Lisa och Kira

– följ vår vardag i träning/tävling och bus!

Ny TRÄNINGSTRÄFF!

Publicerad 2011-03-28 16:03:43 i Allmänt

Hej hej allihopa!
 
Hoppas att ni tyckte inkallningsträningen förra gången var nyttig! Nästa träningsträff blir nu på torsdag den 31/3 klockan 18:30 på Bilprovningen (igen tyvärr, längtar tills snön är borta!). Jag håller i lite övningar för er som vill i kontakt och följsamhet Blinkar.

I veckan kommer jag att skicka ut inbjudan till Hundmassage med plats, tid, kostnad osv. så då går det bra att anmäla sig!

Hoppas att vi ses på torsdag! Ler

Kram,

Lisa och Kira
073-07 69 789
[email protected]

Vilka hundiga dagar!

Publicerad 2011-03-27 18:38:57 i Allmänt

Ojoj vilka HUNDiga dagar det har varit! Ljuvligt :D

I torsdags var Rebecca och Grace här och vi pysslade järnet och resultatet blev både en fodersäcksväska och en kampis fläta! Sedan var det träningsträff på kvällen med alla underbara!

I fredags var Sofie och Toffe här och vi sydde klart och pimpade Toffes täcke, sedan körde vi igenom lydnads ettan med Toffe, vilket gick bra såklart ;) Sedan kom Linda och Ozzy förbi och busade med Kira, synd bara på den otäcka skaren, men KUL var det!

I går, lördag, var det lydnadstävlingar på torpet och såklart var vi där och hejjade allt vi orkade på alla kompisarna!. Nu känner jag mig riktigt taggad och supersugen på att tävla också!

I dag så har Caroline och Casper varit här och Kira och Casper har busat och vi har funderat lite angående tematräffen med hundmassage så nu är den på G!

Det var fyra dagar fyllda med HUND! I love it! :D I morgon är det skola igen, vilket betyder mindre hund och mer juridik... Aja det får gå det med!

Over and out!

/Lisa och Kira!

P.S. Information om nästa träningsträff kommer SENAST i morgon! Håll ut! D.S.

OBS! Ändrad träning!

Publicerad 2011-03-22 20:22:05 i Allmänt

OBS!!!

Tävlingslydnadsträningen som brukar vara på arenan klockan 18:00 varje onsdag är ÄNDRAD till Bilprovningen klockan 19:00 pga Modo match!!!

Jag kommer inte att vara där pga tenta 16-20... Hoppas att träningen går bra! =)

Träningsträffen på torsdag är som plannerat, se tidigare inlägg!

/Lisa

Ny träningsträff!

Publicerad 2011-03-20 18:08:03 i Allmänt

Hallo på er alla! Ler med öppen mun

Nästa träningsträff blir på torsdag den 24/3 klockan 18:30 vid Bilprovningen. Nästa gång ska vi försöka hitta på något annat så det blir lite variation, det är kanonbra! Ev. blir det en träning på stan igen. Kom gärna med förslag! När snön äntligen har försvunnit så kan vi hitta på massor av bus!

Jag kommer att hålla i lite övningar den här gången för de som vill, naturligtvis får man träna själv om han hellre vill det Blinkar. "Temat" blir inkallning! Inkallning ger frihet och är superviktigt! Man kan aldrig ha för bra inkallning på sin hund... Ta med: Långlina (spårlina) och en superkul leksak om ni har!

Hoppas att vi ses på torsdag!

Kram,

Lisa och Kira
073-07 69 789
[email protected]

Dagens träning!

Publicerad 2011-03-19 16:17:43 i Allmänt

Heeej!

Jag och Kira var iväg och tränade lite idag med riktig kommendering av Jennie och Anna, superkul och jättenyttigt är det verkligen! Det gick både bra och dåligt men jag är nöjd ändå! Linförigheten var väl lite sådär, men ändå bättre eftersom den har trasslat lite nu på slutet. Sedan läggande och ställande under gång var nästan perfekt, hon satte upp sig för tidigt bara vilket hon faktiskt inte brukar göra... Hindret och apporten vet jag ju att där har vi en del att fixa till. Men kul och nyttigt var det! Nu med lite nya tips är vi taggade på mer!

Kom hem, funderade lite på träningsplaner, testade de nya dummysarna och kampstocken, och satte mig sedan och sydde ett jakt/reflexhalsband med flärpar! Blir bra att ha i skogen ;)



Ha en trevlig lördag allihopa!

/Lisa och Kira

Nytt pyssel!

Publicerad 2011-03-18 10:59:16 i Allmänt

Hallojsan!

Tack för igår alla som var på träningen! =) Superkul att vi var så många! Info om nästa träning på torsdag kommer strax! ;)

Har gjort lite mer pyssel som jag inte visat för er här!


En knippe med nya "flätor" både runda och fyrkantiga blir det!
Dom här är lite kraftigare än de vanliga flätorna =)




En fodersäck blev en väska! Helt galet men kul var det! ;)


Nej nu ska jag skölja bort slingorna som jag har i håret, innan det trillar av... 

Ha en trevlig helg!

/Lisa och Kira

Träningsnytt!

Publicerad 2011-03-17 12:45:15 i Allmänt

Åh jag hade skrivit ett så bra inlägg och gissa vad som hände?! Jo alltihopa försvann! #¤&#%¤ Men jag börjar om med nått lite kortare och tyvärr tråkigare om veckans träningar...

I måndags var vi på Bilprovningen och skulle träna apportering med SSRK, men det blev vanlig träning istället...

I tisdags var jag hemma så vi var ute och lufsade i skogen och njöt av takdropp, fågelkvitter och solsken!

I går var vi vid arenan och tränade lite tävlingslydnad och fick skotträning på köpet då de smällde av flera fina raketer från Kusthöjden...

I dag har vi varit en sväng på Reginas, så där fick Kira sig både lite träning och nya saker... Det blev ett baggenbälte och en tävlingspärm. Sen så är det ju träningsträff ikväll klockan 18:30 på Bilprovningen. Missa inte det! ;)

Softbelt Reflex
http://www.baggen.se/sv/hund/softbelt/softbeltreflex.html 

Nej nu ska jag smaka en av mina nybakta muffins med vitchoklad och dumle och sedan ska jag gå ut och sätta bältet på prov!

Ses i kväll!

/Lisa och Kira


Mummmmms!

Hundmassage och ny träningsträff!

Publicerad 2011-03-15 10:21:06 i Allmänt

Halloj allihopa!

Hoppas att allt är bra med er! Ler med öppen mun

Nästa träningsträff blir nu på torsdag den 17/3 klockan 18:30 på Bilprovningen! Hoppas att ni kan komma och träna lite! Blinkar

Hundmassage:

Jag har planerat in några "tema"träffar här framöver, spännande va? Nu tänkte jag kolla hur intresset är hos er att få lyssna på en föreläsning om hundmassage hållen av Caroline Lindgren (Hippo Treatment) diplomerad hundmassör? Jag tycker att det låter superspännande och något som man verkligen har använding för! Anmäl ert intresse till mig så fort ni kan! Har nå någon hundtokig kompis som också är sugen - anmäl den med ;) Mer info kommer senare när vi vet hur många som är intresserade!

Kika in på hennes hemsida om ni vill läsa lite mer om henne och hennes företag! http://www.hippotreatment.se/index.htm 

Hör som vanligt av er om ni funderar över något!

Kram,

Lisa och Kira
073-07 69 789
[email protected]

Sökträning!

Publicerad 2011-03-12 18:45:51 i Allmänt

Hej på er!

Nu har ni alla brudar som var inblandade i dagens äventyr knåpat ihop lite om dagens träning så då måste jag försöka också!

Dagen började redan vid 10 med sökträning, mycket markeringar. Det gick väl lite sisådär för mig och Kira om man jämför med gårdagens nästintill perfekta skick... Hon blev lite för upptagen med störningarna ibland, fast hon vet precis vad hon ska göra så lite irreterande måste jag erkänna men men det är bara att träna på för det är ju så kul (tycker vi båda)! Sedan blev det lite lydnadsträning som gick bättre, ganska nöjd med platsliggningen faktiskt!

Väl hemma efter ungefär 3 timmars träning så kom Rulle över på bus-besök och hej va det gick! Busa kan man alltid tycker Kira! Nu ligger hon hyffsat nöjd och sover, sååå skönt! Så det blir en lugn kväll (hoppas jag) i soffan!

I morgon tar vi nya tag med lite träning! Hoppas att det är lika fint väder i morgon för vååårkänslorna har ju kommit tillbaka!

Nej nu ger jag mig med detta pladdrande och önskar er en trevlig kväll istället!

/En trött matte och en trött hund

Halvstryp!

Publicerad 2011-03-11 14:35:42 i Allmänt

Tjenixen!

Nu har jag lyckats med ett halvstryps halsband också, smidigt! Ganska nöjd om man får säga det själv... Än har det hållt för både tokryck och kattjakt, haha!





Over and out!

/Lisa

Kampisar i massor!

Publicerad 2011-03-08 19:48:49 i Allmänt

Halloj!

Idag har det blivit en skön dag ute i det fina vädret med både sökträning och fika på isen. Kira sköter sig riktigt bra i söket nu, tar och lämnar lösrullen blixtsabbt och påviset går i 100 knyck! Mina ben blir längre och längre efter att ha älgat i väg efter henne... Nu tror jag att jag ska försöka öva in sökhalsbandet, hon har alltid det på sig så hon är van vid att det slår mot bröstet när hon springer men nu ska jag börja lägga in att hon ska markera med att plocka upp den rullen istället, jag tror att det är dags för det nu när hon är så säker på lösrullarna!

Efter en trevlig dag ute så satte jag mig vid symaskinen! Hej vad det gick och nu har jag en hel hög med kampisar igen! =) Kira älskar sina och riktigt hållbara är dom!

Är det någon som är sugen på en billig och hållbar hundleksak så hör av er! 40 kr/styck har jag tagit för dom ;)





Ooops.... det blev några stycken! En hel blomma med kampisar ;)


/Lisa och Kira

OBS! I inlägget under finns all info om träningarna framöver!

Massor av träningar!

Publicerad 2011-03-07 19:21:01 i Allmänt

Hallo!

Hoppas att ni alla har haft en bra start på veckan!

Jag har tänkt att försöka reda ut det här med alla träningar och träningsträffar för er!

Nu på onsdag den 9/3 klockan 18:00 är det tävlingslydnad vid arenan (Fjällräven Center). Tanken är att vi hjälper varandra med kommendering och tips. Detta träningstillfälle är ALLA onsdagar (även om jag ej har skrivit ut det här på bloggen) för er som är tävlingsintresserade! Det är helt okey att ta med andra träningskompisar precis som vanligt! ;)



Nu på torsdag den 10/3 klockan 18:30 är nästa träningsträff på Bilprovningen denna gång. PRECIS samma som inlägget nedan så spana in det för mer information!




Blev det ännu struligare? Hör av er om något ör oklart!

/Lisa och Kira

Dax för träningsträff igen!

Publicerad 2011-03-06 10:58:51 i Allmänt

Halloj allihopa! Ler med öppen mun

I skrivandets stund skiner solen ute och det droppar från taket, hur härligt som helst! Jag ser hur sök- och spårskogarna sakta töar fram och hur spark- och skidföret försvinner! Vintern är bra den med men våren kommer inte en dag för sent! Vill inte ens tänka tanken på att det kan bli kallt igen...

Sitter och klurar lite på "tema" träffar vi kan ha framöver, spännande va? Sedan har en smått galen idé om ett miniläger slagit rot i huvudet, vi får se hur det blir! Har ni några tokiga idéer??? Hör gärna av er om vad som helst! Tacksam för ALLA era påhitt!  Ler 

Nu till det jag egentligen skulle säga! Nästa träningsträff blir på torsdag den 10/3 klockan 18:30 på Bilprovningen! Ta med ett glatt humör så kör vi!

Hoppas att ni kan komma så ses vi! Till dess - ha det busbra och njut av ljuset!

Kram,

Lisa och Kira
073-07 69 789
[email protected]

Lördagen...

Publicerad 2011-03-05 16:00:59 i Allmänt

Tjenixen på er!

Strålande sol ute och ett bra humör, det här måste bli en bra dag trots att det är söndag!

Här kommer en liten bild på lördagens alster samlade! Det blev några stycken både kampisar och fleeceflätor...


Är det nån som är sugen på en billig leksak så hör av er! ;)



Nu har jag lite nya idéer i mitt huvud som jag ska sätta till verket snart... Spännande! ;)

/Lisa och Kira

Pettsons Pysselstuga, del 2...

Publicerad 2011-03-05 10:49:18 i Allmänt

Kan ni fatta??? Ett inlägg till idag?! Vad har flugit i mig... Med bilder dessutom! Ni får helt enkelt stå ut! ;)

Här går symaskinen på högtryck och meter efter meter av tråd försvinner...



Det blir både det ena och det andra men bara hundsaker... Hmm?! Hur går det till som ;)



Här är en liten "nyhet" som jag pysslat ihop - en kampis! Kira kunde knappt vänta till den var klar innan hon attackerade!



Ett berg av fleece som snart slutar som flätor!


Jösses va det är kul och smidigt att göra egna leksaker! Synd att jag bara har en hund, hon blir så bortskämd hihi!
 
Nej åter till symaskinen men först en prommenad och lite träning med Kira =)

Ha en busbra lördag allihopa!

/ "Sytanten" Lisa och Kira

Knåpat ihop ett armband!

Publicerad 2011-03-05 08:47:29 i Allmänt

God morgon!

Igår var jag på stan med Maja och köpte lite "smyckesämnen"! Sagt och gjort så började jag knåpa direkt när jag kom hem! Ett armband har det blivit än så länge med "tema" Kira mattes prinsessa!

Här kommer en bild (suddig som attan, det gick tame klåen inte att fota!) och en förklaring:



-På det första hjärtat står det "I love my dog" och en tass på baksidan

-Sedan är det en prinsesskrona med en diamant vilket passar mattes prinsessa perfekt!

-Efter det boksatven "K" vilket självklart står för Kira

-Och till sist står det "Love/Amour"...



Nej nu ska jag gå och sy lite kampisar!

OBS! Information om nästa träningsträff kommer strax!

/Lisa och Kira

Kommentar!

Publicerad 2011-03-04 11:23:42 i Allmänt

Hallo Helena!

Kul att du hittade hit! =) Självklart får du vara med och träna! Vi är alla möjliga olika hundar i olika ålder och av olika ras med hundägare med olika ambitioner och kunskap - så alla passar in!

På träningarna brukar jag oftast hålla lite övningar men man får lika gärna träna själv om man vill det! Vi brukar träna på lite av varje både vardagslydnad, tävlingslydnad, rallylydnad, bruksspår, personsök, budförning, uppletande... ja allt möjligt! Men behöver inga speciella förkunskaper ;) Det kostar ingenting!

Vad har du för hund?

Jag brukar skriva här på bloggen när dte är träff men även maila och sms:a ut det så om du är sugen på att träna med oss tar jag gärna din mail eller ditt mobilnummer!

Hör gärna av dig om du funderar över något!

/Lisa och Kira
073-07 69 789
[email protected]

Jag anar VÅÅÅR!

Publicerad 2011-03-04 08:40:28 i Allmänt

Äntligen har några vårtecken kommit, de är så efterlängtade! Det är ljust på morgonen och man kan vakna med sol i ögonen och det är ljust när man kommer hem! Helt otroligt underbart! Nog för att jag älskar reflexer men det ska bli rikigt skönt att kunna lägga bort dom ett tag. ;)

Inte nog med att ljuset börjar komma så börjar fåglarna vakna till liv igen, fågerkvitter, takdropp och en värmade sol – kan det bli härligare? Jo kanske när man kan ha foppa tofflorna och skippa jackan också! =) Så skönt! Våren kan komma NU och jag vill inte ens tänka tanken på att det kan bli kallt igen...

Jag och Kira är sugna på att gå en jaktkurs i vår också, kan bli rikigt spännande!

Nu ska jag ge mig, solen skiner på datorn så jag ser inte riktigt! Ljuvligt!

/Lisa och Kira

Norrsken!

Publicerad 2011-03-02 08:26:25 i Allmänt

God morgon!

Igår, tisdag, så var jag på möte på Brukshundklubben och innan det var jag och Kira ute och tränade under norrskenet, så häftigt! Försökte fota med mobilen (det enda jag hade med mig) men det var ju lönslöst, en svart bild är inte så kul... Under mötet fick Kira träna lite passivitet, vilket alltid är bra.

Hur gick det för er som var på träningsträffen? Är lite nyfiken... ;)

Nej nu måste jag återgå till pluggandet! Vi hörs!

/Lisa och Kira

Om

Min profilbild

Kira

Jag är en superglad retriever blandning, 75 procent Flatcoated retriever och 25 procent Golden retriever, men jag är och ser ut precis som en flat! Min matte Lisa ,21 år, tävlar med mig i tävlingslydnad och rallylydnad än så länge. Men jag tränar också sök, spår, retrieverjakt, uppletande, budföring och lite annat smått och gott =) En och annan blandras utställning har vi varit på också för kul! Hemma har jag sällskap av katterna Kurre och Morris som är lagom roliga ibland... Retstickor! Matte har också släpat hem marsvinen Gilbert och Theodore, chinchillorna Henning och Hilda och ett akvarium. Måste jag nämna att matte, förutom att plugga till Civilekonom, också jobbar på Zoobutiken i Ö-vik? Jag tycker det är paradiset när jag för följa med henne på jobbet, kan det bli bättre?! Undrar ni över något så sänd gärna ett mail till [email protected] Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela