Lisa och Kira

– följ vår vardag i träning/tävling och bus!

Glad midsommar!

Publicerad 2011-06-24 17:22:58 i Allmänt

Hallo på er!

Är man en riktig hundgalning eller är man? Självaste midsommarafton har spenderats på Brukshundklubben! Med trevligt sällskap och ett mysigt hundtorp blev dagen underbar! Nu väntas grillning och pannacotta här hemma, mums!

Ha en fantastisk midsommar!

Kraaam!

Tid för träningsträff igen!

Publicerad 2011-06-20 14:14:19 i Allmänt

Hallo på er!

Nu är det tid för träningsträff! Den blir nu på onsadg den 22/6 klockan 18:30 i Lungviksparken (mitt emot Friskis & Svettis). Ta med något att sitta på, t.ex en filt, för vi kommer bland annat att gå igenom 1:a hjälpen och tassbandage på hund!

Hoppas att ni kan komma så ses vi! Ler

Kram,
 
Lisa och Kira
073-07 69 789
Lisa_91_278@hotmail.com 

Ännu mer spår!

Publicerad 2011-06-19 19:58:59 i Allmänt

Tjenamoss!

Det har blivit mycke spår i några dagar nu! Tidigt, tidigt på lördags morgonen var det dags att vara spårläggare och spårmottagare på en lägre spår tävling i Gideå som Brukshundklubben annordnade! Med björntankar i huvudet började jag lägga spåret med en viss nervositet att komma vilse, men runt kom jag och alla pinnar på rätt ställe så det var mycket bra snitslat! =) Det gick väl inte superbra för den tävlande som skulle gå mitt spår men några pinnar + slutet hade han med sig iallafall! Överlag gick det lite halvdåligt för de som tävlade vilket är synd, det är ju alltid roligare om det går bra för dom! Men trevligt hade vi ändå! ;) Sedan blev det lite lunch hemma och till kvällen väntade thaimat (premiär för mig) med alla goa träningskompisar! Tusen tack tjejer för en kanon kväll!!! :D

Idag blev det ännu en tidig morgon i spårets tecken! Det var dags att spåra med vardagslydnadskursen jag hjälper till med, 5 timmar i Gärdalsskogen blev det med spår, uppletande, 1:a hjälpen + tassbandage och korvgrillning! Mycket trevligt med duktiga hundar och ägare! =)

När jag ändå var inne på spåret så la jag ett till Kira när jag kom hem och det gick bara bra och i lagom fart - YES!!! :D Nu är det bara att jobba ännu mer med markeringarna!

Nu blir det en lugn kväll och mys med mattes svarta pärla!

Sköt om er!

/Lisa och Kira

Spår!

Publicerad 2011-06-14 21:49:30 i Allmänt

Halloj!

Nu var det ett tag sedan igen... Ska försöka uppdatera er lite om vad som hänt sedan sist! Jag har hunnit fylla 20 år (i lördags) och då fick jag mig bland annat ett presentkort på Fjällräven så nu ska jag ta och köpa ett par hundbyxor till! Jag har också hunnit få sommarloooov :D till Kiras stora glädje!

I söndags hade vi en supermysig träningsträff i Lungviksparken med passivitet och lite annat smått och gott! Vi njöt på filtar i solen (som stekte lite lagom) med hundarna i knät och kakor och sockerdricka i handen! I går, måndag, var det möte på Brukshundklubben heeela kvällen ;) I morgon blir det heeela kvällen på klubben igen, lika så på torsdag!

Idag har Kira fått gå ett bruksspår med spontanupptag och hon gick som en pärla! Mattes stumpa! :D Äntligen var racerdammsugaren avstängd och det gick i perfekt tempo utan att jag agerade nödbroms i linan! Lungt och fint gick det, det enda som saknades var tydligare markeringar på pinnarna! Men det får vi jobba vidare på separat! Nu är jag lite extra taggad på spår igen helt plötsligt!? ;) Med stor sannolikhet blir det ett i morgon med!

Det får vara allt för den här gången!

/Lisa och superspåraren Kira

P.S. För er som undrar när nästa träningsträff blir så har jag inte rikigt bestämt mig, hihi! Så snart jag kan, antingen till helgen eller i början av nästa vecka! Den kommer iallafall att handla bland annat om första hjälpen på hund och jag kommer att visa hur man lägger ett tassbandage på sin fyrbente älskling! Håll ut så kommer det mer info så snart jag vet och kan! Hör gärna av er med idéer om ni har några, allt är tacksamt - det är ju era träningar! D.S.

Ny träningsträff!

Publicerad 2011-06-09 12:53:48 i Allmänt

Halloj på er!

Nu är det äntligen dags för träningsträff igen! Ler med öppen mun Den här gången blir det nu på söndag den 12 juni klockan 13:00 i Lungviksparken (mitt emot Friskis & Svettis)! Vi tränar massor av skoj och ni styr träningen till det ni vill Ler Ta gärna med en filt eller dylikt att sitta på så kommer vi att träna lite passivitet och avkoppling för hundarna! Vi diskuterar kloklippning också för de som vill!

Hör som vanligt av er om ni funderar på något! Blinkar

Hoppas att vi ses på söndag!

Kraam,

Lisa och Kira
073-07 69 789
Lisa_91_278@hotmail.com

Tävlingshelg!

Publicerad 2011-06-06 16:50:13 i Allmänt

Hej på er!

Vilken helg i Kramfors det har varit! Lydnadstävlingar i dagarna tre och super mysigt i stugan med brudarna och hundarna! Vi har ätit tacos, grillat och den lilla detaljen med att tävla ;)

För mig och Kira har det varit kul och superbra träning där det viktigaste inte har varit poängen! Inga pris har vi fått men en kanonbra erfarenhet så nu är det bara att fortsätta träna så kommer vi igen! Det känns skönt ändå att debuten är gjord och nu vet jag ännu bättre hur det går till och så!

Tack Tina, Maja, Sanna, Linda, Eva och Jeltsin, Nittra, Ina, Joplin, Chess, Cooper, Hugo och KIRA för en toppen helg i stugan!!! Det här måste vi göra om nästa trippelchans!

Jag måste också dela ut grattisar till några grymma prestationer!

- Grattis Maja och Nittra till 1:a pris i lydnadsklass 3 och uppflytt till eliten!
- Grattis Malin och Bolt till 1:a pris och klassvinst i lydnadsklass 2 och uppflytt till trean!
- Grattis Rakel och Vic till två 1:a pris och dubbel klassvinst i lydnadsklass 1!!!

Kram på er alla nu ska jag ut och träna min svarta pärla!

/Lisa

Om

Min profilbild

Kira

Jag är en superglad retriever blandning, 75 procent Flatcoated retriever och 25 procent Golden retriever, men jag är och ser ut precis som en flat! Min matte Lisa ,21 år, tävlar med mig i tävlingslydnad och rallylydnad än så länge. Men jag tränar också sök, spår, retrieverjakt, uppletande, budföring och lite annat smått och gott =) En och annan blandras utställning har vi varit på också för kul! Hemma har jag sällskap av katterna Kurre och Morris som är lagom roliga ibland... Retstickor! Matte har också släpat hem marsvinen Gilbert och Theodore, chinchillorna Henning och Hilda och ett akvarium. Måste jag nämna att matte, förutom att plugga till Civilekonom, också jobbar på Zoobutiken i Ö-vik? Jag tycker det är paradiset när jag för följa med henne på jobbet, kan det bli bättre?! Undrar ni över något så sänd gärna ett mail till Lisa_91_278@hotmail.com Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela