Lisa och Kira

– följ vår vardag i träning/tävling och bus!

Ny träningsträff!

Publicerad 2011-01-28 19:46:05 i Allmänt

Halloj allihopa! Ler med öppen mun

Nästa träningsträff blir nu på onsdag den 2/2 klockan 18:30 vid arenan (Fjällräven center). Vi tränar lite hundmöten mm Blinkar. Hoppas at ni kan komma så ses vi!

Till dess - Ha en rikigt trevlig helg!

Kram,

Lisa och Kira
073-07 69 789

Träning!

Publicerad 2011-01-24 08:19:40 i Allmänt

God morgon!

Sitter här på skolan och planerar lite inför kvällens påhitt på träningen! Infomationen ser jag har hamnat lite långt ner här på bloggen om ni inte hittar den. Men träningen är ju ikväll , måndag den 24/1, klockan 18:30 på Bilprovningen. Hoppas att ni kan komma! Som det ser ut just nu så är ju vädret underbart för hundträning med några plusgrader =) Vilket innebär att man kanske kan vara utan vantar!? Åh jag älskar det!

Ikväll ska vi också diskutera vilken dag vi ska ha dessa träningar på! Måndagar som vi har just nu fungerar inte så bra för alla, vad tror ni om onsdagar???

Ha en kalasbra dag så ses vi ikväll!

/Lisa

Kommentar!

Publicerad 2011-01-22 15:51:02 i Allmänt

Hallo Sofie!

Ja absolut, bra idé! Du kan komma hit nån dag så kan vi ha "sykväll" hihi! Ta med tyg så knåpar vi ;) och slår våra goda idéer ihop :P Haha! Så får Kira och Toffe roa sig på bästa sätt!

Kram,
Lisa och Kira

Sytt hundleksaker!

Publicerad 2011-01-21 20:42:33 i Allmänt

Hej hej!

Efter att Kira slaktat ytterligare en leksak så att stoppningen snöade i köket så fick jag fnatt!!! Fredag kväll som det är tog jag fram symaskinen och lite tyg. Satte igång och knåpade ihop två nya leksaker till Kiras stooora förtjusning! (Nytt är alltid extra kul!). Det blev två olika "pipmattor" =) Jag sydde in en pip i fleecetyg så ganska hållbara lär de nog bli (förhoppningsvis...)! Självklart föll valet på baby ROSA hihi! En av dom är dock grå på baksidan. Lätta att knöla ner i fickan är de också ;)

Är det nån som är sugen på en billig hundleksak så har jag tyg kvar ;) Hör av er!

Ha fredagsmyyys och en riktigt trevlig helg nu allihopa!

/Lisa och Kira

P.S. Rulla ner så hittar ni informationen om nästa träningsträff! D.S.


Inte världens bästa bild och inte världens snyggaste leksaker! Haha ;)
Men Kira gillade dom och det är huvudsaken!

Kira har bloggat!

Publicerad 2011-01-20 18:23:06 i Allmänt

Tjaba på er!

Nu var det ett tag sedan jag fick sätta tassarna här! Jag och matte har precis varit ute och tränat en kortis (matte klagade på kylan, suck!) och jag fick ett hääärligt superrejs i mig, kunde inte hejda mig! Hörde mattes ord lite vakt, men vem bryr sig?? Hihi!

Ni kan inte fatta vad som hände mig sen när vi kom in!!! Gissa? :D Matte höll på att hälla upp en stooor ny påse Royal Canin i min fodertunna, lovande tänkte jag! Sedan fick jag höra det maaagiska ordet VARSÅGOD! Hörde jag verkligen rätt??? Eller drömde jag? Blev så förvånad att jag tvekade och då hörde jag varsågod IGEN! Det var för bra för att vara sant! Tänk er alla dessa kulor, nya, saftiga, delikata – MUMS! Jag åt en heeel grop i tunnan innan matte satte stopp för det, hmfr!

Var så avundsjuk strax innan för jag såg att Morris (en av retstickorna av katterna) fick äta ur sin fodertunna, så jag lämnade lite dreggel i hans fiiina, mjuka och fluffiga päls, hehe! Men matte är inte så tokig ändå måste jag erkänna! Dessutom har jag ju nyss fått ett supersnyggt halsband av henne som jag älskar! Bär det med stolthet och en extra glad svans! Ser ju att alla grabbar tittar lite extra ibland... hehe! Så nu är man ÄNNU snyggare än vanligt, inte illa!

Hitta på lite bus nu allihopa, era mattar och hussar tycker om er ändå! ;)

Nospuss från Kira

Träningsträff på G!

Publicerad 2011-01-19 17:53:01 i Allmänt

Halloj! Ler med öppen mun

Nästa träningsträff blir nu på måndag den 24/1 klockan 18:30 på Bilprovningen. Vi tränar det vi känner för! Blinkar Fundera gärna på om det är något speciellt som just Ni vill träna lite extra på!

Hoppas att ni kan komma så ses vi! Ler

Kram,

Lisa och Kira
073-07 69 789

Beställning!

Publicerad 2011-01-18 08:22:10 i Allmänt

Hallo!

Om det är någon som är sugen på halsbanden (bilder på Kira finns i inlägg längre ner) så tänker jag beställa från systugan.com i morgon onsdag! Hör av er om ni vill vara med och piffa upp er hund lite! ;) Halsbanden är faktiskt superbra och smidiga med halvstryp till ett kanonpris! För att inte tala om huuur läckra dom blir :P

Det blev två inlägg nu på raken så rulla ner och tyck till lite!

Nu ska jag snart ha lite statistik...

Sköt om er!

/Lisa och Kira

Måndagar???

Publicerad 2011-01-18 08:18:47 i Allmänt

Hej allihopa!

Vad tycker ni om att ha träningsträffarna på måndagar 18:30??? Bättre? Sämre? Säg gärna vad ni tycker så jag vet om vi ska ändra på något! Vi som var med igår tyckte att det var helt okey med måndagar men vad säger ni andra? ;)

Tack också till alla er som var med igår och tränade tävlingslydnad stenhårt i 2,5 timme, imponerande! Oj vilka duktiga hundar och ägare =) Hoppas att ni har fått lite idéer att träna på nu! Hör av er om det är något!

Information om nästa träningsträff kommer ut här på bloggen och via sms/mail snart så håll utkik! =)

Ha en bra dag!

/Lisa och Kira

Snödynor och hästar!

Publicerad 2011-01-16 14:57:09 i Allmänt

Tjaba!

Då var helgen nästan slut... Jag och Kira har precis varit ute i snöstomen och plumsat i stora, tjocka snödrivor! Jisses vilka drivor det har blivit! Ser ut som vida sanddynor – ganska häftigt! Men väääldigt jobbiga att plumsa i (i alla fall för matte, hihi!). När jag och Kira (som var lös) i godan ro sysslade med tungapportering dök plöstligt två stora hästar (med ryttare) upp från ingenstans, och nära var dom! Både jag och Kira blev mycket paffa men lillgumman skötte sig sååå fint och hästarna fick passera utan större uppmärksamhet! =)  

I morgon börjar jag en ny kurs, Satatistik, som jag bävar för Men jag hoppas att jag har fel! En snabb blick mot den tjocka boken på över 1 000 sidor på engelska med diagram och konstiga ekvationer inger dock inget större hopp...

Nu ska jag se på "Hundpatrullen" (polishundar i arbete) och värma upp mig! För att sedan ta en dans med dammsugaren och slurpa upp allt svart hundhår som trivs i hörnen...

Hoppas att ni alla har haft en härlig helg trots kyla och snöstorm! =)

Kram,

Lisa och Kira

P.S. Hoppas att vi ses i morgon för lite tävlingslydnadsträning! Klockan 18:30 på bilprovningen ;) D.S.

Mattes supersnygging!

Publicerad 2011-01-15 10:14:02 i Allmänt

Halloj!

Måste bara visa er Kiras nya superläckra halsband! Nu fattas det bara att beställa ett matchande tjänstetecken ;) Vi har beställt det från systugan.com om ni är sugna!


Snyggt eller snyggt?

/Lisa och Kira

Kommentar!

Publicerad 2011-01-15 10:01:37 i Allmänt

Sofie och Toffe!

Hallo! :D Va kul att du hittade hit! Absolut får ni träna med oss! Ja, det är på Bilprovningen mitt emot Coop Forum!
Hör gärna av dig om du funderar på något!

Vi ses på måndag!

/Lisa och Kira

Kommentar!

Publicerad 2011-01-13 09:09:03 i Allmänt

Hallo Maud och tejerna!

Ja absolut! Som du säger så trivs kanske Zareena bäst inne i värmen i alla fall, hihi! Ja det är lite synd att inte Embla kan följa med då, men hela helgen var full så måndag var bästa alternativet! =( Nästa gång du har henne kanske! Ja vi hoppas att det blir bra väder så varken vi eller hundarna behöver frysa! Brrr... Men nu går det ju mot VÅR och värma härliga tider med massor av hundträning =)

Sköt om er så ses vi!

Kram,

Lisa och Kira

Ny träningsträff!

Publicerad 2011-01-12 20:30:32 i Allmänt

Hej på er!

Nästa träningsträff blir nu på MÅNDAG den 17/1 klockan 18:30 på Bilprovningen. Då blir det tävlingslydnad för hela slanten Blinkar. För er som vill kommer jag att gå igenom moment för moment i lydnadsklass 1. Kanonbra träning även om man inte har planer på att tävla!

Hoppas att vi ses på måndag!

Kram,

Lisa och Kira
073-07 69 789

Träning!

Publicerad 2011-01-09 17:58:17 i Allmänt

Tjena!

I dag så blev det först en promenad runt Höglandssjön med Maja & Nittra och Mare & Saga och sedan träning! Där slog det slant för Kira ett tag, haha! Men efteråt så var hon mattes bästa och sötaste älskling igen...

Ligg under gång börjar dock bli lite galet, hon vill gärna vrida till rumpan snett när hon lägger sig, hmm vet inte riktigt hur jag ska få henne att sluta med det?! Tips någon??? =) Hon har inte gjort så tidigare så jag vet inte om det var en tillfällighet, men så vill vi inte ha det!

Kul med träning var det i alla fall och kul att det kom så många! Information om nästa träningsträff kommer ut här inom kort, men jag kan avslöja att det blir tävlingslydnad ;)

Nej nu ska jag gå ut och träna lite med Kira i mörkret, måste ju passa på för i morgon kallar Umeå och skola igen... Att ledighet alltid ska gå så fort???

Vi hörs!

/Lisa och Kira

Kommentar!

Publicerad 2011-01-06 18:15:34 i Allmänt

Hallo Sanna!

Superkul att du hittade hit! =) Självklart får du vara med och träna! Vi har nästa träning nu på söndag klockan 12:00 på Reginas Zoohörna, som du kanske såg! Är det något speciellt som du vill träna?

Vi brukar träna på allt; vardagslydnad, tävlingslydnad, bruksspår, sök, rallylydnad..., ja det mesta! Du får gärna ringa mig om du undrar över något! 073-07 69 789

Hoppas att vi ses!

/Lisa och Kira

Kommentar!

Publicerad 2011-01-06 18:07:00 i Allmänt

Hallo Linda!

Vi brukar hålla på 1,5 till 2 timmar om vädret inte stoppar oss! =) Kom gärna och träna om du är sugen!

Kram,

Lisa och Kira

Årets första träningsträff!

Publicerad 2011-01-05 15:33:01 i Allmänt

Hallo och God fortsättning allihopa!

Hoppas att ni alla har haft en underbar jul och en kanonstart på det nya året!

Jag hoppas också att ni är taggade efter uppehållet! Måste ta och tacka er alla som var med och gjorde julavslutningen helt fantastisk! Alla otroligt duktiga hundar och ägare, TACK!

Nytt år = Nya träningsträffar, härligt va?! Blinkar Jag hade tänkt att vi startar året med LYDNAD Ler med öppen mun Vi träffas nu på söndag den 9/1 klockan 12:00 på Reginas Zoohörna.

Hoppas att vi ses där!

Kram,

Lisa och Kira
073-07 69 789

Embla på besök!

Publicerad 2011-01-05 15:18:43 i Allmänt

Hej på er!

Här har vi finbesök av Embla, Kiras stora syster! Det är fullt ös medvetslös som gäller! Dom busar, springer och har jättesuperkul! Lite träning har vi också hunnit med; lydnad, närsök, budföring och tungapportering! Duktiga tjejer!

Det är superbra träning för Kira också att bara kunna "vara" och inte busa heeela tiden! På promenader sköter de sig jättefint, vilket är en himla tur då dryga 60 kilo i kopplet inte är att leka med, man har inte så mycket att sätta i mot...

Trångt i sängen blev det också! 2 stora hundar + en av katterna & mig själv halvsittades i en liten enkelsäng... Men mysigt var det! =)

Tack Maud för att jag har fått ha henne hemma hos oss! <3

Kram,

Lisa och Kira

Kommentar!

Publicerad 2011-01-03 13:07:39 i Allmänt

Hallo Cicci!

God fortsättning! Kan tänka mig att dom blev taggade, haha! Men helre det än att dom är rädda för smällarna ;) Här har vi Embla (stora syster) på besök några dagar så dom har det superkul och busar järnet heela tiden, haha!
Sköt om er!

/Lisa och Kira

P.S. När får vi se nått nytt på Tulas blogg??? Hihi! D.S.

Årets första inlägg – Kanon start!

Publicerad 2011-01-01 19:52:57 i Allmänt

Hallo alla pigga och glada!

Hoppas att ni alla hade det supertrevligt igår kväll, det hade vi! Kira skötte sig fint, låg inne och sov hela kvällen. Vi sände upp flerfärgade ufo-ballonger, väldigt djurvänligt och tjusigt! =)

Idag drog vi igång hunderiet på en gång! Först promenad och bus med Maja och Nittra och sedan träning med Eva/Örnnästets kennel, superkul var det! Sedan direkt hem och i väg på middag hos faster, vilken kanonstart på det nya året!

Nu har vi ett helt långt och härligt år fram för oss, helt oanvänt att göra det allra bästa av!

/Lisa och Kira

Om

Min profilbild

Kira

Jag är en superglad retriever blandning, 75 procent Flatcoated retriever och 25 procent Golden retriever, men jag är och ser ut precis som en flat! Min matte Lisa ,21 år, tävlar med mig i tävlingslydnad och rallylydnad än så länge. Men jag tränar också sök, spår, retrieverjakt, uppletande, budföring och lite annat smått och gott =) En och annan blandras utställning har vi varit på också för kul! Hemma har jag sällskap av katterna Kurre och Morris som är lagom roliga ibland... Retstickor! Matte har också släpat hem marsvinen Gilbert och Theodore, chinchillorna Henning och Hilda och ett akvarium. Måste jag nämna att matte, förutom att plugga till Civilekonom, också jobbar på Zoobutiken i Ö-vik? Jag tycker det är paradiset när jag för följa med henne på jobbet, kan det bli bättre?! Undrar ni över något så sänd gärna ett mail till [email protected] Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela