Lisa och Kira

– följ vår vardag i träning/tävling och bus!

Tisdag

Publicerad 2010-08-31 18:18:19 i Allmänt

Tjena!

Idag har vi varit in på Reginas Zoohörna och hämtat Kiras pris =) För er som är lite nyfikna så var det en repknut, ett större tuggben och två mindre tuggben i en Royal Canin väska, inte illa! Har också köpt Fredrik Steen/Hundcoachens nya bok med Expressen idag, den handlar om aktivering så det låter riktigt spännande! MEN jag SKA spara den till i morgon på tåget så jag har något att roa mig med då, fastän jag är väldigt sugen på att bläddra lite i den nu... Jag måste istället ta tag i vad jag ska säga i morgon när jag ska hålla en föreläsning för Nolaskolans ekonomitreor (det var jag i fjol...) i marknadsföring och Ung Företagsamhet. Hmm jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på och så mycket tid har jag inte heller på mig att klura ut det...

Igår var vi ju på träning med ÖBK's ungdomsgäng och tro det eller ej men det regnade INTE! Helt otroligt, det kunde jag aldrig tro med tanke på hur det fullkomligt vräkte ner hela dagen... Dock var det väldigt blött på parkeringen och Kira vägrade att lägga sig på platsliggningen, trots att vi har tränat på blött underlag... Men träningen gick bra i alla fall Kira hade sån fin kontakt med mig och var verkligen fokuserad. Det blev lite kyligt senare och man märker att det börjar bli höst, snyft! Kira hade sitt nya fina täcke och som tur var fick matte också värma händerna där under...

Nej, back to business...

Ha det kanoners!

/Lisa

Mattes fotomodell

Publicerad 2010-08-30 17:27:05 i Allmänt

Hej hopp!

Jag har testat Botniabanan i dag, spännande! Det gick bra för utom att vi på hemvägen blev 55 minuter sena på grund av tekniskt fel... suck! Aja mer uppiggande är det att Kira kom tvåa i Reginas Zoohörnas fototävling av cirka 40 hundar! Kanonkul =) Jag har alltid vetat att mattes älskling har något speciellt, haha! Cirka 500 hade röstat så det känns riktigt kul, nu ska vi in och hämta vårat pris! Måste också passa på att tacka alla som har röstat på henne, TACK!

Ikväll blir det träning med ÖBK's ungdomsgäng, kul kul så länge regnet håller sig undan för just nu ÖSER det ner...

Nej nu ska jag kila i väg och fixa lite hundgodis =P

Take care!

/Lisa

Hemma!

Publicerad 2010-08-29 20:14:11 i Allmänt

Hallo!

Nu är vi hemma igen efter en trevlig stugvistelse! Kira har rejsat och klantat sig lite så att hon blev lite halt på höger bakben vid hasleden, troligen en sträckning men nu är hon ok igen! Hon har också nosat lite kantareller och gjort magplask i sjön på jakt efter dummys, haha! Självklart hade klant-jag INGEN kamera som vanligt... Lite nya tuggben har det också blivit och ett jakt reflexhalsband till Kira ;-)

I morgon blir det träning med ungdomsgänget men först måste jag upp till Umeå!

Sköt om er!

/Lisa

Ny träningsträff!

Publicerad 2010-08-27 13:09:44 i Allmänt

Halloj på er! Ler med öppen mun

Igår hade vi en superkul träningsträff med massor av tävlingslydnad! Åh va alla är duktiga! Vi passade också på att bestämma en ny träff. Blinkar

Den blir på torsdag den 2/9 klockan 18:00 i Lungviksparken och då har vi RALLYLYDNAD för hela slanten! Ler Rallylydnad är superkul både för hunden och matte/husse, det är ett busenkelt sätt att träna både kontakt och lydnad! Passar utmärkt även för barn med hund! Har ni aldrig provat så måste ni komma och testa – det är kanon!

Hoppas att ni kan komma så ses vi!

Kram,

Lisa och Kira

Umeå...

Publicerad 2010-08-25 19:21:33 i Allmänt

Halloj!

Ok, jag har tagit mig levande igenom första dagen i Ume! Inte så mycket vilse, bara en aning, haha! Det är enormt stort, 33 000 studenter säger en hel del... Men jag hittade ju i alla fall bussen hem och det är ju bland det viktigaste! Men oj så allt är annorlunda där, man är helt "vilse" i det mesta. I "klassen" är vi 120 stycken, bara det är ju en enorm skillnad från gymnasiet... Det blir nog inte direkt att man känner en klassgemenskap. Det tar nog också ett bra tag innan man har koll på läget och har vant sig vid hur det är! Just nu är det bara information från alla håll så i huvudet blir det en enda röra och sedan förstår man ingenting i alla fall! Jag tar en dag i sänder, på måndag börjar allvaret så då får jag se hur det blir! Det känns en aning nervöst eftersom dom skrämdes idag och sa att minst 30 procent (!) av oss inte kommer att klara tentorna... Hmm det känns inte så bra!

Nej nu har jag lite att stå i, vi hörs senare! Och jag hoppas att många av oss ses i morgon kväll (torsdag) 18:30 i Lungviksparken laddade för lite tävlingslydnad =)

Ha det bäst!

/Lisa

Kommentarer!

Publicerad 2010-08-24 20:59:18 i Allmänt

Hallo Maudis!

Haha nej mer en påminnelse till alla, men det var ju bra att du såg det :P haha! Ja jag hoppas att det ska gå bra, det är nog svårast från början innan man har lärt sig hur det går till och innan man vant sig vid engelsk litteratur och alla ekonomiska termer på engelska...

Nästa träff är ju nu på torsdag den 26/8 klockan 18:30 i Lungviksparken, men sedan kommer vi nog att köra på onsdagar =) Hoppas att du och tjejerna kan komma!

Sköt om er!

Kram,

Lisa



Hallo Babs!

Tack, tack! Ska pendela till en början i alla fall, med tåg tar det ju bara 45 minuter så det känns okey ;-) Det betyder ju också att vi kan fortsätta med våra träningsträffar :P Ses vi på torsdag???

Sköt om er!

Kram,

Lisa

Godis, godis och GODIS!

Publicerad 2010-08-24 09:45:11 i Allmänt

Halloj!


Här har ni Kira med huvudet i hennes nya godislåda! 10-liters hinken var för liten så nu har vi 60-liter ;-) Haha det är mattes goding det...

Träningen igår gick hyffsat bra, Kira taggad som vanligt – det är sämre med matte... Jga måste bli bättre på att PLANNERA träningarna så att det blir me effektivt! Platsliggningen däremot var nästan katastrofal, hon som har blivit bättre på den men tydligen inte... Aja det är bara att träna på! Kul att träffa alla igen var det också, tack för en trevlig träning! =)

Imorgon börjar jag på Umeå school of Business, handelshögskolan vid Umeå Universitet. Det är starten på 4-års civilekonomstudier. Det ska nog bli spännande bara jag hittar rätt, haha! Måste nog ha en karta :P

Nu får jag inte sitta här längre, har en del att stå i!

/Lisa

Ni missar väl inte att köpa Fredrik Steens (Hundcoachens) andra bok "Valpskolan" som kommer ut idag med Expressen? Den finns till försäljning imorgon också – men sen är det för sent ;-)

Måndag

Publicerad 2010-08-23 16:13:15 i Allmänt

Hallo!

Idag har det blivit en sväng på stan och jag fyndade bland annat en kavaj (äntligen!) och en hundbok! =) Lite saker till skolstarten blev det också, jag börjar ju i Umeå på onsadg! Sedan blev det TVÅ kassar med hundsaker! Hmm jag fattar inte att det alltid ska bli så???

Nu ikväll så är det första träningen med Brukshundklubbens ungdomsgäng efter sommaruppehållet, det ska bli kul!

/Lisa

Hjärngympa, "genomgång" och föreläsning

Publicerad 2010-08-21 17:07:40 i Allmänt

Hej!

En regnig dag som denna passar det ju perfekt att aktivera med lite hjärngympa! Kira fick fortsätta träna på höger och vänster, vilket är viktigt sen när det kommer till dirrigeringar ;-) Sedan tränade vi inne i köket på dessa himla ingångar som faktiskt går bättre och bättre! Ett par gånger satte hon sig sååå fint vid sidan trots att hon kom rakt framifrån, hon snodde sig runt och hamnade nära och bra! Perfekt - det är alltså inte omöjligt! Lite finslipning på fotpositionen hann vi också med.

Kiras veckovisa "genomgång" har också blivit av idag. Klorna är klippta (och filade!), trampdynorna är smorda, håret mellan dynorna är klippt, pälsen är borstad och trimmad, öronen och tänderna är superfräscha och hela hunden är masserad och igenom känd. Kan det bli bättre??? Ja, faktiskt! Hon var så otroligt avslappnad där hon låg på rygg mellan mina ben och sooov! Det är mattes älskling det - UNDERBART! Nu fattas det "bara" ett bad med schampo och balsam, men det får nog bli i morgon... Är hon bortskämd??? Nja, kanske lite...

Jag har också anmält till en föreläsning om närlingslära för hund och om noskvalster, det ska bli spännande! Den är i samarbete med Svenska Jägareförbundet och Eukanuba av William Bredal; vetrinär, lärare på vetrinärhögskolan, författare och en av världens två experter på noskvalster. Det ser jag fram emot - alltid kan man lära sig massor av nytt!

Ha en fortsatt trevlig helg!

/Lisa

Ville bara säga...

Publicerad 2010-08-21 10:02:40 i Allmänt

... TREVLIG HELG PÅ ER! Ler med öppen mun

Hinner kanske uppdatera er i kväll om hur det har gått i spårskogen i sällskap med Embla, Inda och Zareena!

/Lisa och Kira

Kommentar!

Publicerad 2010-08-20 18:10:12 i Allmänt

Hallo Cicci, Tula och Ajja!

Va kul! Vilka böcker kan det vara då??? Blir lite nyfiken... Ängel Ett tips på en superbra bok är "Kontaktkontraktet" av Eva Bodfäldt, det tar upp allt om hur man får en följsam hund. 

Det blir ju perfekt att klicka in henne först då kommer att gå mycket lättare sen när ni ska lära henne en massa saker! Hoppas att det går bra med "inklickningsprogrammet" jag skickade, annars är det bara att fråga! 

Kantarellsök är ju bara sååå spännande, känner att jag ligger lite efter i min kantarellträning av Kira. Ska ta och beställa boken "Kantarellsök med hund" av Anders Hallgren, den ska tydligen vara kanonbra steg för steg typ... Blinkar Sedan får man väl ta sig i kragen och börja, hösten är ju här med stormsteg och svampplockar turen till fjällen närmar sig allt sabbare så jag får nog avsätta lite tid från tävlingslydnaden till kantarellsök, haha! Vi får kanske ta och träffas nån helg framöver och träna lite kantarellsök tillsammans, det skulle vara kul! Blinkar

Ja men eftersök blir ju kul! När börjar den? Det kommer säkert gå kanon, speciellt om hon har lugnat sig lite! Såg på några bilder att Ajja har blivit riktigt stor  Ler är hon fortfarande lika modig?

Hör gärna av dig så man får veta lite hur det går, det skulle vara kul!

Ha det kanoners!

Kram

Kommentar!

Publicerad 2010-08-20 13:45:40 i Allmänt

Hej Maud och tjejerna!

Ja, Embla kommer att gå som tåget i skogen, det tvivlar jag inte på! Vi får testa och lägga ett spår till små tjejerna med och se hur de agerar, spännande! Men ta med en sele (om du har) till dem, för de kan nog inte låna Kiras som Embla kan, haha! Har du ingen så går det bra med ett lite bredare halsband också. Det är bra om du tar med en favvolekask (om dom har någon sån) med, så har vi den i spårslutet ;-) Annars är det bara att vi tar en leksak ur Kiras låda :P

Ja jag förstår Zareenas motivation är inte att verkligen hitta något utan mer att få något gott ;-) Men det är ju aktivering i alla fall!

Vi ses i morgon!

Kram

Gårdagen =)

Publicerad 2010-08-20 10:45:16 i Allmänt

Tjena!

Igår var vi ju som sagt och tränade lite lydnad och det gick faktiskt bra! Ingångarna från inkallning börjar så smått sätta sig så det känns skönt! Sasko var ju cool och lagom taggad som vanligt och Saga var ju grym!

I morse var vi också ute och tränade lite i morgonsolen med Morris, en av katterna, som suuuperstörning, haha! Men hon skötte sig galant - that's my girl!

Imorgon blir det bruksspår, bus och bad med Embla för Kira - det ser vi verkligen fram emot! =D

Nej nu ska jag gå och fixa tvätten...

Ha det!

/Lisa

Lydnadsträning!

Publicerad 2010-08-19 14:34:59 i Allmänt

Hej heej!

Ikväll blir det lydnadsträning med Kiras snygg Sasko och söt Saga och förhoppningsvis några till! Är någon av er sugna att hänga på så håller vi till i Lungviksparken från klockan 18:00 IKVÄLL! Kom gärna och träna med oss =)

Jag har plannerat att köra lite tävlingslydnad med Kira, blir spännade att se hur det går idag för hon har verkligen varit slööö hela dagen, haha! Fast ett superbus ryck har vi haft då vi busade med dom hemska pipbollarna så både hon och jag fick ont i öronen. Egentligen får hon bara använda dom utomhus (på grund av det HEMSKA ljudet) men idag hade vi ett litet undantag... Jag höll ju på att städa bland alla miljoner hundsaker och då hittade hon dom där två bollarna och tyckte att det var det bästa som fanns just då! Inte kunde jag ta som av henne...

Aja, om ni inte har något annat vettigt för er ikväll så tycker jag absolut att vi ses i Lungviksparken!!!

Ha det kanoners!

/Lisa och Kira

Ny träningsträff!

Publicerad 2010-08-19 10:19:22 i Allmänt

Halloj allihopa!

Hoppas att ni alla som var med igår på köttbullerallyt tycker att det var lika kul som vi tyckte! Tack! Och alla ni som missade detta fantastiska rally vet ju nu i alla fall vad det var för "specialare" och överraskning ni gick miste om! Efter nästan 1 kilo köttbullar i alla hundmagar och nybakta cookies i våra magar var vi alla nöjda, men lite extra nöjd var nog ändå Bessi som kammade hem den (för henne) stoora vinsten i form av ett tuggben med frolicrosett!

Efteråt fick Kira och Donna busa av sig lite rejält, vilket dom formligen stornjöööt av! De badade och rejsade om vart annat, de två kan verkligen busa tillsammans! Kul!

Ny träningsträff bestämdes till torsdagen den 26/8 klockan 18:30 i Lungviksparken (mitt emot Friskis & Svettis). Dekarsögården där vi först hade tänk att vara är bokad för surströmmingsfest... Då har vi tävlingslydnad och vi går igenom momenten i lydnadsklass 1. Alla tränar utifrån sina egna ambitioner och även om man inte vill tävla så är det kanonträning! Bra träning även för valparna i gänget!

Hoppas att ni kan komma =)

Vi ses!

Kram,

Lisa och Kira

Ni missar väl inte "specialaren"???

Publicerad 2010-08-18 11:10:49 i Allmänt

Halloj!

Sitter just nu och förbereder dagens "specialare" till träningsträffen! Det ska bli superkul och spännande =) Jag kan avslöja lite om den: Den bygger superbra kontakt, och ett pris ligger i potten... Hmm spännande va???

Hoppas att vi ses i kväll 18:30 vid Dekarsögården ;-) Ta med lite fika!

Kram,

Lisa och Kira

Äntligen HEMMA från Schweiz!

Publicerad 2010-08-17 17:57:10 i Allmänt

Halloj allihopa!

Guuud va skönt det är att vara "tillbaka" =) Som ni har märkt så har jag tyvärr inte kunnat uppdatera från utlandet eftersom jag inte haft någon tillgång till dator och det där med att uppdatera från mobilen har jag ingen aning om hur man gör, haha! Men nu ska det bli andra bullar!

Resan har i alla fall varit bra med mycket vackert att titta på! Bland annat så åkte vi med Glaciär Expressen mellan St. Moritz och Zermatt och det var riktigt vackert med alla alper! (Ni kan googla det om ni vill så ser ni säkert lite bilder). Självklart var det också kul att träffa min kusin igen!

Hund"biten" som man är så lägger man ju märke till alla hundar. Det var väldigt få renrasiga hundar och ALLA med flexikoppel... Många hundar var obadade, hade långa klor och så vidare, tråkigt. Inte ens många Berner Sennen hundar såg jag, vilket är en aning märkligt...

Känner att det blev en kort uppdatering men jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva... Ni kan ju alltid FRÅGA om ni är nyfikna på något???

Nu är jag i alla fall glad att vara hemma igen hos min älskade KIRA gumma! Oj vad jag har saknat henne! Men under tråkiga studer så har jag passat på att plannera lite träningar och dylikt, haha man kan bara inte låta bli!

Kort kommer senare när jag har hunnit gå igenom ALLA dem!

Kram,

Lisa

P.S. Ni missar väl inte att köpa Expressen idag eller senast imorgon??? Då kommer nämlgen Fredrik Steens första bok (av åtta) ut! D.S.

Om

Min profilbild

Kira

Jag är en superglad retriever blandning, 75 procent Flatcoated retriever och 25 procent Golden retriever, men jag är och ser ut precis som en flat! Min matte Lisa ,21 år, tävlar med mig i tävlingslydnad och rallylydnad än så länge. Men jag tränar också sök, spår, retrieverjakt, uppletande, budföring och lite annat smått och gott =) En och annan blandras utställning har vi varit på också för kul! Hemma har jag sällskap av katterna Kurre och Morris som är lagom roliga ibland... Retstickor! Matte har också släpat hem marsvinen Gilbert och Theodore, chinchillorna Henning och Hilda och ett akvarium. Måste jag nämna att matte, förutom att plugga till Civilekonom, också jobbar på Zoobutiken i Ö-vik? Jag tycker det är paradiset när jag för följa med henne på jobbet, kan det bli bättre?! Undrar ni över något så sänd gärna ett mail till [email protected] Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela