Lisa och Kira

– följ vår vardag i träning/tävling och bus!

O B S !

Publicerad 2010-09-30 15:22:48 i Allmänt

Hallo hela träningsgänget!

Hinner nog tyvärr inte komma på träningsträffen i kväll ='( Har tenta i morgon så jag måste plugga stenhårt istället... (Kanske, kanske, kanske att jag hinner komma till er lite senare, beroende på hur långt jag har hunnit). Men ös gärnet och störningsträna vid hockeyn ;-)

Kör hårt så ses vi!

/Lisa och Kira

Tåget körde ÖVER en älg!!!

Publicerad 2010-09-28 17:05:41 i Allmänt

Tjena allihopa!

I dag har det varit en händelserik dag! I morse på väg upp till Umeå så körde tåget över en älg i 200km/h!!! Hela tåget gjorde ett "skutt" och blodet for längs rutorna, ingen trevlig syn! Man hörde hur saker krossades mot rälsen =( Ett stor hål i tåget blev det också och hela tåget såg ut som jag vet inte vad med blod, hårtussar och diverse annat mindre trevligt. Huvva! Jag är glad att det inte spårade ur i alla fall!

Ni får nog läsa om det i tidningen i morgon ;-)

Nej nu måste jag återgå till pluggandet...

Ha det!

/Lisa

Ny träningsträff!

Publicerad 2010-09-24 11:07:13 i Allmänt

Halloj allihopa! Ler med öppen mun

Tack för igår alla som var med, vilka kanonduktiga hundar ni har! Jag skulle inte vara rädd för att gå vilse, det finns ju hur många duktiga sökhundar som helst!

Ny träningsträff är planerad! Den blir på torsdag den 30/9 klockan 18:00 i Lungviksparken. Då ska vi träna vardagslydnad och dessutom passa på att träna lite störning i folksamling eftersom det är hockeymatch Blinkar. De kommer att bli kanon! Hoppas att alla hockeyfans prioriterar hunden den torsdagen, haha!
 
Efterlysning: Någon som vet av ett bra ställe att träna hund på innomhus? Gärna inte så långt ifrån stan. Till vintern när vi ska träna kommer det att bli kallt (fingrar blöta av hunddreggel) så det vore skönt om vi kunde hitta en bra ställe inomhus, eller hur?
 
Hoppas att ni kan komma så ses vi Ler
 
Sköt om er!
 
Kram,
 
Lisa och Kira
073-07 69 789

Tisdag

Publicerad 2010-09-21 18:26:52 i Allmänt

Halloj! =)

Hur är det med er???

Här är det ganska fullt upp med både skola och hundträning =) Igår var vi och tränade med brukshundklubbens ungdomsgäng, det gick hyffsat bra Kira var på bettet som vanligt ;-) Lite kallt och myggen är inte död än (!) men annars väldans trevligt!

Ikväll blir det lite enkel träning inne i köket, matte är helt slutkörd i huvudet... Men på torsdag laddar vi för sök-träning kl 18:00 vid Jäbostugan i Järved! Ni kommer väl? :P

Sköt om er!

/Lisa och Kira

Kanondag i spöregnet!

Publicerad 2010-09-18 18:17:37 i Allmänt

Tja tja!

Idag har det varit HUND för hela slanten, underbart! Dagen började ganska tidigt med lydnadsträning med Eva och Peter (Örnnästets kennel) och Maja, mycket trevligt =) MEN det SPÖREGNADE verkligen, blev ganska så genomblöt... Sedan så fick vi oss en rejäl härlig prommenad på kanske 8 km (?) med Maja och Emelie + hundar i växlande väder till Gullänget där vi såg på agilitytävlingarna, superkul!

Tack alla inblandade för en fantastisk dag =)


Kira kom på andra plats i Reginas Zoohörnas
fototävling med den här bilden =)

/Lisa och Kira

Ny träningsträff!

Publicerad 2010-09-17 16:37:56 i Allmänt

Halloj! Ler med öppen mun
 
Nästa träningsträff blir på torsdag den 23/9 klockan 18:00 vid Jäbostugan i Järved. Ring mig om ni inte hittar dit! Då tränar vi SÖK, även för nybörjare! Superbra aktivering och alla hundar kan söka Blinkar. Ta med ett bredare halsband, SBK-tjänstetecken (eller en reflexväst) och en favvoleksak om ni har! Sök är kanonkul så börja ladda för en härlig kväll! Ler med öppen mun
 
Hoppas att ni kan komma så ses vi!
 
Kram,
 
Lisa och Kira

Inofficiell lydnadstävling...

Publicerad 2010-09-17 16:20:52 i Allmänt

Hej heej!

Måste erkänna att jag har varit lite dålig på att uppdatera på sistonde! I onsdags träffades vi ett gäng och tränade tävlingslydnad, vilket lär behövas för vi ska vara med på en inofficiell lydnadstävling på klubben i oktober, huvva! Men det lär bli kanonbra träning för oss och en hejdundrades underhållning för alla andra, haha! Alla moment sitter inte ens än, speciellt inte utan GODIS!

I torsdags så var det några tuffa hundägare som trotsade regnet/stormen/haglet/åskan och kom på träningsträffen! Superkul var det och alla hundar och mattar/hussar var så himla duktiga trots störningen i stadsmiljö, imponerande!

Ha en riktigt trevlig helg allihopa!

/Lisa

80 mil på tre dagar!

Publicerad 2010-09-14 18:29:26 i Allmänt

Halloj!

Som ni säkert har märkt har det varit lugnt på bloggen ett tag, vi har nämligen varit i fjällen! =) I Marsliden, på marknad i Klimpfjäll och i Stekenjokk. Där har vi letat kantareller (med dåligt resultat i år), badat vildmarksbad och sett på när samerna tog ner renarna från fjälllet. Det var riiiktigt intressant! Så med andra ord har vi myst på fjället medan Kira har rejsat runt som en galning och bara njutit :P Inte en enda lämmel gick åt... Hon har faktiskt också tränat lite kantarellsök, med blandat resultat. Det var lite för svårt att starta direkt på fjället, jag ska prova igen men då bara på gräsmattan så att hon verkligen får lyckas på första försöket! Men det verkar ritkigt intressant och inte allt för svårt faktiskt... (om man vågar säga så!) haha!

Renar är för söta!


Ni missar väl inte att köpa Fredrik Steens/Hundcoachens bok, nr 5 Hund möter hund, idag med Expressen??? :P

/Lisa och Kira

Ny träningsträff!

Publicerad 2010-09-08 19:43:43 i Allmänt

Hallojsan!
 
Nästa träningsträff blir på torsdag den 16/9 klockan 18:00 på stora torget i stan. Då ska vi störningsträna i massor! Det är bra träning för alla hundar Blinkar
 
Hoppas att ni kan komma så ses vi! Ler med öppen mun
 
Kram,
 
Lisa och Kira

Noskvalster och näringslära för hund

Publicerad 2010-09-08 19:33:01 i Allmänt

Hallo!

Har blivit lite dåligt med bloggande nu på sistonde, illa! Det är en ANING mycket i skolan nu... Hann inte ens med att träna lydnad med brukshundklubbens ungdomsgäng i måndags, tråkigt =(

I går så köpte jag Fredrik Steens/Hundcoachens fjärde bok med Expressen, Härligt hundliv, en mycket bra bok som vanligt! Fick också hem min nya hundförarväst, passar perfekt med många härliga fickor och en stor dummyficka på ryggen! Kanon, nu fattas bara bättre väder, hihi...

Var också på föreläsning i samarbete med Eukanuba med William Bredal, vetrinär, författare, en av världens två experter på noskvalster mm. Väldigt intressant oj vad man kan lära sig mycket! Orkar inte riktigt/har inte tiden att skriva allt här men är ni lite nyfika så fråga gärna! ;-)

Ta hand om er!

/Lisa

Hunddag!

Publicerad 2010-09-05 18:46:19 i Allmänt

Tjoho!

I dag har det blivit en riktigt hunddag, först tre timmar i spårskogen med träningsgänget, kanonkul! Imponerad blir man också när man inser hur duktiga alla hundar är på att spåra! Helt otroligt... Info om nästa träff kommer senare ;-) Sedan så har vi haft besök av Fixa en supersöt vit herde =) SÅ det har varit HUND hela dagen, nu måste jag nog tyvärr sätta mig med LITE läxa... Hmm det är nog baksidan!

Ha en kanonvecka allihopa!

/Lisa

Superkul!

Publicerad 2010-09-05 09:59:32 i Allmänt

Hallo hallo!

I går så var Maud, Embla, Indra, Zareena och Benny här och busade järnet! Embla fick också prova sig ett bruksspår som gick jättebra, nu är det bara att fortsätta träna! Embla fick sig också en skönhetsbehandling så nu är hon i topp trim =) Tack Maud och "flocken" för en kanon dag! Det får vi göra om fler gånger!

I dag så är det träningsträff med gänget =) Ni är väl taggade för bruksspår??? Vi ses klockan 12:00 i Gerdal, sväng vänster mitt emot skylten "Strutsfarmen" till en smal liten skogsväg. Jag sätter upp en skylt "Hundträning", ring om ni inte hittar! Ta gärna med spårlina/långlina, sele och en favvoleksak om ni har ;-) Vi har knytkalas fika också, så har ni något smaskigt ta med det ;-) haha!

Ha en fortsatt trevlig helg!

Vi ses!

/Lisa

Ny träningsträff SNART!

Publicerad 2010-09-03 18:24:12 i Allmänt

Halloj allihopa!
 
Nästa träningsträff är nu på söndag den 5/9 klockan 12:00 i Gerdal. Sväng vänster vid skylten till Strutsfarmen (alltså INTE mot Strutsfarmen) utan in på en liten smal skogsväg, så möts vi där! Ring om ni inte hittar Blinkar. Då lägger vi bruksspår, även för nybörjare så det är ingen som helst fara om ni aldrig har provat det tidigare! Det är verkligen kanonbra aktivering så passa på och testa Ler med öppen mun. Ta med spårlina/långlina, sele och en favvoleksak om ni har! Vi har "knytkalas" fika.

Hoppas att ni kan komma så ses vi Ler med öppen mun.

Kram,
 
Lisa och Kira

Är ni laddade...?

Publicerad 2010-09-01 18:46:40 i Allmänt

I morgon på träningsträffen blir det Rallylydnad för hela slanten, så börja ladda! Det kommer att bli skitkul =)

/Lisa

Om

Min profilbild

Kira

Jag är en superglad retriever blandning, 75 procent Flatcoated retriever och 25 procent Golden retriever, men jag är och ser ut precis som en flat! Min matte Lisa ,21 år, tävlar med mig i tävlingslydnad och rallylydnad än så länge. Men jag tränar också sök, spår, retrieverjakt, uppletande, budföring och lite annat smått och gott =) En och annan blandras utställning har vi varit på också för kul! Hemma har jag sällskap av katterna Kurre och Morris som är lagom roliga ibland... Retstickor! Matte har också släpat hem marsvinen Gilbert och Theodore, chinchillorna Henning och Hilda och ett akvarium. Måste jag nämna att matte, förutom att plugga till Civilekonom, också jobbar på Zoobutiken i Ö-vik? Jag tycker det är paradiset när jag för följa med henne på jobbet, kan det bli bättre?! Undrar ni över något så sänd gärna ett mail till [email protected] Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela