badade i vårat vildmarksbad, jätteskönt! Varmt och härligt

/Lisa
Kira 15 månader!

Publicerad 2010-07-17 09:42:12 i Allmänt

Tjohoo!

Mattes lillgumma blir 15 månader idag, helt otroligt vad tiden går fort! Jösses man hinner ju inte alls med nu är det dags för Royal Canin Maxi ADULT, Junior tiden är förbi!

Vi får ta och hitta på lite extra roliga saker, jag lurar på en äventyrsstig/skattjakt i skogen :P Ska gömma burkar med smaskens i och lite annat påhitt som hon får klura ut och hitta!

Grattis också till alla syskonen! Wilma, Tula, Roxy, Esme, Elvis, Liam och Ludde =) Hoppas ni får en riktigt bra dag med något extra kul! Ett 15 månaders-kort på er skulle vara kul att få se också ;-)

/Lisa och Kira

Här kommer en nytagen bild (kanske inte den bästa, hon har ju fällt allt hår):


Kira 15 månader
Ser ni att bäbismagen fortfarande finns kvar?

Lydnadstävlingar

Publicerad 2010-07-17 09:42:06 i Allmänt

Hej hopp!

Idag är det lydnadstävlingar i alla klasser uppe på torpet, kul! Önskar bara att jag och Kira också hade kunnat vara med, men jag får skylla mig själv som inte tränat tillräckligt hårt med henne! Skulle ha varit kul att åka upp på torpet i alla fall och titta på alla duktiga ekipage men jag är rädd för att vi inte hinner det idag... Jag får nöja mig med att höra resultaten.

Stort LYCKA TILL till alla ni som ska tävla, ni är superduktiga!

/Lisa och Kira

Ett kort träningspass i solen

Publicerad 2010-07-16 14:41:17 i Allmänt

Tjena!

Jag tror att jag hade fel imorse när jag sa att det var lite sämre väder idag... Nu skiner solen för fullt och ska man träna SVART hund så får man göra det ofta men i korta träningspass.

Efter en sväng på Reginas Zoohörna och nya godisar så var jag och Kira ute och tränade lite linförighet. Antingen var Kira väldigt motiverad att vara till lags eller så innehöll de nya godisarna nått mirakelmedel för hon var väldigt duktig både på vänsterhalter och vänstersvängar som hon brukar vara lite "seg" på. Försökte dirigera mig själv lite, men skulle behöva någon som vill leka tävlingsledare åt mig, någon frivillig??? Jag kan bjuda på fika  

Sedan så trälade vi på med apporteringen som hon tycker är skittråkig, varför sitta still med apporten när man ska springa och hämta den??? Apportering har hon annars inga större problem med (hon är ju en flatte) men att "bara" sitta och hålla i den verkar inte funka så bra, gå och bära den går bra men inte sitta... Vi jobbar på med klickern så kanske det blir några framsteg till slut!

Vi får se vad mer vi hittar på idag, lite vattenapportering skulle Kira nog inte ha något emot, haha! Ikväll kanske jag ska hjälpa faster med lite shopping inför Schweiz resan.

Ha det bra allihopa och ta en lite paus i det ni gör och gå ut och gör något kul med hunden

/Lisa och Kira

Fredag

Publicerad 2010-07-16 11:48:49 i Allmänt

Halloj!

Lite sämre väder idag, men man ska inte klaga för det är fortfarande bra! Dessutom är det bättre "hundträningsväder" när inte solen gassar för fullt.

Igår kväll var jag hos grannen och hälsade på världens sötaste "Rulle" (border collie blandning) på cirka 13 veckor, så härlig!

Idag blir det kanske en tur på Reginas zoohörna om jag har lite tur  Godis förrådet måste fyllas på...

Vi hörs senare!

/Lisa

Ny träningsträff!

Publicerad 2010-07-15 11:41:46 i Allmänt

Hallo!

Tack för igår alla som var med på träningen, det blev ju kanon!

På gårdagens träning bestämdes den nya träningsträffen, den blir på onsdag den 21/7 klockan 18:30 vid Jäbostugan i Järved. (Vi hoppas att det är ledigt där då). Ring om ni inte hittar dit
 
Då tränar vi bland annat lydnad i skogen, många hundar har ju svårt att lyda i skog eftersom det finns sååå många härliga dofter att snusa på istället för att höra på matte eller husse.
 
Hoppas att ni kan komma
 
Vi ses!
 
Kram,

Lisa och Kira

Kommentarer!

Publicerad 2010-07-15 11:40:49 i Allmänt

Heej Maudis!

Tack, tack för alla grattisar! Och tack för tipset om Sollefteå, det hade varit kul men tyvärr åker jag ju till Schweiz då.

Vilken tur att du inte glömt våra träningsträffar  Ser fram emot att få träffa din nya stjärna! Ann och Douglas är välkommna med, det är bara trevligt! Det är ju typiskt det där med bilar, men hoppas att den snart är på G igen!

Vi hörs och ses!

Ha det bra

Kram

Torsdag

Publicerad 2010-07-15 11:33:46 i Allmänt

Hej heej!

Blev dåligt med uppdateringar igår...

På tisdag kväll så fick Kira sig en genomgång med allt vad det innebär (kloklippning, trimning, rena öron och tänder osv.) och ett BAD så nu är hon så blank och fin och doftar ljuvligt!

Igår så var jag hos frissan och blev sommarsnygg, haha! Det var också träningsträff med "(mi)Rakel gänget", vi löshundstränade och det var superbra!

Annars så har det inte hänt så mycket förutom att vi (eller jag) njuter av det härliga vädret. Kira flämtar och flåsar i skuggan...

Sköt om er!

/Lisa

1:a antagningsbeskedet

Publicerad 2010-07-13 16:33:39 i Allmänt

Tja!

Såg idag att man faktiskt kunde gå in och se om man blivit antagen till högskola/universitet och jag har blivit antagen på mitt första handsval som var civilekonom utbildningen på Umeå school of business (Umeå universitet) som är 4 år. Men det är bara ett första besked så än är det inte hundra men troligen så blir det så =) 

Det känns spännande men samtidigt skrämmande, tänk om det är för svårt? Men kan andra så borde jag kunna med för dåliga betyg har jag inte direkt! Men vi får se hur det artar sig...

Sköt om er!

/Lisa

En sväng på stan

Publicerad 2010-07-13 16:27:49 i Allmänt

Heej!

Idag har det blivit en sväng på stan för att inhandla lite kläder till en Schweiz resa som närmar sig! Jag, min lilla syster Jessica och min faster ska åka till Zürich där min kusin bor och hälsa på henne, kul! Jag har varit där tidigare och Schweiz är ett så himla fint land, vilken natur och vilka människor! Vi åker den 29/7 och kommer hem den 16/8 så det är en lång tripp.

När jag ändå var på stan så blev det en sväng ner på Djurmagazinet där jag som vanligt inhandlade lite tuggben men också en ny borste och en freesbee.

Nej, nu ska jag kanske ta och göra något vettigt ;-)

/Lisa

Borta bra men hemma bäst!

Publicerad 2010-07-12 17:24:46 i Allmänt

Hallo allihopa, vi är hemma!

Nu har vi varit i stugan så länge att jag knappt kommer ihåg vad vi har gjort! Självklart har vi gjort de självklara sakerna som badat, busat, rejsat och tränat. Lite närsök har det bland annat blivit och på lydnadssidan så har det blivit ligg under gång och ingångar. Ligg under gång går faktiskt bra, nu har vi övat på ett snabbt läggande och hon lägger sig i luften för att sedan landa på marken, haha! Dock utan störning. Ingångarna går fortfarande trögt, hon sätter sig alltid framför, vet inte vad jag ska hitta på riktigt! Har lusläst i "bibeln" (Lydnadsboken) men nja det går inte riktigt... Sedan så har vi tränat på loss på bollar, hon är så bollfixerad...

Annars så har hon lyckats skälla ut våra nya trevliga norska stuggrannar! I full fart sprang hon in till dom och tokskällde med rest ragg!!! Lite farlig är hon nog, eller??? haha! Inte direkt det bästa första intrycket... Hon blev nog så förvånad att det inte var den gamla grannen som var där så hon visste inte vad hon skulle hitta på! Aja bra var det i alla fall inte, men nu älskar hon dom (hon älskar alla människor trots utskällningen, som säkert var mer att hon själv blev häpen).

En FÄSTING har hon också lyckats att få för andra gången i sitt liv! Bakom örat satt den lilla fulingen fast, usch vad dom är äckliga! Obligatoriska myggbett har både hon och jag i massor, klia klia klia ÖVERALLT. Kira kliar så det rycker hår. Hon är för övrigt nästan naken just nu, så mycket har hon fällt! Det vita skinnet skiner igenom lite var stans, tur att hon inte är någon utställningshund säger jag bara...

En sväng till Sollefteå har vi också hunnit med, där hann jag skymta hundskolan med avelsstationen och deras Brukshundklubb (som låg väldigt nära storvägen). Annars finns det inte speciellt mycket i Sollefteå, vad jag vet...

Idag på väg hem så åkte vi till Rotsidan och gick lite på klipporna, jättehärligt! Se bilderna nedan.

Ja det var nog allt jag kan komma på för tillfället förutom att det har varit superväder men faktiskt ordentlig åska en kväll. Nu ska det förhoppningsvis bli lite mer fart på bloggen igen (fast än den ligger inte så högt på prioriteringslistan just nu, men en kvart om dagen ska jag nog kunna avvara!)

Nu längtar vi till på onsdag då det är träning med "(mi)Rakel gänget" igen, känns som om det var ett tag sedan! Hur gick det på träningen förra onsdagen??? ;-)

/Lisa =D

Rotsidan:Sommarens träningsträffar!

Publicerad 2010-07-05 13:05:19 i Allmänt

Halloj!
 
Här kommer lite info om sommarens träningsträffar!
 
Nu på onsdag den 7 juli tränar vi vardagslydnad 18:30 i Lungviksparken (mitt emot Friskis & Svettis). Jag kommer inte att vara där då, är i sommarstugan.
 
Onsdagen där på den 14 juli samlas vi 18:30 vid Dekarsögården och löshundstränar, superbra träning! Vi har hundarna lösa en och en medan vi tränar vanliga övningar ;-) Är bara en hund lös i taget kan inte två hundar dra i väg och busa utan skulle din hund gå fram till någon annan så vet vi ju att alla hundar på plats är snälla och det är bara att gå fram och ruska tag i hunden. Ett kanontillfälle att träna med sin hud lös, bygger både självförtroende hos hunden och hos matte/husse!
 
Någon gång framöver kommer jag att annorda en liten överraskning, där gärna barn får delta med hunden om man vill/har. Vi tar då med oss fika. Mer info om det kommer längre fram =)
 
Hoppas att ni kan komma så ses vi!
 
Fram till dess - ha en riktigt bra sommar!
 
Kram,

Lisa och Kira

Till stugan igen...

Publicerad 2010-07-05 13:04:35 i Allmänt

Hallo hallo!

Nu drar vi mot Nästvattnet och sommarstugan igen! Jag har laddat med bra hundböcker till hängmattan och sökutrustningen till Kira ;-) Kan det bli bättre??? Nu håller vi tummarna för FINT, härligt sommarväder! Då kan det bli både bad, vattenapportering och kannotpaddling. Vi hörs igen om några dagar eller kanske en vecka, vet inte riktigt när vi kommer hem (troligen när maten är slut, haha!) Fram till dess blir det lugnt här på bloggen, men ni kan ju alltid passa på att läsa något gammalt inlägg som ni missat och skriva några härliga kommentarer ;-) Eller hur? Haha!

Ha det bra så länge och glöm inte att uppskatta sommaren (trots myggen)!

/Lisa och Kira

P.S. Lycka till på onsdag "(mi)Rakel gänget", jag önskar att vi också kunde vara med! D.S.

Påminnelse!

Publicerad 2010-07-05 10:39:39 i Allmänt

Tja tja!

Kira är ju med i en fototävling på Reginas Zoohörna, gå in där och rösta på henne (helst varje gång ni går förbi haha)! Det är ju bra miljö- och störningsträning :P Bild nummer 35 är det som gäller ;-)

Tack!

/Lisa

Koppeltvätt på löpande band!

Publicerad 2010-07-04 17:52:26 i Allmänt

Hej!

Passar på att skriva lite här medan kladdkakan mumsar till sig i ugnen =) Efter sallad till middag så måste man ju kompensera med en smarrig efterrätt :P hehe...

Jag och Kira har tränat på ingångar och vänster svängar/halter. Det gick faktiskt över förväntan bra med vänster svängarna/halterna – det tar sig! Ingångarna däremot behöver hon fortfarande hjäp med, annars sätter hon sig rakt framför. Vet inte riktigt hur jag ska få till det, någon som har något tips???

Gick ut och rastade Kira en sväng och kände att det rosa kopplet som hon fick i födelsedagspresent luktade ofräscht, blä så får det inte vara! Snabbt in och tvättade det och när jag ändå höll på så fick några andra koppel också sig ett bad ;-) Otroligt hur smutsiga dom var, hade inte kunnat företsälla mig att vattnet skulle bli typ halvbrunt!? Dom har ju sett rena ut i färgerna, men så var det tydligen inte!

Men nu hänger dom så fint på tork fräscha och härliga igen! Så är det något jag rekommenderar idag så är det en koppeltvätt!

Nej bäst och se om kakan är klar snart.

/Lisa

Söndag

Publicerad 2010-07-04 11:55:36 i Allmänt

Hej i värmen!

Idag är det så varmt att man nästan inte gör någonting! Har lyckats fixa ett örngott med symaskinen i alla fall :P Vi funderar på att åka och bada med Kira för att svalka oss men jag är rädd för att det kommer vara svinkallt i vattnet haha! Kira skulle ju må bra av det i alla fall, för hon är alldeless slö av värmen stackar´n... Vi får se hur vi gör ;-)

Det får bli ett litet kort inlägg just nu, ska ut och rensa ogräs...

Vi hörs kanske senare!

/Lisa

Hel makeover!

Publicerad 2010-07-03 14:25:04 i Allmänt

Tja!

Här har det inte hänt särskilt mycket intressant idag. Jag har klippt klorna, smort tassarna, rengjort öronen, kollat tänderna, klippt och effilerat Kira så nu är hon supersnygg! Fast det är hon ju alltid :P haha. Annars så har jag jagat hårtussar med dammsugaren (jag vann) och städat lite.

Ja det var nog allt för idag så länge, håll ut så kanske det kommer något mer intressant att läsa ;-)

Over and out,

Lisa

Härlig dag i solen!

Publicerad 2010-07-02 19:12:03 i Allmänt

Hej heej i solen!

Vilket ljuvligt väder! Sol, sol, sol har redan hunnit bränna mig en aning :P Men riktigt härligt är det och man känner verkligen att det är sommar!

Idag har Marie med barn och hundar varit här, mycket trevligt = det får vi göra om! Vi har fikat saft och ballerina  i värmen med hennes härliga barn, dom är verkligen coola! Kira har busat gärnet med Saga (ursöt schäfervalp), det är så kul att se hur två hundar med olika ras busar, Kira använder tassarna medan Saga använde de vassa valptänderna ;-) Intressant, och ingen av dem gav sig heller, fullt ös heela tiden =) Sasko som för övrigt är Kiras dröm man var också med, men de hann inte busa av sig riktigt, så det får vi ta en annan gång! Men en riktigt härlig dag har det alltså varit!

Imorgon har jag hört något om ännu varmare väder så vi får väl se vad det är. Då kanske det lämpar sig för ett hundbad, hon torkar ju snabbt i solen ;-)

Trevlig helg på er och jag hoppas att de flesta av er har hunnit få semester!

/Lisa

Ny träningsträff!

Publicerad 2010-07-02 10:00:28 i Allmänt

Hallo "(mi)Rakel gänget"!

I onsdags bestämmde vi en ny träningsträff, den blir på onsdag den 7/7 klockan 18:30 i Lungviksparken (mitt emot Friskis och Svettis). Vi tränar vardagslydnad! Jag kommer inte att vara där (är i stugan).

Hoppas att ni får det trevligt och en bra träning (vilket jag inte tvivlar på!) ;-)

/Lisa

IKEA

Publicerad 2010-07-02 09:55:42 i Allmänt

Hejsan svejsan!

Jag får börja med att be om ursäkt för den dåliga uppdateringen.

I onsdags var det ännu en träningsträff med "(mi)Rakel gänget". Trots dålig start med åska så blev det en mycket lyckad träningsträff med duktiga hundar, mattar och hussar! Jag hoppas att alla ni andra håller med? Dock fick Kira ett eller snarare två tokfnatt och busade gärnet med lilla Bessi som hängde på. Suck, det är så svårt att bryta henne när hon drar igång på det viset, bus hund! Man skulle ju kunna bli knäpp!

Igår, torsdag, var vi hela familjen i Sundsvall och gick på Birsta och IKEA hela dagen. Lite diverse småfynd blev det ju såklart ;-) Kira fick vara hos en hundvakt och busa med deras Golden retriever hela dagen, så henne gick det ingen nöd på! Fastän hon var glad och trött att komma hem igen...

Idag är det superhärligt väder och vi hoppas på besök av Sasko och Saga! Busa gärnet ett tag skulle inte vara helt fel, haha!

Vi hörs!

/Lisa och Kira

Om

Min profilbild

Kira

Jag är en superglad retriever blandning, 75 procent Flatcoated retriever och 25 procent Golden retriever, men jag är och ser ut precis som en flat! Min matte Lisa ,21 år, tävlar med mig i tävlingslydnad och rallylydnad än så länge. Men jag tränar också sök, spår, retrieverjakt, uppletande, budföring och lite annat smått och gott =) En och annan blandras utställning har vi varit på också för kul! Hemma har jag sällskap av katterna Kurre och Morris som är lagom roliga ibland... Retstickor! Matte har också släpat hem marsvinen Gilbert och Theodore, chinchillorna Henning och Hilda och ett akvarium. Måste jag nämna att matte, förutom att plugga till Civilekonom, också jobbar på Zoobutiken i Ö-vik? Jag tycker det är paradiset när jag för följa med henne på jobbet, kan det bli bättre?! Undrar ni över något så sänd gärna ett mail till Lisa_91_278@hotmail.com Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela