Lisa och Kira

– följ vår vardag i träning/tävling och bus!

Vintertid!

Publicerad 2010-10-30 18:13:21 i Allmänt

Ni glömmer väl inte att ställa om klockan i natt så ni kommer i rätt tid till träningsträffen??? Vintertid betyder att vi får sova en timme längre, inte helt fel så länge Kira också inser att man SKA sova en timme till... =)

Ha en fortsatt trevlig lördagkväll allihopa!

/Lisa

Godis TIPS!

Publicerad 2010-10-29 12:47:53 i Allmänt

Hej heej!

Så här på en fredag tänkte jag bjuda på ett superbra tips =)

Vilken hund gör inte vad som helst för korv, köttbullar, leverpastej, blodpudding och annat kletigt??? Mindre kul är det när man stoppar ner handen i fikan och får kletet över allt!!! Då är det superbra tipset att man TORKAR godsakerna i micron ;-) Hunden brukar tycka att det fortfarande är lika gott och dessutom är det supersmidigt!

Till exempel: Ta grillkrovar och skär i tunna slantar och lägg ut dem på en tallrik med hushålspapper på. Se till att dom inte nuddar varandra för då fastnar dom ihop för evigt ;-) Kör sedan ett par minuter i micron och torka av lite fett mellan varven. När dom är mindre och lite bruna är dom klara! Precis samma sak kan man göra med leverpastej, blodpuddigt och dylikt! När dom är torkade kan man ha dem i fikan utan att få klet över allt – nemasproblemas!

Lycka till!

Ha en fantastisk helg och glöm inte att ladda inför söndagens träningsträff! =)

Kram,

Lisa och Kira

Föreläsning om pälsvård!

Publicerad 2010-10-28 16:00:20 i Allmänt

Hallo på er!

I går var jag på en föreläsning om pälsvård som Lupus Foder AB och Espree höll i =) Mycket intressant var det och eftersom jag tycker att deras produkter är helt suveräna så var det kul att få veta lite mer! Fick lite tips till Kiras päls också av en pälsrådgivare ;-) Kom hem dels med en presentpåse och dels med lite nya produkter till Kira! Här ska hund inte luka hund...

Fråga gärna om ni är nyfika på något!

Jättespännande var det verkligen , synd bara att fler inte kom dit! Kunskap är ju inte tungt att bära...

Ha en fortsatt bra dag!

/Lisa och Kira

NY TRÄNINGSTRÄFF!

Publicerad 2010-10-26 16:36:46 i Allmänt

Halloj alla duktiga hundägare! Ler med öppen mun
 
Som vi bestämde på förra träffen blir nästa träningsträff nu på söndag den 31/10 klockan 13:00 vid Dekarsögården. Vi träffas på parkeringen, RING om ni inte hittar Blinkar
 
Vi kör vardagslydnad för hela slanten, så klura gärna på vad just ni vill träna på! Vill man hellre köra tävlingslydnad så går det naturligtvis bra. Blir det fint väder (vilket vi naturligvis hoppas på) så kan man om man vill ta med lite fika!
 
Hör av er om ni funderar på något...
 
Hoppas att ni kan komma så ses vi Ler
 
Kram,
 
Lisa och Kira
073-07 69 789

Snöbollskrig!!!

Publicerad 2010-10-23 14:45:48 i Allmänt

Hej hopp!

Idag har det hänt en del, Kira har börjat LÖPA, har bara väntat på att det ska komma! Nu blir det till att ha koppel på och bara busa med tjejer... suck så tråkigt! Vi har också hunnit med årets första snöbollskrig, Kira blir helt gaalen =) Haha!

Nu ligger hon på sin nya bädd och kämpar med en plastburk med Frolic i, som hon självklart fick dra ner från en bokhylla med hjälp av ett snöre ;-) Ta och aktivera er hundar lite nu också! Alla ideér är bra :P

Fantastiskt väder har vi också, hoppas bara att det håller i sig till i morgon då vi har träningsträff med gänget, klockan 13:00 vid Dekarsögården. Mer info finns i ett tidigare inlägg. Be there!

Nu ska jag gå och baka en cheescake =) Hur himla supergott är inte det??? MUMS!

Ha en fortsatt trevlig helg så hoppas jag att vi ses många av oss i morgon på träninsgträffen ;-)

Bye,

Lisa och Kira

Skola...

Publicerad 2010-10-21 20:12:25 i Allmänt

Hej heej!

Har blivit lite dåligt med bloggande nu känner jag, kanske för att det inte händer så mycket just nu... Det är mycket i skolan så jag hinner inte med så mycket mer! Jag och Kira tränar lite smått varje dag men inga stora pass precis - det får bli till helgen! På söndag har vi ju träningsträff med gänget också, det ska bli riktigt kul =) Hoppas att vi får härligt höst väder också!

Sköt om er <3

Over and out,

Lisa!

Ny träningsträff!

Publicerad 2010-10-19 17:30:31 i Allmänt

Halloj! Ler med öppen mun

Nästa träningsträff är på söndag den 24/10 klockan 13:00 vid Dekarsögården. Vi träffas vid parkeringen, kör "runt" hela ön så kommer ni dit! Ring om ni inte hittar!


Vi löshundstränar, nej-tränar, tränar inkallning, följsamhet m. m.
Blinkar


Det här kommer att bli kanonkul så hoppas att ni kan komma så ses vi!


Fundera gärna också på vad ni vill hitta på för kul nästa gång!


Sköt om er och hör av er om ni funderar över något Ler


Kram,


Lisa och Kira

073-07 69 789

Sundsvallsresan!

Publicerad 2010-10-17 10:31:50 i Allmänt

Halloj halloj på er!

I går, lördag, var vi i Sundsvall, Birsta och shoppade lite! Lite smått och gott blev det på IKEA som vanligt ;-) Till min och alla hundars fasa har de galna, perfekta, härliga, superroliga STRUTSARNA slutat att tillverkas!!! Neeej vilken skit!!! Vad ska alla hundar busa med nu? En era har gått till sitt slut... Tragiskt värre ='( Nu gäller det alltså att vara rädd om de man har kvar!

Sedan så var jag in, för första gången, på Arken Zoo vilket visade sig vara en mycket trevlig affär (kan dock inte jämföras med Reginas Zoohörna som är en klass för sig). Där fick Kira sig en sprillansny och stoor BIA bädd, inte illa!!! Jag valde mellan en grå, tråkig men praktiskt eller en galen chockrosa färg, valet var supersvårt och jag vet inte om jag redan har ångrat mig... Men valet föll, efter påtryckningar, på den grå, tråkiga och PRAKTISKA bädden... En reflexkoppelförlängare och ett rosa tuggben blev de också!

Nu ska jag börja fördereda lite inför dagens träningsträff med gänget! Jag hoppas att vi ses klockan 12:45 på Reginas parkering laddade för skogsbus i stora lass! =) Vädret blir förhoppningsvis bättre...

Sköt om er!

Kram,

Lisa och Kira

Kommentar!

Publicerad 2010-10-14 20:58:20 i Allmänt

Hallo Anki!

Perfekt! Det låter kanon =) Är du med får du visa oss vägen annars ska vi nog försöka hitta ändå! Vilse lär vi ju inte gå för duktiga sök och spår hundar har vi ju med oss i alla fall, haha ;-)

Vi ses!

Kram

Ny träningsträff!

Publicerad 2010-10-10 11:43:43 i Allmänt

Halloj! Ler med öppen mun
 
Ny träningsträff på G! Den blir på söndag den 17/10. Då ska vi vandra cirka 1 km upp till Bergsjön (mellan Högland och Faresta) och träna hundarna att gå fint i grupp! Vi kommer även att träna lite "skogslydnad" (t.ex att gå på rätt sida om träd o dyl.) och ha lite skogsaktivering! Spännande va??? Blinkar Många hundar har svårare att lyda i skogen (skog=bus) så det här kommer att bli kanon!
 
Vi samlas 12.45 vid Reginas Zoohörna för att tillsammans följas upp till Bergsjön. Så att alla hittar dit, vi kommer att få parkera efter vägen men det är ingen fara!
 
Vi njuter av naturen (och det förhoppningsvis fina vädret) och har en skön dag med våra härliga hundar! Ta med en ryggsäck med fika!
 
Hoppas att ni kan komma så ses vi! Ler
 
Kram,
 
Lisa och Kira
 
P.S. Det finns risk för att vi hittar lite svamp (höstkantareller) på vägen så ta med en extra bajspåse att plocka i Blinkar, haha! Har hört att det är svamprika skogar... D.S.

Smått och gott...

Publicerad 2010-10-06 18:06:08 i Allmänt

Hejsan hejsan!

Nu är det höst, eller vad tycker ni? Det blåser så de gula höstlöven yr i luften och man måste ta på sig mer och mer kläder + reflexer!

I kväll blir det hundvård med Kira, allt ska fixas = en riktigt genomgång =) Härligt! Sedan hoppas jag på att hinna med lite budföring innan mörket slår till stort. ;-)

I morgon är det vardagslydnad med "gänget" klockan 18:00 i Lungviksparken. Ni kommer väl??? Det kommer bli kalasbra =) Både hundar och mattar/hussar ska få sig några utmaningar ;-) Dessutom ska vi välkomna några nya till gänget vilket blir väldigt spännande. Maria från Jakttorpet kommer troligtvis också och visar bland annat lite dummies, så kika gärna in på hennes webbshop http://www.mamut.net/Jakttorpet/ och spana om ni behöver något! Ta gärna på hunden/hundarna någon reflex till morgondagens träning - det blir mörkt fort nu!

Vi ses i morgon!

/Lisa och Kira

P.S. I dag var det sista chansen att köpa Fredrik Steen/Hundcoachens sista bok Vinn din hunds förtroende som har kommit ut i en samling med Expressen i 8 veckor - alltså har det nu hunnit bli 8 härliga och kanonbra böcker i samligen! =) Har ni missat dom/ eller nån bok så kan man efterbeställa dom på http://expressen.se/hundskolan (man länkas till Adlibris). Hans andra "riktiga" bok Aktivera din hund och bli en bättre ledare kommer snart också ut (i mitten av oktober) den ser jag fram emot! =) D.S.

Ny träningsträff!

Publicerad 2010-10-02 10:06:04 i Allmänt

Hallo hallo! Ler med öppen mun

Måste först få säga: Å va alla ni hundägare är duktiga och vilka kanonfina hundar ni har, fantastiskt!

Ny träningsträff är på G! Den blir på torsdag den 7/10 klockan 18:00 i Lungviksparken Blinkar. Då har vi vardagslydnad, så klura gärna på vad just NI vill träna på! Tänk också gärna på vad ni skulle vilja hitta på för bus till nästa gång! Spår? Sök? Budföring? Apportering? Vadagslydnad? Tävlingslydnad? Skogslydnad? Rallylydnad? Agility? Störningsträna? Inkallning? ...vad som helst! Ler med öppen mun 

Jobbar fortfarande med att försöka hitta en lämplig innomhus lokal att träna i nu när kylan kommer smygandes allt fortare...

Ha det bäst så ses vi!

Trevlig helg Ler

Kram,

Lisa och Kira

073-07 69 789

Tenta och hundträning!

Publicerad 2010-10-02 09:46:40 i Allmänt

Hejsan!

Det har blivit lite dåligt med uppdateringar här nu på sistonde! Jag hade min första tenta i går eftermiddag så den har ju tagit en hel del tid... Men i dag så ska vi i alla fall upp på klubben (hundtorpet) en sväng och träna det blir ju kanonkul! Hoppas bara på fint väder också ;-) På tisdag väntar ju inofficiell lydnadstävling... Spännande!

Nej nu ska jag gå och dona lite =)

Ha det bäst och glöm inte att njuta av helgen!

/Lisa

Om

Min profilbild

Kira

Jag är en superglad retriever blandning, 75 procent Flatcoated retriever och 25 procent Golden retriever, men jag är och ser ut precis som en flat! Min matte Lisa ,21 år, tävlar med mig i tävlingslydnad och rallylydnad än så länge. Men jag tränar också sök, spår, retrieverjakt, uppletande, budföring och lite annat smått och gott =) En och annan blandras utställning har vi varit på också för kul! Hemma har jag sällskap av katterna Kurre och Morris som är lagom roliga ibland... Retstickor! Matte har också släpat hem marsvinen Gilbert och Theodore, chinchillorna Henning och Hilda och ett akvarium. Måste jag nämna att matte, förutom att plugga till Civilekonom, också jobbar på Zoobutiken i Ö-vik? Jag tycker det är paradiset när jag för följa med henne på jobbet, kan det bli bättre?! Undrar ni över något så sänd gärna ett mail till [email protected] Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela