Lisa och Kira

– följ vår vardag i träning/tävling och bus!

Fredag och hundprommenad/träning

Publicerad 2010-04-30 14:16:29 i Allmänt

Hej hej!

Woohooo, idag är jag LEDIG!!!

Som jag sa så var det hundprommenad/träning med Goldenklubben igår, det var riktigt kul som vanligt! Kira fick bland annat apportera en dummy med måsvingar :O Hon har aldrig burit något med fjädrar förut, men hon gillade det! Nu får husse ta också fixa några fåglar! Vi fick också lite tips på hur vi ska göra med avlämnadet, hon släpper ju dummyn för tidigt, men det ska vi öva på nu! Tack för tipsen Barbro och Lena! Annars så gick det bra, jag fick henne att sitta på en sten efter många om och men och gå ut på ett rör tyckte hon bara var kul eftersom det fanns vatten där, haha! Hon satt också på ett brunnslock som skramlade lite och det gick faktiskt över förväntan bra!

Vi hann inte riktigt bestämma när vi ska ha nästa träff men vi funderar på att bestämma att vi alltid har på torsdagar vid 18/18:30 och då får alla som kan komma. Sedan kan vi ju variera var och vad vi tränar. Vi skulle kunna göra något spår/sök också någon gång! Vad säger ni om det? Jag återkommer om nästa träff ;-)

GRATTIS också till Donna som blev 1 år igår! =) Nu är hon en stor tjej! Helena och Johanna, vi får ta någon dag och träna lite apportering, det skulle vara superkul! Om ni vill kan vi ju också lägga något spår ;-) Vi hörs!

Marie och Sasko: Vi hörs angående spårträningen!

Idag är det sista april och vi blir nog hemma och slappar hela kvällen, skönt! Kanske, kanske åker vi till byns brasa och äter några korv med brö, haha!

Ha en trevlig kväll, men ta det lugnt!

/Lisa

Det var länge sedan det blev några bilder här på bloggen, nu kommer några dagsfärska!


Kira redo för SÖK!



Hur stilig får man vara???

Kommentarer!

Publicerad 2010-04-29 15:39:07 i Allmänt

Hej Babs och Sete!

Jaha, det är ju typsikt!

Ja precis gör det, vi ska försöka bestämma när nästa träff blir i kväll ;-)

Ha det så ses vi framöver!

Kram



Hej Marie och Sasko!

Skrev precis på din blogg ;-) Självklart måste vi spåra + det är ju superkul med sällskap! Spårsnitslarna måste ju invigas! Vi kan ju bestämma något i kväll kanske?

Nu ska jag fundera på s-namn till lilltrollet =)

Vi ses!

Kram

...och då var det torsdag!

Publicerad 2010-04-29 15:29:10 i Allmänt

Hej allihopa!

Puh, nu är det torsdag vilket betyder att denna superdryga, superlånga (trots att den bara var 4 dagar) vecka är över, hur skönt som helst! Nästa vecka är inte så dålig den heller men det ska nog gå så länge man håller humöret uppe, och det är Kira specialist på att hjälpa till med!

Ikväll är det hundprommenad/träning med Goldenklubben, det ser vi fram emot! Då ska vi också passa på att bestämma när och var nästa träningsträff ska vara när vi ändå är samlade de flesta av oss hoppas jag ;-)

Vi hörs imorgon!

Nu ska vi ladda upp...

/Lisa och Kira

Spårsnitslar!

Publicerad 2010-04-28 19:09:48 i Allmänt

Hej!

Har suttit och knåpat ihop lite spårsnitslar, oranga och röda (röda för start, vinklar och slut). Nu är vi redo för en snöfri skog!

Är det fler som är sugna på att spåra???

Imorgon så är det hundprommenad/träning med Goldenklubben vid Höglandssjön, kul!

Vi hörs och ses några av oss ;-)

/Lisa

Kommentar!

Publicerad 2010-04-27 19:04:15 i Allmänt

Hallo Maja!

Kul att du säger så =) Nittra är ju superhärlig med, vilken motor och arbetsgläde hon har! Ja jag hoppas att vi är ute på tävlingsbanorna snart, det skulle va härligt! Skulle bara behöva någon som vill agera tävlingsledare nån gång, så jag vet lite tydligare vad hon måste träna mer på ;-)

Om vi inte syns på skolan så STORT LYCKA TILL på lördag det kommer säkert att gå jättebra!

Vi hörs och ses!

Kram

Tassvård och tandvård...

Publicerad 2010-04-27 18:58:16 i Allmänt

Tja!

Trots att jag borde räkna matte (har prov i morgon) så har jag och Kira lyckats med lite tassbehandling, så nu är dom mjuka och fina igen! Vi har också tränat lite budföring, jag sa ju att vi skulle skärpa oss på det! Det gick sisådär men ändå helt okey, vi gör ju det mesta bara för kul och för att Kira tycker det är så härligt att springa. Det är ju också ett lite roligt sätt till aktivering! Vi hann med lite apportering också, hihi...

När vi kom in sen så såg jag något mindre trevligt i hennes MUN, usch! Lite lite gult på hennes hörntand, hjälp?! TANDSTEN tänkte jag direkt och det får inte förekomma i hennes mun, aldrig! Snabbt som tusan la jag henne på rygg och plockade fram en gammal 25 öring som jag har i hennes "apotekslåda" och började skrapa lite. Det gick bort sabbt och smidigt som tur var! (satt inte alls hårt så jag vet inte riktigt vad det var) Det där med en 25 öring har jag fått som tips av Eva, Örnnästets kennel, på valpkursen, de är lagomt tunna och går bra att skrapa med ;-) Tack för det tipset! Dock var jag lite orolig att jag skulle tappa pengen i hennes mun, den blev lite hal av dreggel... Nu får jag skärpa mig med att ge henne Plaque off, måste erkänna att det är väldigt lätt att glömma bort... Men jag vill att en hundmun ska vara fräsch och inte lukta dött, så är det bara! Vi har tandkräm och tandbortse med, men det är en ANING krångligare...

Nu MÅSTE jag ta tag i matten, så vi kanske kanske hinner ut en sväng till och apportera lite...

Ha det bra allihopa!

/Lisa och Kira

Tisdag och då var det 100 inlägg!

Publicerad 2010-04-27 08:43:31 i Allmänt

Hej!

Som sagt hade vi träning igår med brukshundklubbens ungdomar det gick helt okey faktiskt. Kira var lite överaktiv till en början och sedan trött och helt off, det var jag med kändes det som, haha! Så jag ska inte klaga på henne...

Vi tränade lite på det vanliga med platsliggning bland annat som inte gick sådär jättebra. Sedan testade vi lite budföring med Maja, det gick ändå ganska hyffast med tanke på att det var väääldigt länge sedan vi körde det senast. Vi får skärpa oss på det! Kira och jag övade lite på hopp också det gick faktiskt bra för hon tycker inte riktigt om att hoppa men det tar sig bra!

Det var en mycket bra och trevlig träning som vanligt =)

Ha en fortsatt trevlig vecka allihopa!

/Lisa

P.S. Det här inlägg nr 100 sedan jag startde bloggen 2010-02-09, inte illa tycker jag ändå! Att det har hunnit bli så många på dryga tre månader, det trodde jag aldrig... D.S.

Måndag

Publicerad 2010-04-26 16:30:08 i Allmänt

Hej hopp!

Det får bli lite kort idag, jag och Kira laddar (Kira med bus och jag med godis) inför kvällens träff med brukshundklubbens ungdomar. Här ska det tränas tävlingslydnad!

Vi hörs imorgon så får ni höra hur det gick!

/Lisa och Kira

Söndag

Publicerad 2010-04-25 13:19:01 i Allmänt

Hej!

Vilket blåsväder, huvva!

Idag har det inte blivit så mycket hundträning, lite apportering bara. Testade Tulas tips, det gick sådär med vi fortsätter, skam den som ger sig!

Kira är så blank, mjuk och fin i pälsen efter gårdagens behandling! Har ni en svart hund rekomenderar jag starkt att ni gör detta, både för er egen skull och för hunden. Hör av er om ni vill veta mer exakt vad det var för någon mirakel kur ;-)

Ha det bra, trots att helgen snart är slut...

/Lisa

Kommentar!

Publicerad 2010-04-25 12:34:36 i Allmänt

Hej Anna och Ezter!

Superkul att ni hittat hit! Ja jag försöker hålla er lite uppdaterade ;-) Perfekt att du fått dem av henne, jag har ju inte haft din mailadress förens jag fick mailet av Rakel nu nyss. Det är ju typiskt att det lyckats vara precis då! Vi har nästa nu på torsdag i samband med att Goldenklubben har hundprommenad/träning vid Höglandssjön klockan 18:30. Att du missar Rakels Ö-viks besök är ju också typiskt, vi ska gå sökkursen =)

Vi kommer säkert att fortsätta med våra "träningsträffar" så jag hör av mig till dig när du kommit hem! Det är så bra och kul träning för både hundar, hussar och mattar, haha!

Oj, gud va spännande! Nu blir jag lite nyfiken, vad ska du göra där?

Jag har ju skrivit ihop Rakels bästa aktivitetstips, som jag lovade på kursen, jag kan ju maila dem till dig så får du dem också, om du vill!

Håll oss gärna lite uppdaterade hur det går där nere om du har lust och möjlighet, det vore så kul!

Kram

/Lisa

Apportering

Publicerad 2010-04-24 18:25:10 i Allmänt

Tja tja!

Det får bli ett litet inlägg till idag, haha!

Vilket härligt väder vi har, varmt men en aning för blåsigt...

Jag och Kira var ute och gick en sväng och fick flera hundmöten, som inte gick sådär bra som jag hade hoppats och inte heller hade jag med mig den lilla skrammelburken eller vattensprutan, typiskt!

Sedan kom Jessica ut, "lill-matte", och hon fick agera apportkastare och Kira fick apportera några gånger. Hon verkligen ääälskar det, hon har sån fart och är så taggad att hon faktiskt pep lite en gång, det har hon aldrig, aldrig gjort förut! Fortfarande är avlämnandet kasst och jag vet inte riktigt hur jag ska få till det, hjälp???

God kväll!

/Lisa

Kommentarer!

Publicerad 2010-04-24 15:21:37 i Allmänt

Hej Tula!

Kul med viltspår! Husse skulle vilja att jag också höll på med viltspår men matte har sagt att apportering, sök, spår och lydnad för räcka för mig och jag håller faktiskt med ;-)

Sköt om er!

/Kira

____________________________________________________________________________

Hej Lena och Freja!

Superkul att ni hittat hit =) Ja, vi kommer nog att lära oss massor!

Vi ses på torsdag!

/Lisa

Hundens dag!

Publicerad 2010-04-24 12:48:05 i Allmänt

HEJ!

Idag är det HUNDENS DAG! För er som inte vet så firas hundens dag den sista lördagen i april som en hyllning till hunden som så troget varit människans bästa vän så länge vi kan minnas.

Eftersom att det var just den dagen idag så har jag varit på DjurMagazinet och fyndat lite =)

Kira har fått en Hot Oil behandling för svart päls idag, så nu är hon sååå snygg!

Så nu ger ni era hundar något extra smaskigt idag och pysslar om dem!

/Lisa och Kira

SÖK kurs med Rakel =)

Publicerad 2010-04-23 21:37:39 i Allmänt

Hej hopp!

Nu har vi anmält oss till Rakels SÖK kurs, superkul! Vi var ju inne lite på spår med det blev sök ändå, det kommer att passa henne bra, spåra kan vi ändå! Vi vill ju inrikta oss lite på kantarellsök så det här blir en bra grund så att hon får in tekniken ;-)

Fler som har änmält sig till någon kurs???

Ha det superbra!

/Lisa och Kira

Fredag

Publicerad 2010-04-23 14:29:30 i Allmänt

Hej =)

Idag är det fredag vilket betyder att det är HELG imorgon, eller kanske inte... Jag måste nog arbeta med marknadsföring hela helgen, typiskt!

Vi får se vad det blir mer i helgen, om det blir något mer, jag återkommer!

Idag så blir det nog också marknadsföring för hela slanten så att jag får lite tid över till kanske apportering imorgon ;-)

Ha en trevlig helg allihopa!

/Lisa

Torsdag

Publicerad 2010-04-22 16:54:59 i Allmänt

Hej hej!

Här händer det inte så jättemycket på hundfronten, jag har så otroooligt mycket att göra nu och nästa vecka... Igår så började vi på att öva på närsök med visselsignal, allt efter Barbros tips! Vi testade också att apportera med canvas dummy igen, hon tycker verkligen att det är superkul! Fortfarande så är avlämnadet inte så bra, hon vill helst behålla "fyndet" själv, men vi ska få hjälp med det =) Hon är ju som sagt inte så rutinerad på "riktig" apportering och inte jag heller för den delen!

Det blir bara lite kort idag, jag måste återgå till internationell ekonomi som jag håller på med just nu, storprov väntar i morgon...

Vi hörs!

/Lisa

Helena, Johanna och Donna!

Publicerad 2010-04-21 19:14:32 i Allmänt

Hej Helena, Johanna och Donna!

Jag läste på Rakels hemsida att ni håller på att börja träna Donna med klicker, kul! Jag har klickat in Kira på ett super smidigt sätt (finns att läsa här på bloggen någon stans i mars tror jag) behöver ni tips/hjälp så kan jag jättegärna hjälpa er om ni vill! Jag har märkt en stor skillnad på Kira, hon lär sig nya moment mycket snabbare eftersom belöningen blir så exakt =)

Det är bara att ni påminner mig, så kanske vi kan testa lite på hundprommenaden nästa torsdag ;-)

Vi ses!

Kram

Tisdag

Publicerad 2010-04-20 16:20:47 i Allmänt

Tjaba!

Igår var vu ju som sagt och tränade tävlingslydnad med brukshundklubbens "ungdomsgäng", det gick riktigt bra Kira var helt okey fastän hon var trött efter att ha busat hela dagen ;-) Hon lyssnade så bra på mitt nej så fort hon lämnade min sida, så ska det vara! Kul träning var det med trevliga hundar och förare! Det var lite blåsigt och kallt men hoppas det blir bättre väder nästa gång!

Ikväll är det träning med "träningsgruppen" hon Barbro och Aqua, det blir hundmöten och nej-träning, härligt och välbehövligt!

Sorry att det blir lite kort idag, men jag har en aning mycket att göra, haha!

Vi hörs!

/Lisa

Kommentar!

Publicerad 2010-04-20 16:06:52 i Allmänt

Hej Maja och Nittra!

SUPERKUL att ni hittade hit =) Ja, nu följer vi din blogg med! Det var jättebra träning igår trots att hon var lite seg, vi ses på måndag!

Kram

Måndag

Publicerad 2010-04-19 15:30:05 i Allmänt

Hejsan!

Nu finns bilderna ute från hundprommenaden med Goldenklubben på deras NYA sida www.angermanland-goldenklubben.se Tack för det Susanne och vilka fina bilder du knäppte ;-)

Igår avslutades isgalan och därmed också skridskoskolan, nu är det bara en avslutning kvar!

Just nu blåster det STORM med jag hoppas att det lugnar sig till kvällen då vi har träning =) Det känns så kallt när det blåser...

Ha en fortsatt bra dag på er allihopa!

/Lisa

Söndag

Publicerad 2010-04-18 11:52:48 i Allmänt

Hallo!

Igår var jag på Ö-viks BK:s lydnadstävlingar och utsällnigar och tittade, jättekul och men blir sååå sugen, haha! Många fina och duktiga hundar var det... Jag träffade Oskar med matte där och Maudis, Indra och Embla =)

Det blir lite kort idag – jag ska iväg på Isgala igen...

Vi hörs imorgon!

/Lisa

Födelsedagskalas!

Publicerad 2010-04-18 11:38:32 i Allmänt

Hej på er!

Igår kväll fick jag en jättemumsig och hundvänlig tårta att borra ner nosen i sedan fick jag ett nytt jättefint rooosa koppel, en id-bricka (om jag skulle tappa bort matte), en stor oval piptennisboll som jag aldrig vet var den studsar och ett JÄTTESTORT tuggben som jag snart har ätit upp, hihi!

Nu är jag en STOR flicka sa matte, men jag känner mig fortfarande liten och busig, jag kan ju sitta i mattes knä?!

Jag har haft en jättebra födelsedag iallafall!

/Kira


Mums!

1 ÅR!

Publicerad 2010-04-17 06:54:02 i Allmänt

GRATTIS PÅ 1-ÅRS DAGEN ELVIS, ROXY, ESME, TULA, LUDDE, LIAM & WILMA!

Tänk att vi redan är 1 ÅR, helt otroligt, vart har tiden tagit vägen? Jag är ju fortfarande en busig lite valp...

Matte har inte riktigt tid att fira mig idag på grund av isgalan, men jag har hört att matte plannerar stordåd, hihi!
Jag längtar...

Vi hörs senare om min födelsedag!

Hoppas att ni alla får en RIKTIGT bra dag men massor av smaskens!

/Kira


Kiras födelsedags presenter

Fredag och NY TRÄNINGSTRÄFF PLANNERAD!

Publicerad 2010-04-16 17:47:38 i Allmänt

Halloj!

Idag har det varit strålande sol, storm vindar och HAGEL! Vilket väder... Jag har också varit hos frissan idag och klippt och slingat mig, härligt!

Igår plannerade vi för nästa träningsträff! Den blir på tisdag klockan 18:30 hos Barbro och Aqua, där vi ska träna på hundmöten och nej-träna på diverse smaskens! KUL =)

I morgon väntar lydnadstävlingar och utsällningar samt isgalan för hela slanten!

Vi hörs!

/Lisa och Kira

Torsdag

Publicerad 2010-04-16 17:42:13 i Allmänt

Heeej!

Hann inte skriva igår kväll efter Goldenklubbens hundprommenad. Det var superkul med många fina retrievers (golden, flat och tollare) och en foxterrier och trevliga hundägarare! Vi tränade på hundmöten, godissök, inkallning och apportering. Kira har ju inte apporterat sådär jättemycket på "allvar", mest på skoj kanske. Men nu gjorde hon det supersnyggt =) avlämnandet är kanske inte det bästa men helt okey med tanke på att hon inte tränat så mycket på det. både hon och jag tyckte att det var jättekul! Nu ska vi träna lite mer apportering på allvar! På slutet busade de med varandra och Kira var det svarta fåret bland alla, haha! Lätt att känna igen henne illafall ;-) Nästa hundprommenad som Goldenklubben har är den 29 april på samma plats. Sussanne knäppte en massa kort också på oss under träningen som kommer att finnas på Golenklubbens hemsida (se under länkar) snart.

Jag fick också se årets första tussilago igår på Dekarsön!

Vi hörs!

/Lisa

Kommentar

Publicerad 2010-04-15 14:44:33 i Allmänt

Hallo Babs och Sete!

Ja, det var riktigt kul! Jag hör av mig när nästa träff är på gång, vi ska bestämma det idag ;-) på hundprommenaden med Golden retrieverklubben. Ev. blir det till veckan på tisdag hos Barbro och Aqua...

Vi hörs!

Kommentar

Publicerad 2010-04-15 08:51:08 i Allmänt

Hej Malin!

Haha ja precis det var det jag sysslande med! Hink och spade i högsta hugg ;-) Nu ska det nej-tränas! Jag blir så gaaalen när jag jämt och ständigt måste gräva ur munnen på henne...

Kram

Onsdag

Publicerad 2010-04-14 18:50:29 i Allmänt

Hej!

Efter ett väldigt långt prov i rättskunskap (hela e.m) så är jag äntligen hemma, puh! Lite trött och lite ont i huvudet, men SOLEN SKINER =)

I kväll har jag faktiskt rengjort (eller försökt rengöra) Kiras "saker", bland annat koppel och den berömda träningskorgen, från intorkad lera... Usch för smutsiga saker, nu är dom iallafall lite renare... Nu är det bara att hoppas att "ler-tiden" är över, fast jag tvivlar skarpt på det, men hoppas kan man alltid! =)

Nu ska jag ut och hämta lite hästbajs, haha! Jag tänkte att vi kanske skulle nej-träna på vår nästa träningsträff, med lite bajs och lite kattmat ;-) Det blir ju också bra om vi ska hjälpa Barbro att bli av med skällandet vid staketet...

Njut av det fina vädret allihopa medan det varar!

/Lisa

Surdikesrejs!

Publicerad 2010-04-13 17:51:31 i Allmänt

Hej!

Idag har Kira haft årets första surdikesrejs. Snön har töat bort så mycket att dikeskanterna syns, trots att det för ett tag sedan kändes som om vi skulle få ha snö till midsommar... Kira rejsade max i dikena så survattnet sprutade åt alla håll! Hon måste va lite knäpp, hur kan det vara kul och skönt att få kallvattnet på den fortfarande bara bäbismagen??? Hon blir ju inte direkt mysig efteråt heller, haha ;-)

Hoppas att det underbara vädret håller i sig lääänge nu =)

Ha det allihopa!

Måndag

Publicerad 2010-04-12 20:13:45 i Allmänt

Tjaba!

Igår kväll var vi på kalas igen, Kira skötte sig så snyggt!

Så var påsklovet slut... Jag hade turen att få börja halv ett idag så det blev en liten mjukstart fastän vi började med att ha en mega redovisning i internationell ekonomi, haha!

På lördag 17/4 (på Kiras 1-års dag) annordnar Örnsköldsviks brukshundklubb lydnadstävlingar (klass 1 – elit) och inofficiell (övriga raser) och officiell utställning (för bruksraser) i modohallen med start 08:30. Jag är så sugen på att fara dit och kolla på alla fina och duktiga hundar, dessutom för att få lite mer erfarenhet av lydnadstävlingar! Jag ska ju ändå till kempis vid klockan 13:00 eftersom det är ISGALA klockan 14:00 och klockan 17:00. Men det innebär att jag isåfall får vara på kempis från 08:30 på morgonen till cirka 20:00 på kvällen, det blir en dryg men kul dag skulle jag tro! Jag får ta med mig mycket mat också... Det är ju isagla på söndag med 14:00 och 17:00, så det blir en kempis-helg, haha! Är det någon fler som ska dit och titta/tävla/ställa? Det är ju alltid trevligt med sällskap...

/Lisa

Kommentar

Publicerad 2010-04-12 08:47:05 i Allmänt

Hej Marie och Sasko!

Jaha det var ju synd, du som gjorde sånna filmer och allt ;-) Nästa gång kan jag försöka ta med mig kameran, det kan va lite kul att ha några bilder på vårt härliga gäng!

Nu har jag ju din mail och din blogg, härligt =)

Vi ses på torsdag 18:30 vid djursjukhuset!

Kram

Kommentar

Publicerad 2010-04-12 08:44:09 i Allmänt

Hej Malin!

Nej jag förstår det! Man kan inte klona sig även om man många gånger skulle vilja ;-) Ja, planerna börjar väl töa fram snart så vi är på gång! Har du varit där nyligt och sett hur mycket snö det är kvar där? Gillar bilden på dig och Stibor på hemsidan =) förresten. Nästa träff kommer vi att ha inte nu till veckan utan veckan där på, vecka 16, på kvällen.

LYCKA TILL med er träning också!

Vi ses!

Kram

TRÄNINGSTRÄFF =D

Publicerad 2010-04-11 15:37:08 i Allmänt

Hej, hej!

Idag hade vi vår andra träningsträff, det var superkul tycker jag, hoppas att ni andra håller med? Det var Helena, Johanna och Donna, Barbro och Aqua, Lena och Freja + Arne och Stella och Marie och Sasko. Carina, Zelda och Nova kom också på besök och agerade störningsmonent, toppen! Annica och Mucklan kom förbi också och busade lite ;-) Kul att vi blev så många!

Maudis och Indra jag hoppas att det gick bra på utställningen?

Vi tränade på kvarsittande och massor med annat! Kira var inte riktigt sig själv, hon har väl inte återhämtat sig riktigt från sjukperioden kanske. Och vilket himla fint väder vi fick! Nästan 10 plusgrader och strålande sol! När jag tänker efter så var det första gången vi fick se varandra utan att det är halv mörkt, haha!

Det är så himla kul att vi lyckats ordna en sånhär träningsgupp och SHIT VA BRA VI ÄR ALLIHOPA! Jag blir så imponerad av alla hundar och mattar, otroligt!

Vi blev också inbjuda på prommenad runt Höglandssjön av Goldenretrieverklubben på torsdag, jättebra träning för Kira kommer det att bli! Hon lär ju också vara det svarta fåret i goldenflocken, haha! Då bestämmer vi också när vi ska ha nästa träff hos Barbro.

Nu är Kira trött efter nästan tre timmars träning... Själv ska jag göra mig i ordning för att träna skridskoskolan, vi har ju snart ISGALA!

Ha det!

/Lisa och Kira

Högskoleprovet...

Publicerad 2010-04-10 18:56:10 i Allmänt

Hej!

Hela denna dag har gått åt till högskoleprovet... Det är tredje gången jag gör det för att få så bra resultat som möjligt men det är nästintill hopplöst, hur svårt får det vara? Dessutom har man ju typ ingen tid på sig alls så man måste chansa på hälften för man hinner inte, jättebra! Men nu glömmer vi det...

Imorgon är det TRÄNINGSTRÄFF =), kul, kul, KUL! Vi blir ganska många =D

Nu är jag ganska slut i huvudet...

/Lisa

Kommentar

Publicerad 2010-04-09 11:47:49 i Allmänt

Hej Tula!

Kul att höra från dig =) Ja, ja jag väger BARA 28 kilo... Hoppas att jag inte blir allt för retad på syskonträffen att jag inte passerat 30 kilossträcket, matte säger att jag blir för tjock då om jag skulle gå upp så mycket (fast inte mig emot det är gott med mat, hihi). Kom ihåg också att jag var minstingen i kullen ;-) Embla - det blir du och jag som är "småttisarna". Jag hörde ifrån Elvis för ett tag sedan och han väger tydligen 35 kilo, en rikig bjässe! Han måste brås på pappa Aragon. Nej, matte tyckte inte om när jag sätter/lägger mig på henne heller, men vadå jag är ju knähund det kan ju inte vara så farligt!?

Mina mattar var på djuraffären igår och kom hem med MASSOR av gott, jag älskar dessa påsar och ser på långa vägar att dom varit där, hihi! Tuggben är sååå ljuvligt, får jag ett så tuggar jag som tusan tills det är slut, haha! Spara - vad är det?

Ibland funkar mina öron också väldigt dåligt, hihi jag tror att vi är släkt! Men jag har kommit på att om man kommer när dom ropar första gången så kan det hända något riktigt kul, men ibland är det roligare att bara fortsätta ösa fastän jag vet att dom kommer att bli riktigt sura...

Lycka till med sprutan, inte för att jag riktigt vet vad det är men det ska nog gå bra ska du se ;-)

Kram Kira

Täcket har äntligen kommit!

Publicerad 2010-04-08 19:33:48 i Allmänt

Hej!

Träningen idag har varit höger-vänster, riktigt kul och jag tror att hon börjar fatta ;-)

Idag har jag äntligen varit på DjurMagazinet och hämtat Kiras nya täcke! Hon är större än vad man tror, var tvungen att ta storlek 65 på henne. Nu är det bara att hoppas att hon inte växer så mycket mer, vilket jag inte tror att hon kommer att göra heller. Möjligen så kommer hon att bli lite grövre än vad hon är nu, men 28 kilo duger gott, haha!

Det var verkligen ett bra täcke, det är vatten- och vindtätt och andas, perfekt! Det ser jättemysigt ut =) Det är också lagomt tjockt – päls har hon ju inte brist på... Trots att det tog nästan 2 månader istället för 3 dagar som utlovat så känner jag mig nöjd. Att det tog så lång tid berodde tydligen på att det inte fanns så många täcken kvar att få tag på eftersom de tydligen var en utgående modell, så nu är väl täcket omodernt också, typiskt haha! Nu när det äntligen har kommit är det så varmt ute att hon knappast kommer att behöva något täcke haha!

Hon fick även lite kex och ben.

Nu har hon hela tre täcken att välja på =) tack vare Emlas beslutsamhet att INTE ha något täcke... Vilken lyx!

/Lisa


Passar jättebra och hon blir ju supersnygg, eller hur? (fast bilden var helt usel)

Vilken morgon!

Publicerad 2010-04-08 09:05:40 i Allmänt

God morgon!

Jag och Kira har nyss kommit in från en härlig morgonprommenad, solen sken och det var lagom kallt så vägen var inte lerig. Kira hittade ytterligare en vägsticka som var lös som nu ligger i samligen tillsammans med de andra, haha!

Hela morgonen har dock inte varit så här trevlig, fick mig nämligen ett mindre kul uppvaknande, hacke hackspett gör mig GALEN!!! Detta är tredje våren han besöker vårt PLÅTTAK. Han hackar som TUSAN och hela mitt rum fungerar som hans RESONANSLÅDA!!! Ni kan inte ana hur det dånar både på övervåningen och det ekar över hela nejden... Dessutom är han morgonpigg som bara den, vid 5 halv 6 sätter han igång. Hoppas att han hittar en fru SNABBT (det borde han göra med det ljudet)!

Ha en bra dag så hörs vi senare!

/Lisa

Pinngalen!!!

Publicerad 2010-04-07 14:25:29 i Allmänt

Hej!

Jag ääälskar PINNAR! I morse när jag och matte var ute och gick hittade jag till min stora förvåning en vägasticka som var LÖS, wohoo! Jag greppade tag på mitten av pinnen så att pinnen täckte hela den smala grusvägen, hihi inga bilar kunde komma fram! Sedan bar jag den så HELA vägen hem och jag tänkte ta med mig den in också, den var ju sååå fin, ett riktigt kap, men där tog det STOPP! Pinnen var bredare än dörren :-O, vad gör jag nu? Jo men tar jag lite sats så ska det nog gå, men då skrek matte "Den där lämnar du ute!" Så nu ligger den där ute alldeless ensam och väntar på att JAG ska komma ut snart och hämta den igen. Hoppas att ingen annan hund hinner hitta MIN pinne innan jag har lagt den till samligen...

Sedan hände det fantastiska! Jag och matte brottades =) Det började som en liten gosestund men det gick ganska vilt till ibland och jag småbet lite på matte och då gnällde hon till så jag var tvungen att trösta henne med massor av pussar :P En gång bet hon tillbaka på mig, hon måste va knäpp! Man biter inte hundar matte!!! Efteråt blev jag både trött, hungrig och törstig, haha!

Vi hörs! Till nästa gång kan ni ju försöka få lite fart på era hussar och mattar, det är sååå kul att brottas och man behöver inte ens en leksak =)

Nu ska jag gå och krafsa lite på fodertunnan och se om det blir någon mat, eller om jag måste vänta...

/Kira

Kommentar

Publicerad 2010-04-07 12:18:58 i Allmänt

Hej Marie och Sasco!

Va trevligt att ni hittade hit =D Ja, jag måste också läsa på lydnadsreglerna lite men på söndag tar jag med pappret, det är lika bra haha! Du får ta Sascos koppel på Elias så vet du var du har honom ;-) lillgrabben börjar bli stor!

Vi ses på söndag, krya på dig!

Kram

Kommentar

Publicerad 2010-04-07 10:07:15 i Allmänt

Hej Herman!

KUL att du hittade hit =) Min matte säger också så, jag är alltid så bra när jag vet att det är träning, men annars orkar jag inte vara så duktig, hihi! Men det är sååå kul att få träna tillsammans med alla andra hundar! Dessutom vet jag ju att matte har GODIS när det är träning, och då är det ju värt att skärpa till sig en aning...

Vi ses på söndag!

Kram Kira

Träningsträff

Publicerad 2010-04-06 13:26:41 i Allmänt

Hej =)

Förra träningsträffen var ju sååå lyckad...

...nu är nästa träningsträff bokad! Den blir på söndag den 11 april klockan 12:00 på Reginas. Jag har pratat med Regina's och enda kravet de hade var att vi plockar upp efter våra hundar! (och det gör vi ju)

Hoppas att det passar er! Nu får vi klura på bra övningar allihopa ;-) Har ni någon hundkompis som vill hänga på går det givetvis bra!

Vi ses! (Vi längtar redan, hihi...)

/Lisa

Måndag kväll

Publicerad 2010-04-05 18:32:15 i Allmänt

Hej!

Idag har jag och Kira tränat lite på stående under gång och utgångspostitionen vid min vänstra sida, det gick hyffsat bra faktiskt!

Nu har jag, Kira och pappa precis kommit in från en lite prommenad, usch vad smetigt det är på grusvägen, det är nackdelen med våren! Hon blir ju alldeless lerig upp under hela magen så man måste duscha henne varje gång man har varit ute. Det är nu man skulle ha haft någon form av helkropps täcke som man bara kunde spola av, haha!

Nu äter Kira sin kvällsmat i sin Kongboll, måste bara säga det igen – den är sååå himla bra!

Vi hörs imorgon!

Hemma igen...

Publicerad 2010-04-05 10:13:27 i Allmänt

Hej!

Nu är vi hemma igen efter kalaset, Kira skötte sig så snyggt!

Hoppas att ni alla haft en riktigt trevlig påsk!

/Lisa

Kalas

Publicerad 2010-04-04 11:00:23 i Allmänt

Hej!

Idag ska vi på födelsedagskalas och sova över där till och med! Det blir kul, bäst bara att ta med ett rejält tuggben till Kira så att hon håller sig lugn ;-)

Ha en riktigt bra dag!

/Lisa

Träning...

Publicerad 2010-04-03 19:22:33 i Allmänt

Tjaba!

Såhär på påskaftons kvällen har jag och Kira först haft vår "söndagsgenomgång" (vi hinner inte imorgon för att vi ska bort på kalas) sedan så har vi varit ute och tränat! Vi har tränat på höger svängar, halter och tempoväxlingar. Det gick ganska bra, till en början var hon lite oskärpt men hon skärpte till sig och hade riktigt bra kontakt mot slutet! Sitta tyckte hon inte var så mysigt vilket jag kan förstå, för vem vill sätta rumpan på en blöt, lerig grusväg??? Speciellt när det hela slutar med den dusch...

Kira har fått både sin lunch och sin middag i kongbollen jag köpte idag, jättebra aktivering och superkul tycker hon att det är! Den var väl värd sin investering och jag rekommenderar den starkt! Jag köpte XL till Kira, men dom finns ju i andra storlekar med ;-)

Jag håller också på att kolla om vi kan vara på Reginas på nästa träningsträff, jag återkommer om det!

Ha en fortsatt trevlig kväll!

Glad påsk!

Publicerad 2010-04-03 12:26:54 i Allmänt

GLAD PÅSK PÅ ER ALLA!

Hoppas at ni får en superbra påskhelg, kanske med lite hundträning ;-)

Idag har vi varit på Reginas Zoohörna och bokat en tid för fotografering, måndagen den 10 maj klockan 16:40. Jag köpte också en Kong stuff a ball som nu ligger i frysen med Kiras mat i ;-) jättebra aktivering!

Nästa träningsträff kanske vi kör söndag 11/4 vecka 14 mitt på dagen (enligt era önskemål). Jag vet bara inte VAR, tips? Det är ju svårt att hitta en parkering som är tom den tiden, jag klurar vidare... Ni får också klura på bra övningar!

Jag väntar fortfarande på mailadresserna från Rakel, men så fort jag får dem så ska ni få aktiveringsövningarna, jag har inte glömt det =)

Kram från oss

Det blev många bilder innan jag till slut fick nöja mig med dessa som påskhälning:


Glad påsk!



Kurre gubben tror att han har fått tag på en rosa fågel...



Är det påsk så är det!

B A D !

Publicerad 2010-04-02 12:29:17 i Allmänt

Hej!

Idag är det lååångfredag – synd att det inte innebär fler timmar på dygnet, det skulle behövas säger matte...

Jag har badat IGEN! Där i duschen stod jag o slokade med mina öron allt för att slippa eländet men icke gav sig matte! Då fick jag en idé, ska jag bada SKA matte bada, hihi hon blev lika blöt som jag innan vi var färdiga! Nu tog mitt arbete vid, jag måste ju bli torr. Det bästa sättet är att gnugga sig mot ALLA mattor som finns tills att dom är som ett knövel! (Se mina fina bilder). Enda gången jag tycker om att bada det är på SOMMAREN!

/Kira

P.S. Nu lukar jag gott också... D.S.


Jag är lika galen som mina ögon ser ut!



Såhär gör man för att blir torr!


Brukshunden

Publicerad 2010-04-01 15:38:54 i Allmänt

Hej, igen (jag tror det är tredje gången idag...)

Fick tidningen Brukshunden (SBK's medlemstidning) idag med posten - härligt! Nu har jag mycket spännande läsning på gång =)

Djurmagazinet ringde också nyss, täcket har kommit! Det som jag beställde den 16 februari, det skulle ta tre dagar att få hem, men det har nu gått snart 2 månader... Jag får hämta det till veckan, hoppas det passar så hon inte har hunnit växa ur det, haha!

/Lisa

Stående under gång

Publicerad 2010-04-01 12:23:23 i Allmänt

Helt fantastiskt!

Nu på förmiddagen har vi tränat på stående under gång med Malins tips, helt otroligt! Nu kan hon stå still fastän matte fortsätter att gå typ 1,5 meter, hon står inte så länge men det är en mycket bra början! Jag använde mig av hennes lunch som belöning, när hon stod så fick hon ett "bra", "varsågod" och ett litet foderregn bakom sig. (Hon är extra sugen nu efter medicineringen så det var toppen). Tränar vi det här med varje lunch så vore det konstigt om hon inte skulle klara av det! Annat blir det med störning men det tar vi senare, först måste hon kunna momentet bra i lugn köksmiljlö ;-)

Så nu har vi klarat av både träning och utfodring i ett svep!

Tack igen Malin! Mat bakom ryggen GER tvärstopp =)

Kram

P Å S K L O V !

Publicerad 2010-04-01 09:33:13 i Allmänt

God morgon/förmiddag!

Idag, torsdag, har jag faktiskt fått påsklov, en dag för tidigt men inte mig emot... Tyvärr är HELA lovet fyllt med läxor i massor! Jag fattar inte hur lärare tänker ibland...

Nu hoppas jag på superbra väder hela veckan så att snön töar bort nån gång! Det började ju bra idag med flera plusgrader redan på morgonkvisten =) Jag och Kira var ute en liten sväng och hon klättrade bara på snökanterna för att undvika allt slask, haha!

Malin: Tack för tipsen det ska jag genast prova! Jaha sök, va kul! Lycka till med framförgåendet så ses vi på nån träningsträff framöver! Kram

Nu är jag och Kira sååå träningssugna...

Vi hörs!

/Lisa

Om

Min profilbild

Kira

Jag är en superglad retriever blandning, 75 procent Flatcoated retriever och 25 procent Golden retriever, men jag är och ser ut precis som en flat! Min matte Lisa ,21 år, tävlar med mig i tävlingslydnad och rallylydnad än så länge. Men jag tränar också sök, spår, retrieverjakt, uppletande, budföring och lite annat smått och gott =) En och annan blandras utställning har vi varit på också för kul! Hemma har jag sällskap av katterna Kurre och Morris som är lagom roliga ibland... Retstickor! Matte har också släpat hem marsvinen Gilbert och Theodore, chinchillorna Henning och Hilda och ett akvarium. Måste jag nämna att matte, förutom att plugga till Civilekonom, också jobbar på Zoobutiken i Ö-vik? Jag tycker det är paradiset när jag för följa med henne på jobbet, kan det bli bättre?! Undrar ni över något så sänd gärna ett mail till [email protected] Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela