Lisa och Kira

– följ vår vardag i träning/tävling och bus!

Dålig uppdatering!

Publicerad 2011-05-29 17:58:07 i Allmänt

Tjenamoss!

Hoppas att ni inte har övergivit mig på grund av den ur usla uppdateirngen! Det har varit vääldigt mycket ett tag, men här kommer lite om vad som hänt på senaste tiden!

Den sista föreläsningen med Hundmassge och stretching har varit, jag hoppas att ni har fått användning för dom! Ännu en föreläsning i ett annat hundämne är inplanerat, mer information om det kommer!

Jag är hjälpinstruktör på en vardagslydnadskurs på Brukshundklubben nu, väldigt lärorikt och intressant!

Jag och Kira har precis avslutat jaktkursen som vi har gått med SSRK. Kira har fått testa på både kråka och kanin! Det har varit riktigt kul! Nu vet vi vad vi ska jobba med!

I fredags var jag på IKEA en sväng med faster, inga riktiga storfynd blev det men en hyffsat stor knippe mjukisdjur till en överlycklig Kira! Favoriten just nu är en skrammlande racermorot!

I lördags var det Hundens dag på Dekarsön, där jag höll i lite uppletande och budföring! En jättetrevlig dag tillsammans med EFS Solbacken, Raginas Zoohörna, Rakel och givetvis alla hundar och hundägare! En kanondag :D

På söndagen blev det en tidig start, redan strax efter 07:00 på klubben! Det var dags för söktävling! Jag var helt dold figurant för elithundarna och helt öppen figge för högre klass hundarna! Nog måste man vara en hund galning för att sitta mitt ute i skogen i spöregn helt genomblöt med klibbande långkalsonger och tycka att det är superkul att se hundarna jobba! Det var också skyddstävling, så himla häftigt att se!

Idag har jag haft min sista tenta och nu är det SOMMARLOV! Woohooo :D Nu finns massor av tid till Kira helt plötsligt!

På fredag förmiddag åker ett gäng brudar och jag ner till Kramfors för tävlingar! Det blir min och Kiras debut i lydnadsklass 1, tre dagar på raken... Nervöst men superkul!

Nej nu ska jag bege mig ut och träna den svarta godingen en stund, det är många korta träningstillfällen som gäller nu inför helgen! ;)

/Lisa och Kira

Äntligen träningsträff!

Publicerad 2011-05-26 13:54:50 i Allmänt

Hallo på er alla!

Nu var det länge sedan vi hade en träningsträff! Är ni lika sugna som jag? Blinkar Båda hundmassage föreläsningarna är nu över och jag hoppas att ni som har varit med någon av gångerna är nöjda! Kira är mycket nöjd nu när matte har nya massage kunskaper, hihi! 

Nästa träningsträff blir Hundens dag på Dekarsön (Solbacken)den 28/5, alltså nu på lördag! Klockan 11-15 håller det på, kom när ni kan!
Solbacken har öppnat ett nytt café där även våra fyrbenta kamrater får fika! Galet mysigt! Ler Det kommer att vara massor av olika aktiviteter så som rallylydnad, kantarellsök, viltspår med mera! Jag kommer att hålla i uppletande, budföring och tävlingslydnad där ute! Desstum en tipsslinga som Reginas Zoohörna har sponsrat superfina priser till, så vässa hundkunskaperna och kryssa järnet!

Hoppas att vi ses!

Kram,

Lisa och Kira
073-07 69 789
Lisa_91_278@hotmail.com

Ingen syskonträff!

Publicerad 2011-05-16 19:38:44 i Allmänt

Hallo!

Tyvärr kommer det inte att bli någon syskonträff till helgen på grund av att för få hade möjlighet att komma! Men vi tar nya tag framöver! ;)

/Lisa och Kira

Ahhhhhh! SHIIIIITTT!

Publicerad 2011-05-10 14:41:59 i Allmänt

Vad har jag gjort?????? Hur dum får man vara!!!!! Åhh! Har precis anmält mig och Kira till TRE lydnadstävlingar!!! Nervositeten slog mig direkt! Måste genast ut och träna as mycket! Hur i hela friden ska det gå? Men lite underhållning har vi ju bjudit på förr... ;)

Nej nu blir det TRÄNING!

/Lisa

OBS! Info om nästa träningsträff finns i inlägget här under!

Ny träningsträff - Klövjeutflykt!

Publicerad 2011-05-09 13:39:01 i Allmänt

Hallo alla! Ler med öppen mun

Nästa träningsträff blir nu på lördag den 14 maj klockan 10:00. Då blir det klövjeutflykt till Ögletjärn tillsammans med Brukshundklubben! Låt din hund stolt bära fikat, njut av naturen och trivs! Om din hund inte har en klövjeväska (eller är för ung) och vill följa med och träna så går det naturligtvis bra! Det kommer bli kanonträning att gå i grupp i skogsmiljö utan att dra i kopplet!

Ta med eget fika, utflykten beräknas till ca 3 timmar och vi åker till Ögletjärn som ligger söder om Gullviks havsbad (skyltat). Fortsätt till vägen tar slut och där vi kan parkera.

Hoppas vi ses på lördag! Det kommer bli kalasmysigt! Blinkar

Kram,

Lisa och Kira
073-07 69 789
Lisa_91_278@hotmail.com

 

Rallylydnad!

Publicerad 2011-05-08 19:41:25 i Allmänt

Tjenamoss!

Igår startade vi redan klockan 9:00 uppe på Hundtorpet och då var det dags för rallylydnad en hel dag! Glad i hågen körde vi igång, men Kira hade andra planer... Hon som i vanliga fall älskar rallylydnad ville inte alls vara på banan!!! Jag tror att det är löp på G vilket gör att bruden inte är riktigt som vanligt! Men men lite underhållning bjöd vi på iallafall :P

En lärorik och kanonkul dag var det! :D

/Lisa och Kira

Ny träningsträff - SÖK

Publicerad 2011-05-02 19:29:36 i Allmänt

Halloj alla!

Jag hoppas att valborg har gått bra, med smällare och allt! Nästa träningsträff blir nu på torsdag den 5/5 klockan 18:30 vid JÄBO-stugan i Järved. Ring mig om ni inte hittar dit! Blinkar Då kommer vi att träna en av bruksgrenarna SÖK, där hunden ska leta efter försvunna personer (figuranter). Det är superkul och en jättebra aktivering för hundarna! Det är ingen fara om ni aldrig har testat på det förut, jag kommer att gå igenom från början med figurantintresse och markeringar!

Ta med:
SBK-tjänstetecken, ett bredare halsband och en favvo leksak om ni har!

Hör av er om ni har några funderingar! Annars ses vi på torsdag! =)

Kram,

Lisa och Kira
073-07 69 789
Lisa_91_278@hotmail.com

Om

Min profilbild

Kira

Jag är en superglad retriever blandning, 75 procent Flatcoated retriever och 25 procent Golden retriever, men jag är och ser ut precis som en flat! Min matte Lisa ,21 år, tävlar med mig i tävlingslydnad och rallylydnad än så länge. Men jag tränar också sök, spår, retrieverjakt, uppletande, budföring och lite annat smått och gott =) En och annan blandras utställning har vi varit på också för kul! Hemma har jag sällskap av katterna Kurre och Morris som är lagom roliga ibland... Retstickor! Matte har också släpat hem marsvinen Gilbert och Theodore, chinchillorna Henning och Hilda och ett akvarium. Måste jag nämna att matte, förutom att plugga till Civilekonom, också jobbar på Zoobutiken i Ö-vik? Jag tycker det är paradiset när jag för följa med henne på jobbet, kan det bli bättre?! Undrar ni över något så sänd gärna ett mail till Lisa_91_278@hotmail.com Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela