Lisa och Kira

– följ vår vardag i träning/tävling och bus!

Shopping...

Publicerad 2010-06-30 12:33:54 i Allmänt

Hej hopp!

Nu ska här tränas! Mamma har inhandlat lite agility saker idag, inte allt som man behöver (blev lite dyrt) men vissa saker är ju enkla att snickra ihop själv (eller pappa) ;-) Men det ska nog duga att ha på gräsmattan så syrran kan försöka träna Kira lite, bli lite mer engagerad och tycka att det är kul med hund!

Jag kunde inte heller motstå ännu ett nytt koppel + halsband i rosa och brunt randigt, snyggt!

Så är ni sugna på att testa lite enkel agility så är det bara att komma förbi =)

Nu ska vi ut och test springa, haha!

Vi hörs och ses några av oss ikväll på träningsträffen ;-) Det är ganska bra hundträningsväder just nu i alla fall, så må det hålla i sig...

Ha det kanoners!

/Lisa

Bilder

Publicerad 2010-06-29 18:23:11 i Allmänt

HALLOJ!

Nu finns bilderna från SÖKKURSEN ute på Rakel, hundägarcoachens, hemsida http://www.hundagarcoachen.se gå in där och titta, jättemånga superfina bilder!

Idag har husets alla djur, förutom damm (hår) råttorna som istället har fått häsla på dammsugaren och de som bor i akvariumet, blivit borstade till allas förtjusning. Kurre, en av katterna, njöt och spann så drägglet rann (oj rimmar det?). Han åmade sig och vände sig så jag kom åt alla sidor, inklusive magen! Alla tycker verkligen att det är skönt att bli borstad. Nu är de nästan nakna allihopa, för oj så de fäller päls! Vitt hår från katterna och svart hår från Kira, det ser lite kul ut på gräsmattan!

Kira och jag var på en liten prommis i värmen också och hon upptäckte gräshopporna som lät i dikena! Hon borrade ner nosen i gräset och då blev dom tysta, då vred och på huvudet och spärrade ut öronen, haha! Sedan landade en fjäril (påfågelöga) på hennes nos!!! Attans att jag som VANLIGT inte hade kameran redo!

Imorgon ska Kira få studsa studsmatta igen med Jessica (min lilla syster), haha! Bra träning att hon inte är rädd för att det gungar under tassarna ;-)

/Lisa

Rallylydnad och Agility

Publicerad 2010-06-29 09:57:17 i Allmänt

Hallo!

I går spenderades en stor del av dagen på stan och på banken. Men senare på kvällen var det sista träningen med "ungdomsgänget" på Brukshundklubben innan sommaruppehållet. Vi körde rallylydnad vilket inte gick så bra för vår del, Kira var ofokuserad (säkert på grund av mig) och hon tyckte att lapparna var mycket intressanta, haha! Men någon måste ju komma sist... KUL var det i alla fall och det går säkert bättre nästa gång ;-) Tack för en mycket trevlig kväll hela "gänget". Kira fick också testa på lite Agility, vilket jag tycker gick förvånandsvärt bra, hon sprang igenom tunneln, över alla hinder, och vippbrädan! Tack till Johanna för din hjälp =) Agility var riktigt kul faktiskt, även om Kira är smidig som ett kylskåp, haha! Det är något som jag tror att min lilla syster Jessica skulle kunna tycka vara kul att göra med henne. Det får vi fortsätta träna, fast bara på skoj ;-)

I dag är det riktigt fint väder ute så vi får se vad det blir för påhitt i dag!

I morgon är det träningsträff med "(mi)Rakelgänget" halv sju i Lungviksparken, ni kommer väl??? Ta med långlina.

Superkul =)

Vi hörs!

/Lisa

Hemma!

Publicerad 2010-06-28 10:31:26 i Allmänt

Hej hej!

Vi kom hem från stugan och midsommarfirandet i går kväll. Det var varit en trevlig helg med god mat och hyffsat fint väder =)

Vi tog ner kannoten så lite paddling har det blivit. När jag var en bit ut så kunde naturligtvis Kira inte vara utan matte!? Hon simmade långt, långt ut i jakten på matte! Det har hon aldrig gjort förut. Sist det var badsäsong så var Kira så liten. Men nu har hon kommit på det, hon simmar och hämtar pinnar, dummys och allt, härlig! Jag har bara väntat på att det ska komma för hon är en riktig bad hund ;-)

Annars så har vi gjort några uppletanden och tränat lite sök. Charmat alla stuggrannar har hon också lyckats med, haha! Hjälpt till att apportera träpinnar till vébo'n och busat gärnet ute hela dagarna! Fullt ös medvetlös...

Har faktiskt knäppt lite kort, man så klart hade jag inte kameran på mig när den behövdes... Men några bilder blev det i alla fall ;-)




Flaggan hängde som en slips...


Lite halvblöt


Mums med jordgubbe!


Slicka gräddskålen...


Kan det bli godare???


Sommarsaft


Spana in stilen, haha!




Kanske lite för varmt med raggsockar på midsommarafton?
Tydligen inte för faster!


Jessica (min lilla syster) hade en tråkig stund i stugan
och målade en tatuering på mig, inte så tokigt faktiskt!



Det här blev ett låångt inlägg med många halvtråkiga bilder!

/Lisa och Kira

Mot stugan i Nästvattet

Publicerad 2010-06-24 10:32:37 i Allmänt

Heeej!

Idag så åker vi mot stugan för att fira midsommar med god mat, flaggan i topp, fint väder (har jag bestämt) och trevlig stämning! Det ska faktiskt bli grillad strutsfilé, spännande va?! Sillen tror jag att jag hoppar över, haha! Kira blir nog glad att vara tillbaka, få springa lös och hitta på rackartyg hela dagarna! Nej, ett och annat uppletande eller sök ska hon nog få göra också ;-)

Nu är det bäst att man tar och packar och som vanligt blir det nog mest hundsaker...

Glad midsommar på er allihopa!

Vi är tillbaka på hemmaplan på söndag...

Over and out

/Lisa och Kira

Ny träningsträff på gång!

Publicerad 2010-06-24 10:30:26 i Allmänt

Hallo hela "(mi)Rakel gänget"!

Tack alla som var med igår, vilken härlig och bra träning vi fick i solskenet =)

Igår bestämdes den nya träningsträffen som blir på ONSDAG den 30/6 klockan 18:30 i Lungviksparken (mitt emot Friskis & Svettis). Vi tränar lydnad bland annat. Ta med långlina om ni har så tränar vi inkallning ;-)
 
Hoppas att ni kan komma så ses vi!
 
Ha en riktigt trevlig midsommar =)
 
Kram

/Lisa

Kommentarer!

Publicerad 2010-06-24 10:01:52 i Allmänt

Halloj Babs och Sete!

Ja men va synd, vi hade en riktigt trevlig kväll i solen! Det är ju tyspiskt att det alltid ska vara nått som är galet. Det var ett tag sen man såg er, man kanske ni kan på onsdag till veckan klockan 18:30 i Lungviksparken? Det är den nya träningsträffen =) Hoppas att ni kan komma!

Vi ses!

Kram

Halloj Cicci, Tula och lilla Ajja!

Tack själva, det var en fantastisk helg! Vi längtar redan till nästa år, haha! Ja men gud jag hade ju en klicker genomgång med Wilma! Jag tränar Kira med klicker och man märker en stor skillnad, hon lär sig så mycket fortare, speciellt nya saker. Jag har ett superbra inklickningsprogram som jag mailar över till dig. Det är bara att höra av dig om du funderar över något!

Nej Kira ska inte få spåra viltspår eftersom hon redan är tränad på personspår, men vi har en golden kompis som kanske är intresserade. Var är det?

Ha en riktigt trevlig midsommar så mailar jag dig nu ;-)

Kram

Onsdag

Publicerad 2010-06-23 10:51:35 i Allmänt

Hej hopp alla glada! Vilken strålande väder vi har idag =D

Igår kväll var världens sötaste lilla Hansi (stavar ni så?) som är en mini Aussi på 4 månader här och tränade lite, superkul! Han är så duktig! Kristina: Tveka inte att komma hit när ni har vägarna förbi, det är bara kul och bra träning både för honom och för Kira. Tyvärr var Kira lite seg (för en gångs skull) och tråkig igår men men... Hoppas vi ses ikväll, då har jag pappret med mig om inklickningen ;-)

Ikväll är det då träning med "(mi)Rakel gänget" så det ser vi fram emot! Hoppas det vackra vädret håller i sig för en gångs skull =)

Gå ut med hundarna nu i solen och njut! Det ska jag ;-)

/Lisa

Kommentarer!

Publicerad 2010-06-22 17:11:47 i Allmänt

Heej Maudis!

Två kineser blir ju perfekt, superkul! Är det den nya stjärnan som följer med??

Ja, Rainforest luktar ju sååå gott! Jag fick tipset att köpa det andra balsamet (Luxury Remoisturister) för att den återfuktade bättre och slätade ut Kiras vågor på rumpan, en flat ska ju ha så slät päls som möjligt. (Inte för att jag vet om det riktigt funkar men...) Den flaskan luktar kokos så det är ganska ok med. Fast Rainforest luktar godast, haha!

Ja prova och köp den till Embla pembla, den funkar verkligen bra! Sedan kan du ju använda det vanliga balsamet efteråt ;-) Tyvärr finns det inte balsam i samma serie som hör ihop med shampot, lite synd tycker jag.

Vi ses imorgon!

Kram,

Lisa

Tisdag

Publicerad 2010-06-22 10:57:50 i Allmänt

Tjena!

Igår var det träning med "ungdomsgänget" igen, vi la spår och det gick bra för Kira. Hon följde spåret trots att det korsade ett antal stigar så jag är nöjd! Nästa gång som är sista gången innan sommaruppehållet (juli) ska vi ha rallylydnad och fika. Det blir spännande, det har jag och Kira faktiskt aldrig provat!

Idag ska vi in en sväng på stan, jag ska passa på att träna Kira bland allt folk också ska jag hämta ut mitt nya pass hos polisen. Jag, Jessica (min lilla syster) och faster ska åka till Zürich, Schweiz i slutet på juli och hälsa på min kusin som bor där i drygt två veckor =)

Nu hoppas vi att det fina vädret håller i sig minst över midsommar! Att det redan har vänt mot mörkare tider, vill vi inte tänkapå än...

PÅMINNELSE: Ni glömmer väl inte att det är träningsträff med "(mi)Rakelgänget" imorgon onsdag klockan 18:30 i Lungviksparken (mitt emot Friskis & Svettis)? Då har vi allmänlydnad och "grupprommenad" ;-) Hoppas att ni kan komma!

Ha en bra dag!

/Lisa

Kommentar!

Publicerad 2010-06-21 15:48:19 i Allmänt

Hej hej Maud, Embla och Indra!

Roligt att ni gillade syskonträffen! Det gjorde vi med ;-) Ser redan fram emot nästa år, haha! Embla var ju jätteduktig på SÖK så det hoppas jag att du/ni vill fortsäta med! Det är bara att komma så kan vi träna =)

Hot Oil behandlingen som jag använder på Kira ibland (använder bara vanligt shampo annars) är ett schampo från ESPREE för svart päls som heter ALOE HERB OIL SHAMPO "Dark Coat", men om man späder schampot med hett (nästan kokande) vatten (1 till 8) så aktiveras de naturliga örtoljorna som öppnar upp hudens porer och ger en effektiv rengöring och en enastående lyster och glans i pälsen. Man märker verkligen en skillnad i pälsen, jag rekommenderar dig verkligen att prova!

Jag köpte flaskan på DjurMagazinet för omkring 150 kronor (den räcker ju många gånger). Sedan så använder jag det vanliga balsamet efteråt, samma som jag använder vid en vanlig schamponering, för att återfukta huden och pälsen. Kira blir så mjuk, blank och härlig efteråt!

Lycka till!

Kram,

Lisa

På bilden ser du flaskan längst fram till vänster ;-)


"Aloe Herb Oil Dark Coat Shampo"

Syskonträff!

Publicerad 2010-06-21 15:35:08 i Allmänt

Halloj =D

Lite sent men är kommer en liten halv kort uppdatering om helgen som gått i Fredrika!

Till en början hade vi inte det bästa vädret, men det hindrade inte oss och när vädret insåg att det inte kunde stoppa oss så gav det sig och vi fick uppehåll och en ganska fin dag på både lördagen och söndagen. Hela fredagskvällen när vi skulle grilla var regning med vi klämde in oss alla 15 personer + hundar i vår stuga och åt istället ;-) Mysigt! Det var så himla superkul att se så många av syskonen och vilka fina hundar alla har blivit! Kanonkul också att träffa mamma Lizzy igen och se alla likheter de har med varandra.

Vi har tränat bland annat lydnad, budföring, sök och apportering och alla hundar var otroligt duktiga på allt! Spår hann vi inte riktigt med, dels på grund av regnet, men det tar vi nästa år! Fantastiskt också att se vilken arbetsglädje alla hundar och för all del alla hussar och mattar har.

Helgen den 20-22 maj är bokad redan för nästa år! Vi lääängtar redan dit, haha!

Tack Tula, Elvis, Roxy, Wilma, Lizzy och Embla med familjer för en fantastik helg!

Här kommer några bilder:


Dukat till långbord i vår stuga.



Lite lydnadsträning i regnet



Fullt ös medvetslös!
När man släpper ihop sju flattar,
en australian sheppard och en 8 veckors liten valp blir det fullt ös.



Kira och mamma Lizzy pussas lite. Stora syster Embla i bakgrunden.



Ajja, 8 veckor, minst men tuffast av alla!
Hur cool och supersöt som helst =)



Dagens arbete!
Allt blev ju blött och äckligt av ösregnet som kom under lydnadsträningen...

/Lisa och Kira

Äntligen...

Publicerad 2010-06-18 15:31:26 i Allmänt

Nu drar vi i regnet =) Hoppas att det ger sig till imorgon...

Hej då! Vi hörs på söndag =)

Ha en trevlig helg allihopa så håller vi tummarna för FINT väder!

Ny träningsträff!

Publicerad 2010-06-18 08:20:52 i Allmänt

Hallo "(mi)Rakel gänget"!
 
Kul att vi var så många förra gången!
 
Nästa träningsträff blir till veckan på ONSDAG den 23/6 klockan 18:30 i Lungviksparken (mitt emot Friskis & Svettis) . Då har vi både vardagslydnad och en "grupprommenad" =) Superkul!
 
Hoppas att ni kan komma!
 
Vi ses!

Kram,

Lisa och Kira

Fredrika here we come!

Publicerad 2010-06-18 08:19:14 i Allmänt

Hallo hallo!

Idag på förmiddagen så ska Maudis, Indra och Embla kanske komma hit (om regnet inte öser ner) och tjejerna ska få busa av sig vilket blir perfekt med tanke på bilresan till Fredrika i eftermiddag ;-) Kanske testar vi lite SÖK med Embla också, vi ser vad vi känner för!

Sedan så ska bilen lastas till bristningsgränsen med hundgrejor och lite mat kanske också rymms. Ikväll väntar grillning med syskonen och lite aktiviteter! Det ska bli så kul att se allihopa =)

Se upp – Nu åker viii!

/Lisa och Kira

P.S. På söndag hinner jag förhoppningsvis komma med en liten uppdatering om hur helgen i norr varit. D.S.

Hår, hår, hår...

Publicerad 2010-06-17 12:10:45 i Allmänt

Tjaba!

Hur mycket hår kan en hund fälla??? Jag börjar bli knäpp! Det ligger drivor av svart hår i varje hörn, trots att jag nyss dammsugat, och jag borstar och borstar, suck hon är ju snart NAKEN! Inte för att jag har något emot hundar som ska vara nakna, men en naken flat - hur snyggt kan det va? Kanske blir det lätt att känna igen henne på syskonträffen i alla fall... Inte nog med att Kira fäller, Kurre och Morris (katterna) fäller också! Så de lämnar efter sig vita drivor... Var ska detta sluta?

Ett bad ska hon också få sig idag eller imorgon, en Hot Oil inpackning för svart päls närmare bestämt! Om det nu finns något hår kvar vill säga... Hon måste ju vara stilig till helgen ;-) Hoppas också att fällningen ger sig.

Ja, ja jag har börjat packa alla tusen miljoner prylar man måste ha med sig, fattar inte att man behöver ha så mycket saker... Ska hjälpa pappa på med takboxen också, annars rymms vi inte med all packning, Kira tar ju halva bagaget.

Ikväll är det tränig med "(mi)Rakel gänget", det ser vi fram emot och hoppas att många kan komma =)

Vi hörs imorgon innan vi åker!

Ha det kanoners ;-)

/Lisa

Kommentar!

Publicerad 2010-06-16 20:58:13 i Allmänt

Halloj Cicci, Tula och Sigrid!

Visst var det Sigrid den lilla godingen skulle heta? Gud va kul med en liten valp!

Ja, här ryker det päls över allt! Trevligt att det blir två nakenfisar på syskonträffen, haha!

När tror ni att ni åker från Nordmaling på fredag? En del kommer fram ganska sent tror jag så grillningen får nog bli lite åt kvällningen ;-) Vi kommer att åka så fort som möjligt från Ö-vik och det blir förhoppningsvis vid 5 tiden. Det ska bli så kul att se alla!

Vi ses på fredag!

Kram,

Lisa och Kira

Onsdag...

Publicerad 2010-06-16 11:46:08 i Allmänt

Halloj!

...jag tror nedräkningen har börjat! 2 dagar kvar sen bär det iväg till Fredrika och syskonträff! Har redan börjat se över vad som ska med, det blir ju endel hundgrejor, och klura på några härliga övningar och aktiviteter, skoooj!

Idag har vi varit på en lite längre prommis och Kira skötte sig så snyggt! Jag fick prov gå mina nya gympadojor som funkade utmärkt. Vädret är ju på vår sida med idag, härligt! Det känns som om det var ett tag sedan solen tittade fram. Hoppas solen stannar till på söndag – vi vill ju ha uppehåll i alla fall under syskonträffen ;-) Annars så har jag donat med lite av varje idag, vi får se var denna dag slutar =)

/Lisa


"Ända mot ända kan inget farligt hända" – eller???

RÖSTA! RÖSTA! RÖSTA!

Publicerad 2010-06-15 14:33:38 i Allmänt

Lyssna noga nu, det här är superviktigt!

Kira är med i en fototävling på Reginas zoohörna, GÅ IN OCH RÖSTA PÅ HENNE när ni har vägarna förbi, hon är ju den sötaste hunden av alla, bild nummer 35 =) så RÖSTA, RÖSTA, RÖSTA!

Ok? Glöm inte det nu :P

/Lisa och Kira

Hårfällning och fotografering

Publicerad 2010-06-15 14:31:13 i Allmänt

Hallojsan!

Borstade och klippte Kira igår kväll, fortsätter hon att fälla hår i den här takten är hon garanterat naken om ett par dagar! Mycket mjukt fluffigt underull lossnar just nu så hon känns genast mycket smalare och strävare, haha! Kanske är det skönt att bli av med lite nu när det är sommar så att det blir mindre varmt, om det nu är SOL någon gång...

Idag har jag också varit till fotogaften IGEN och fotat studentklänningen, förra gången, i lördags, var det balklänningen och allt det. Idag fick Kira vara med på korten, mattes älskling! Hon passar ju in bra med, svart som hon är =) med den päls hon har kvar... Hon skötte sig hyffsat, dock var det svårt att sitta still, upptäckte senare att hon satt på massor av myror! Inte så konstigt att hon ville vrida rumpan... Hon är nog van att fotas nu efter alla fotograferingar hon har varit på den senaste tiden, det är värre med matte, haha!

Hann också vara på både Djurmagazinet och på Reginas, köpte lite tuggben, ett vetilationsgaller, en hård okrossbar badboll som hon inte kan bära i munnen och myggmedel till Kira idag, lite tuggben till grannens 10 veckors valp Rulle blev det också ;-) Vilken liten goding han är!

Ha en fantastisk fortsättning på den här dagen!

/Lisa och Kira

Kommentarer!

Publicerad 2010-06-14 22:09:20 i Allmänt

Tusen tack för alla fina kommentarer och grattisar om studenten jag fått av er alla =)

Babs och Sete: Hoppas verkligen att ni kan komma, det är kanonkul ;-) Var ett tag sedan vi såg er! Ni gick ju spårkursen med Rakel så kör vi spår är ni ju experterna av experterna, eller hur???

Vi ses!

Kram

4 dagar kvar till SYSKONTRÄFFEN!!!

Publicerad 2010-06-14 17:58:38 i Allmänt

Heej!

Ok, det regnar ute, vilket det gjort hela dagen, urtrist! Träningen med brukshundklubbens ungdomsgäng blev inställd, för lägga spår i regn är ingen höjdare... Tråkigt för vi var riktigt träningssugna! Mitt i detta elände slog en tanke mig: Det är bara 4 DAGAR KVAR till syskonträffen! På fredag åker vi mot Fredrika =D

Woohooo fattar ni, 4 DAGAR KVAR TILL SYSKONTRÄFFEN??? Hur kul som helst ju, vi lääängtar! Är det fler som längtar?

Tänk att denna idé dök upp i mitt huvud någon gång i början av januari när jag satt i kylan och längtade efter sommar, värme och hundträning. När jag väl fått idén så var jag ju tvungen att sätta igång genast och kolla av hur intresset var hos alla er andra och vilket gensvar jag fick- otroligt kul att så många var intresserade! Jag plannerade och fixade ett tag, ringde campingar, spånade på aktiviteter och oj oj nu är den snart här! Jag tror att det kommer bli hur lyckat som helst! =) Lydnad, bruksgrenar, apportering och BUS - det kan inte bli annat än kanoners! Vi kommer få en fullspäckad helg med massor av hund, hund, hund och förhoppningsvis nya kunskaper och idéer + nya bekantskaper! Många av oss har ju aldrig träffats... Det ska bli spännande och se hur hundarna reagerar också! Äntligen får de busa och springa med någon/några som är lika snabba som de själva! 

På fredag eftermiddag åker vi upp till Fredrika camping så vi är nog framme vid sex halv sju. När tror ni att ni är framme? Vi får tillgång till stugorna runt 14:00. Vi får grilla lite sent när alla har hunnit komma fram ;-) Lizzy och Embla anländer på lördag morgon. Nu är det bara att hoppas på fint väder, uppehåll i alla fall! Annars blir det till att packa kläder efter väder, för träna hund det ska vi!

Maila mig om ni funderar över något!

Vi ses SNART!

/Lisa och Kira

P.S. Glöm inte frolicen, haha ;-) D.S.

NY TRÄNINGSTRÄFF!

Publicerad 2010-06-14 11:55:09 i Allmänt

Hallo (mi)Rakel gänget!

En ny träningsträff är bestämd! Den blir nu på torsdag den 17 juni klockan 18:30 vid "Sörängetsbegret". Nu undrar ni som inte var med förra gången var det är? Det är nästan på samma ställe som Jäbostugan. Kommer ni från Järvedshållet kör som mot Jäbo, fast istället för att svänga mot Jäbostugan så tar ni rakt fram mot Överön. Där efter vägen kommer jag att sätta upp en skylt "Hund träning" där ni ska svänga höger till en smal liten skogsväg. Kommer ni istället från Överön så kör mot Jäbo men innan så svänger ni vänster där jag har satt upp skylten. Ring, ring om ni inte hittar!
 
Ta med det vanliga: spårlina, spårsele, SBK-tjänstetecken, ett bredare halsband, favvoleksak, godis om ni har! Myggmedel (även till hunden) kan också vara en god idé upptäckte vi förra gången... Det verkar som om myggen har vaknat där inne i skogen, men jag tror vi överlever!

Då på tordag så får vi bestämma vad vi vill göra, om vi vill göra aktiviteter som spår/sök eller om vi hellre känner för lydnad. Kanske ska vi lägga spår för en gång skull??? Vi ser vad vi känner för! Vi kan ju bestämma nästa träningsträff också och vad vi vill göra då och var vi ska vara ;-) Helena hade en bra idé förra gången: Att vi kanske skulle gå en prommenad i flock allihopa någon gång, kanske nästa gång? 
 
Det här blir hur bra som helst!

Hoppas att ni kan komma så ses vi!
 
Kram

Sommarlov

Publicerad 2010-06-14 11:54:08 i Allmänt

Hej hopp!

Första dagen på sommarlovet =) Härligt, härligt, härligt! Idag ska jag och Kira ta och hitta på något kul, kanske kloklippning??? haha superkul, eller...?

Nej nu ska jag sätta mig och läsa Kontaktkontraktet av Eva Bodfält, en riktigt bra bok som jag starkt rekommenderar!

Ikväll är det hundträning med "ungdomsgänget" och vi fortsätter med lite bruksgrenar =) KUL! Hoppas bara att regnet ger sig innan dess...

Vi hörs!

/Lisa

BALEN!

Publicerad 2010-06-13 13:57:20 i Allmänt

Halloj!

Det var en underbar kväll igår, oj vad alla var fina! Synd bara att det regnade... Men okey mat och fint ordnat var det, en trevlig kväll alltså! Bilderna får säga resten tror jag ;-)

Här kommer några bilder som lovat: (Det finns även några bilder på ÖA:d hemsida)

/Lisa







...för jag har tagit STUDENTEN och fyllt år!!!

Publicerad 2010-06-12 10:10:09 i Allmänt

Vilken dag!

Tyvärr hinner jag inte skriva så mycket om den, måste göra mig klar för balen ;-) Men det var i alla fall en helt fantastisk dag och vilket väder vi fick! Otroligt! Tyvärr blir det nog sämre väder idag men men... Hemma så hade de pyntat och gjort jättefint och lagat jättegod mat. Dessutom fick jag massor av härliga presenter =) Det var fakstiskt också min födelsedag igår!

Skriver kanske mer senare :P

/Lisa

Lägger in några bilder:



Studenten...

Publicerad 2010-06-10 13:07:23 i Allmänt

Ok, studenten närmar sig - imorgon gäller det! Tror att jag har det mesta under kontroll än så länge, haha! Ikväll ska vi pynta flaket 17:30 sen så är det ju träning med "(mi)Rakel gänget" 18:30 så det är mycket ikväll, men det ska nog gå! Kläderna har jag hunnit prova idag så det är väl mest lite småfix som ska ordnas, typ måla naglar och dylikt.

Hoppas, hoppas, hoppas på FINT väder imorgon!

Nej hinner nog inte skriva mer nu, bäst att fortsätta med dammsugaren, puh...

Ha det så ska jag uppdatera er sen hur det gick ;-)

/Lisa

Träning!

Publicerad 2010-06-10 09:29:35 i Allmänt

Ni glömmer väl inte träningsträffen idag? 18:30 vid "Sörängetsberget" (jag skyltar). Hoppas att många kan komma - det brukar bli riktigt kul!

Vi ses!

/Lisa

Svar...

Publicerad 2010-06-10 09:18:48 i Allmänt

Hej Cicci!

Ja men just hon ska ju bli en eftersökare, kul! Ja då vill ni inte att hon ska följa era spår ;-) Ett blodspår kan ju ligga längre än ett personspår utan att tappa doften, så prova att lägga ut spåret och vänta längre, för då minskar ju doften av er, det blir då lättare för Tula att ta på blodspåret. För spåra det kan dom!

Vi ses!

Kram,

Lisa och Kira

Kommentar

Publicerad 2010-06-09 21:12:25 i Allmänt

Hallo Cicci!

När jag lägger spår så är det mig eller någon annans doft Kira får spåra. Jag börjar med att gnugga fötterna lite extra vid spårstarten, sedan går jag i vanliga kliv rakt in i skogen cirka 100 till 200 meter, sedan gör jag en 90 graders vinkel och går igen kanske 100 meter och gör ytterligare en vinkel och sedan spårslut - där lägger jag en leksak, godis eller dylikt. Medans jag går så snitslar jag upp, så jag vet var jag har gått ;-) Man lägger också leksaker eller spårpinnar i spåret som hunden ska markera för att få upp motivationen. Innan jag sedan släpper på Kira så låter jag spåret lägga sig i en timme ungefär, sedan visar jag henne på spårstarten och sen bär det iväg, haha!

Men om ni vill testa det här så börja med att gå en rakt spår 50 meter in i en gles skog, och vid slutet så har du en kanonbelöning. Om hon skulle "tappa" spåret så vänta bara ut henne, var passiv så kommer hon att hitta tillbaka. Lägg spåret och visa Tula på det direkt utan att vänta, ska du vänta så gör det mellan 40 och 60 minuter inte kortare för då har dofterna inte hunnit samla sig riktigt.

Aa det var kanske lite svårt att förklara, men hör av dig om något är oklart (vilket det säkert är)!

Testa gärna hemma så kan vi prova tillsammans på syskonträffen sen ;-) Det är superbra aktivering!

Lycka till =D

/Lisa

E-kampen!

Publicerad 2010-06-09 20:00:29 i Allmänt

Hej hej!

Idag har vi haft E-kampen där alla ekonomiklasser tävlar i olika idrottsgrenar. 2008 var vi de första ettorna som vann denna tävling, 2009 tog vi vinsten från dåvarande treor och i år 2010 så skrev vi historia som första klass som vunnit alla tre år! Fattar ni? Helt otroligt vilken härlig känsla! Nu kan vi stolt ta studenten på fredag, alltså bara 2 dagar kvar!!! Jag har inte riktigt hunnit fatta allt än tror jag... Allt är fixat och klart inför balen i alla fall, så det känns skönt! Idag så har jag också kånkat hem det sista från skåpet och imorgon så ska vi "pynta" flaket som vi ska åka på fredag, oj oj oj... Vilket ståhej, men kul blir det nog ;-)

Nej nu ska jag gå och fika, hihi!

Ha det superbra!

/Lisa

Spårträning!

Publicerad 2010-06-08 11:56:30 i Allmänt

Tjena tjena på er!

Igår var vi ju och tränade med "ungdomsgänget" som vanligt, fast vi tränade inte lydnad utan spår bland annat. Jag la ett spår till Kira i en skog med många stigar och rishögar. Spåret var väl kanske 200-250 meter med två vinklar, ville inte lägga ett för svårt på grund av alla stigar och rishögar som "stör". Dessutom så var den MASSOR av barn där som hade "skogsbus" så dom sprang kors och tvärs över mitt lagda spår - vilken utmaning! Dessutom hade jag lagt en leksak i slutet av spåret som Kiras belöning. Var en aning orolig att nått barn skulle hitta den och göra ett stor fynd :P Väntade cirka en timme och släppte sedan på Kira, hon var lite förvirrad i starten innan hon hittade rätt spår (inte så konstigt - det luktade väl barn överallt). När hon sedan var på rätt så gick det hur bra som helst, hon hade för en gångs skull inte så brottom och hon tog alla vinklar kanon! Hon följde mitt spår också, tog inte av på nån stig eller något annat spår. Så hon jobbade bra trots att det blev ett ganska svårt spår ;-)

Medan jag väntade på liggtiden på spåret så körde vi lite budföring på parkeringen. Det gick väl sådär - hon vet ju precis vad hon ska göra men när jag skickade henne första gången så bestämmde hon sig istället för att göra några ärevarv i 120 knyk så gruset dammade bakom henne! Jag kände det på mig för hon var så otroligt taggad, hon stod och små trampade i väntan på sin tur, men ett gott skratt fick vi! Men sedan så gick det bra, när hon hade blivit av med lite spring i benen, haha! (Det var väl därför hon var lugnare på spåret med...)

Men KUL var det =)

Ha det!

/Lisa

Måndag

Publicerad 2010-06-07 09:57:29 i Allmänt

Halloooj!

LEDIG idag, hur skönt som helst!!! Hela skolan har studiedag idag. Kira hade "kul" i morse i alla fall, körde upp mig tidigt (bara för att jag ville ha en liten sovmorgon) och ville gå ut, väl ute så gjorde hon INGET utan busade bara gärnet, total dampade i kopplet och allmänt GALEN var hon ända tills jag fick henne att bära hem tidningen. Suck vilken start! Nu däremot ligger hon och sover - tror att jag ska väcka upp henne bara för att ge igen, hihi!

Igår var jag ju på avslutning med mina söta små skridskoskolebarn. Fick trevligt sällskap av Marie med familj och hundar =) Både hundar och barn är ju bara sååå coola!

Idag vet jag inte riktigt vad vi (jag och Kira) ska hitta på, borde göra något kul nu när vi är ensamma hemma!

Ikväll är det träning med brukshundklubbens "ungdomsgäng", vi ska träna bruksgrenar så det ska bli skitkul! Hoppas att Kira är på "bra" humör, taggad och på gång för arbete.

Ha det!

/Lisa och Kira

Nationaldag

Publicerad 2010-06-06 09:40:36 i Allmänt

Hej hej!

Idag är det Sveriges nationaldag + att det är ganska fint väder också =)

Ska inte göra något speciellt idag, har avslutning med ÖKK (Örnsköldsviks Konståknings Klubb) och mina härliga skridskoskolebarn som jag har tränat. Det ska bli kul, hoppas att många av barnen är där!

Annars så ska Kira få sin "söndagsgenomgång" idag vilket betyder, klo- och hårklippning, rengöra öronen, smörja tassarna, borsta pälsen, kolla tänderna och känna igenom henne + massage. Bada har hon nyss gjort så det får bli nästa vecka ;-)

Ja, det var väl det för den här gången...

Ut och njut av vädret!

/Lisa och Kira

Prinsessan <3

Publicerad 2010-06-05 15:24:55 i Allmänt

Heeej!

Jag gör det lite enkelt, här kommer en bild på mattes diamant!

/Lisa


Spana in diamanten ;O

NY TRÄNINGSTRÄFF!

Publicerad 2010-06-04 14:10:17 i Allmänt

Hallo (mi)Rakel gänget!
 
Tack för igår alla som var med, vilket var ganska många! Det var hur kul som helst och vilken bra träning =) Jag blir så imponerad av alla hundar som fattar galoppen direkt och bara älskar det (söket), helt fantastiskt! 

Kanske blir det lite långtråkigt i väntan på sin tur, men om vi ska göra det här fler gånger så kan man ju ha två figuranter ute samtidigt, alla vet ju nu hur man gör, och bara rulla hundarna då blir det ju mer effektivt!

Marie: Saga var ju helt underbar, 11 veckor och redan så duktig och härligt nyfiken, hon kommer blir kanon!

Kira fick också testa på liten enkel skyddsträning med Marie, hon gillar ju att kampa så hon var med på noterna. Hon skällde dock inte (hon har en hög tröskel innan hon skäller) men det tycker jag var ganska bra ändå, för mig så är det bättre om hon är tyst, haha! Kan ni tänka er en skyddsretriever??? Inte illa! Nu har hon snart provat på det mesta inom hundaktiviteter, haha, vilket jag tycker är prefekt – hon måste få testa på lite saker!

Igår bestämmde vi den nya träningsträffen! Den blir på torsdag den 10 juni klockan 18:30 vid "Sörängetsbegret". Nu undrar ni vart det är? Det är nästan på samma ställe som Jäbostugan. Kommer ni från Järvedshållet kör som mot Jäbo, fast istället för att svänga mot Jäbostugan så tar ni rakt fram mot Överön. Där efter vägen kommer jag att sätta upp en skylt "Hund träning" där ni ska svänga höger till en smal liten väg. Kommer ni istället från Överön så kör mot Jäbo men innan så svänger ni vänster där jag har satt upp skylten. Ring, ring om ni inte hittar!

Varför ska vi vara där då? Jo, SSRK (Svenska Spanniel och Retriever Klubben) ska ha massor av aktiviteter vid Jäbostugan så dom kör helt enkelt ut oss! Då ska vi vara vid Sörängetsberget istället så då får vi vara ifred ;-) Det finns en plan där vi kan träna lydnad och det finns sök/spår skog så det ska nog gå lika bra!
 
Ta med det vanliga: spårlina, spårsele, SBK-tjänstetecken, ett bredare halsband, favvoleksak, godis om ni har!

Då på tordag så får vi bestämma vad vi vill göra, om vi vill göra aktiviteter som spår/sök eller om vi hellre känner för lydnad. Vi kan ju bestämma nästa träningsträff också och vad vi vill göra då och var vi ska vara ;-)
 
Det här blir hur bra som helst!

Hoppas att ni kan komma och ha en trevlig helg =)

Vi ses!
 
Kram,
 
Lisa och Kira

Kommentar!

Publicerad 2010-06-04 13:53:41 i Allmänt

Hallo "frissan"  haha :P

Kul att du hittade hit, Anna =)

Jag, eller pappa snarare, har faktiskt målat den själv i denna snygga färg! Den var orange innan och dessför innan gul, så den har haft många färger ;-) Haha men hon är ju absolut snyggast nu :P Det är ju knappast nån som kan sno henne för alla vet ju att det är MIN, ingen annan har ju en rosa båt... eller?

Ha det bra så ses vi snart ;-)

Kram,

Lisa

PÄRLAN!

Publicerad 2010-06-03 13:30:47 i Allmänt

Hej hej!

Har idag börjat med att tvätta och vaxa min pärla "Fishfiner" inför fiske säsongen (jag vet att jag är sent ute, i fjol var hon sjösatt redan 1 maj...)

Var tvungen att ta en paus när det började storma och regna ='( skitväder!

Visst är hon läcker??? Som en liten hallonbåt, haha!

Ledig = mer tid för Kira = underbart!

Publicerad 2010-06-03 09:40:15 i Allmänt

God morgon/förmiddag!

Har precis kommit in från att ha gjort ett litet uppletande med Kira. Hon var öööver taggad men det gick ändå hyffsat. Sedan har vi hunnit träna lite mer på "Håll fast" eftersom hon har en förmåga att släppa lite för tidigt, men det tar sig!

Jag är ledig ända till på tisdag =) Hur skönt som helst! Känner nästan att jag förtjänar det efter allt slit... Fick igår veta några slutbetyg i några kurser och dom var inte fy skam så jag är jättenöjd!

Ikväll är det aktiveringsträning med "(mi)Rakel gänget", det ser vi fram emot! Vad mer vi hittar på idag återstår att se!

Vi hörs!

/Lisa och Kira

Träningsträffen!

Publicerad 2010-06-02 20:50:49 i Allmänt

Tja tja!

Ni glömmer väl inte bort vår träningsträff med "(mi)Rakel gänget"???

Här kommer en liten på minnelse! Jag hoppas verkligen att så många som möjligt kan komma för det här är verkligen superkul för både hundar och hussar/mattar!

Torsdag den 3/6 klockan 18:30 vid Jäbostugan i Järved. Hittar ni inte dit så hör av er! Ta med spårlina, spårsele, SBK-tjänstetecken, ett bredare halsband, favvoleksak, godis om ni har!

Var laddade för SÖK, LYDNAD och eventuellt nått SPÅR om vi hinner/orkar =)

Vi ses!

Kram,

Lisa och Kira

Friluftsdag

Publicerad 2010-06-01 14:44:13 i Allmänt

Tjenare!

Igår kväll var vi ju på träning med ungdomsgänget, skönt att va tillbaka var det :P Kira var faktiskt duktig och bra fokuserad till en början. Vi tränade bland annat på läggande under gång, vilken hon kan ganska bra MEN med dubbelkommando. Sedan den vanliga platsliggningen som hon inte riktigt har tålamod till, men det kommer kanske... Hur som helst var det en fin och trevlig kväll! Nästa gång ska vi köra lite spår, det blir kul!

Idag så hade vi frilutsdag på skolan, och vi fick fint väder - så skönt! Eftersom vi skulle vara ute hela dagen så fick Kira så klart följa med matte! Vi i vår klass valde att vara i Lungviksparken och göra diverse på hitt, bland annat spela kubb vilket givetvis resulterade i att Kira ville apportera VARJE träpinne som kastades... Det var riktigt skönt och jag tror att Kira uppskattade att få vara med matte en dag ;-) På väg till bussen imorse, när hon väl insett att HON fick följa med, så studsade hon på alla frya typ hela vägen och var VÄLDIGT på G. Kanske var bussresan in till stan inte den roligaste men hon härdade ut i alla fall, vilket jag tycker var bra. Överlag så skötte hon sig snyggt idag!

Ha en strålande (hihi passade en dag som denna) dag!

/Lisa och Kira

Om

Min profilbild

Kira

Jag är en superglad retriever blandning, 75 procent Flatcoated retriever och 25 procent Golden retriever, men jag är och ser ut precis som en flat! Min matte Lisa ,21 år, tävlar med mig i tävlingslydnad och rallylydnad än så länge. Men jag tränar också sök, spår, retrieverjakt, uppletande, budföring och lite annat smått och gott =) En och annan blandras utställning har vi varit på också för kul! Hemma har jag sällskap av katterna Kurre och Morris som är lagom roliga ibland... Retstickor! Matte har också släpat hem marsvinen Gilbert och Theodore, chinchillorna Henning och Hilda och ett akvarium. Måste jag nämna att matte, förutom att plugga till Civilekonom, också jobbar på Zoobutiken i Ö-vik? Jag tycker det är paradiset när jag för följa med henne på jobbet, kan det bli bättre?! Undrar ni över något så sänd gärna ett mail till [email protected] Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela