Lisa och Kira

– följ vår vardag i träning/tävling och bus!

Några dagar!

Publicerad 2011-08-28 11:20:33 i Allmänt

Heeej!

En liten uppdatering om de senaste dagarna!

I onsdags hade vi fin besök från Umeå i form av Paulina och hennes söta staffe Alice! Hon och Kira röjde så mattorna flög medan jag och Paulina passade på att plannera lite inredningspyssel! Tack för ett trevligt besök!

I går var det Naturens dag på Bussbyvallen och runt Höglandssjön eftersom kommunen blivit årets friluftskommun 2011! Jag var där för Brukshundklubben och hade rallylydnad! Tyvärr inte så jättemycket folk, säkert på grund av vädret :/, men trevliga var de som kom förbi oss! Trevligt arrangemang av kommunen!

På kvällen var jag och Kira med Sophia på äventyr som slutade med svampplockning! Underbart! Tänk att jag inte kan låta bli att plocka svamp trots att jag redan har massor! ;)

Idag är det fortfarande samma eländiga väder så jag vet inte vad jag ska hitta på! Kanske blir det en tur till skogen med Kira och svampkorgen (igår fick det bli i en bajspåse, hihi! Dom är bra till mycket!)

Sköt om er!

Kraam!

Naturens dag!

Publicerad 2011-08-23 09:21:03 i Allmänt

Hallo på er alla!

Nu på lördag den 27 augusti mellan klockan 11:00 och 15:30 är det Naturens dag på Bussbyvallen! Ler med öppen mun Jag kommer att vara där för brukshundklubben och hålla i rallylydnad så kom gärna dit och prova på med massor av nya hundar som störning! Det kommer öven att vara massor av andra aktiviter på Bussbyvallen och runt Höglandssjön!

Hoppas att ni kan komma, det kommer bli kanonkul!

Hör som vanligt av er om ni har några funderingar Ler

Kram,

Lisa och Kira
073-07 69 789
[email protected]

Rallylydnadstävling!

Publicerad 2011-08-22 18:36:41 i Allmänt

Hallo på er!

Nu har vi kommit hem från ännu en tur till stugan! Den här gången firade vi mammas födelsedag och jag och Kira passade på att tävla lite rallylydnad! En jättetrevlig dag var det med bra domare! Kira var både bra och dålig, lite ofokuserad till en början men hon avslutade på topp! Lite mer träning så på det här så! Men jag är nöjd med henne det var ju matte som dabbade sig.... annars hade hon blivit godkänd!!! Stackars hund... :/

Idag har vi ätit på Näske krog till middag, uuuunderbart gott som vanligt! :D

Nu måste jag packa upp och göra lite nytta innan det är dags för Hollywoodfruarna ikväll! ;)


Ni som är sugna på träningsträff - håll ut jag har inte glömt er godingar! Det har bara varit fullt upp ett tag! På lördag är det rallylydnad, mer info om det kommer till er vilken dag som helst!

Kraaam

Vilken härlig hundig dag!!!

Publicerad 2011-08-14 18:11:14 i Allmänt

Hallojsan!!!

Vilken ljuvlig hel dag i hundens tecken! Det blev en tidig morgon och 07:00 var jag uppe på Brukshundklubben! Det var dags att kika på MT (mental test) som en del av M1-(mental)utbidlningen jag går! Tre hundar av olika ras hann jag med innan jag var tvungen att ila iväg på nästa uppdrag! Tyvärr ingen av dom blev godkända, men ack så lärorika! Verkligen jätteintressant! Är ni sugna så åk upp på ett MT och kika!

Sedan hem en kvart och äta, sedan vända och på Idavallens (sheltie) kennelträff och kika! Väl hemma var jag rätt så trött och rätt så solbränd efter en dag i ljuvlig sol men Kira var fullt taggad och redo för aktivitet! Körde ihop en rallylydnadsbana och rejsade ett par varv med henne och nu sitter jag här och pustar ut medan Kira tigger om mer kuuul!

Nej åter till något nyttigt! ;)

/Lisa

Nu blir det mycket!

Publicerad 2011-08-08 15:51:26 i Allmänt

Tjenamoss!

Nu har vi varit i stugan ett bra tag för vi håller på att byta tak! Kira njuter av att få kuta som en galning och bada! Åska har det också gjort som bara den, det blixtra och small kors och tvärs och haglet och spöregnet smattrade hårt! Allt för att vi byter tak...

Kira har tränat vattenapportering och skaka på kommando (hunden får inte skaka av sig vattnet innan avlämning)! Det går hyffsat faktiskt, ibland är hon lite för het på gröten (dummyn) så jag får vara beredd så hon absolut inte tjyvar!


Apport!


Inte skaka innan kommando!

Har också slängt iväg en anmälan till en rallylydnadstävling så nu blir det till att plocka fram skyltarna och träna! :D Kira kan alla skyltar, men matte då..?!

Har bakat egna hundkex också! Superskoj, men oj vad jag slet med en enorm deg!!! Helt galet! Köket stank blodpudding också efter ett tag! ;) Men Kira tycker det var rikigt mumsigt!


Mumsfillibabba!

Idag har jag och Kira först åkt buss till stan och sedan stadstränat och efter det mötte vi upp Maja, Nittra och lilla Faxa på Djurmagazinet och så fick Kira träna lite till där inne! Sedan var vi hela skocken bjudna till Niklas och Jennies sommarstuga ute mot Gullvik! Kira, Nittra, Unso, Manne och Faxa busade och badade som tok! Faxa och Manne hade extra kul valpbus med varandra! Superskoj att vi fick komma och hälsa på er!

Ikväll blir det Brukshundklubben och lika så i morgon. Det är dags för M1-utbildning, vilket är om mentalitet! Till helgen blir det att vara på MT också! Superspännande!

Nu är det dags för middag!

Ta hand om er alla så hörs vi!

Kraam



Angående nästa träningsträff så blir den en lördag för vi ska stadsträna precis som vi bestämde förra gången! Det blir också en liten tävling med partytrick så träna in lite coola trick till nästa gång så har ni chans på fin fint pris! :D Vi fikar på någon uteservering efteråt för de som vill! Jag återkommer med mer info om dag och tid!



Någon som behöver något nytt till hunden??? Jag syr både halsband, täcken och leksaker!

 
Halsband sydda efter din hunds egna mått! – 50 kr!


Kampflätor i fleece – 40 kr!

Om

Min profilbild

Kira

Jag är en superglad retriever blandning, 75 procent Flatcoated retriever och 25 procent Golden retriever, men jag är och ser ut precis som en flat! Min matte Lisa ,21 år, tävlar med mig i tävlingslydnad och rallylydnad än så länge. Men jag tränar också sök, spår, retrieverjakt, uppletande, budföring och lite annat smått och gott =) En och annan blandras utställning har vi varit på också för kul! Hemma har jag sällskap av katterna Kurre och Morris som är lagom roliga ibland... Retstickor! Matte har också släpat hem marsvinen Gilbert och Theodore, chinchillorna Henning och Hilda och ett akvarium. Måste jag nämna att matte, förutom att plugga till Civilekonom, också jobbar på Zoobutiken i Ö-vik? Jag tycker det är paradiset när jag för följa med henne på jobbet, kan det bli bättre?! Undrar ni över något så sänd gärna ett mail till [email protected] Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela