Lisa och Kira

– följ vår vardag i träning/tävling och bus!

Maud och Embla

Publicerad 2010-02-28 18:48:52 i Allmänt

Hej Maud och Embla och TACK för jättetrevliga kommentarer!

Jag missade tyvärr helt när han (Fredrik Steen) var här hos oss, kanske lika bra det haha... Men det hade varit kul att vara där! Jag har länge gått och suktat efter boken och nu slog jag till, har redan läst drygt halva boken och jag kan inte annat än att hålla med dig – helt suverän bok som jag kommer att läsa om och om igen... Du har väl inte missat hans blogg på djurmagazinet.se? Jättebra även den!

När det gäller träningen så känner jag att jag verkigen försöker vara rolig som du kanske läste i Kiras inlägg "Kvällsprommenad" om mina "ryck" haha. Alla grannar måste tro att jag är GALEN! Men det hjälper för stunden känns det som, men nu har jag fått några fler tips från Hundcoachen som jag måste testa!

Vi skulle kunna öva lite på det här när vi ses =)

Kira har gått en valpkurs, en vardagslydnadskurs och nu är hon anmäld till en vardagslydnad steg 2 kurs. Jag är verkligen sååå stolt när vi är på kurs måste jag erkänna ;) Kurserna är så utvecklande för henne och mig och de ger så otroligt mycket!

Jag håller med dig, det måste vara något i generna... haha! Generna som annars är helt underbara (L)

Ha det jättebra!

PS. Jag har mailat dig med... DS.

Söndag

Publicerad 2010-02-28 11:46:33 i Allmänt

Hallo!

Gårdagens hiss åkning gick ganska bra, första gången gick hon bara in (troligen för att hon inte visste vad det var, fastän hon åkt hiss förr) men andra gången gick hon inte frivilligt in om vi säger så... Det är alltid bra med lite miljöträning.

Idag har vi gjort vår vanliga "söndags genomgång" med hår- och kloklippning, öronrens, tassmorning, borstning och massage, som vanligt gick allt toppen bra! =)

Vad vi gör resten av dagen återstår att se ;)

Ha det bra!

/Lisa

B A D !

Publicerad 2010-02-27 14:10:29 i Allmänt

Hej!

Nu har jag fått varit ute och busat med dummyn i snön och sökt efter frolicar som gömde sig i det vita fluffet, jätteskoj min nos är ju som gjord för snösök =) Matte glömde dock kameran inne, annars skulle ni fått sett några action-bilder och "skutt-bilder" jag är så bra på det! Matte fick också för sig den dumma idén att hon kunde springa ifrån mig – vilket skämt, HAHA! Jag har fyra ben och hon har bara två – vem tror ni är snabbast...?

När jag sedan kom in kände jag på mig att det var någon skumt i görningen, matte försökte locka in mig i duschen med frolic – men det gick jag inte på, ALDRIG! (fast jag brukar göra det för frolicarna är så goda, men inte idag) Det slutade med att matte tvingade in mig, hon vinner nästan alltid... Väl i duschen stod jag alldeless stilla, men jag njöt INTE! Ni hörde rätt, jag HAR BADAT! När duschen börjar snurra runt öronen så slokar jag på dom, hihi Jag tycker faktiskt inte att det är så skönt att bada, bara på sommaren i havet eller i lerpölar =P, fast när jag har badat i lerpölar så måste jag in i duschen igen – så det är inte lika skoj...

Matte sa iallafall att jag var duktig!? Haha lurade jag henne igen? Hon var lika blöt som jag när vi kom ut, hehe ska JAG bada, ska hon bada... Nu har jag nyss knövlat ALLA mattor som finns i hela huset för att bli torr, det hjälpte lite men nu luktar jag GOTT också, suck!

Nu är det bäst att vila lite så jag orkar med kvällen, vi ska nämligen bort på middag, mums! Kanske måste jag också åka något som jag tror heter HISS (?), ett litet fyrkantigt rum som rör sig uppåt eller nedåt, hmm inte så spännande men jag har gjort det förr. Har jag tur hittar jag något gott där inne med och då kan det ju vara värt en åktur.

Voff från Kira

Lördag

Publicerad 2010-02-27 11:22:25 i Allmänt

Hej!

Nu på förmiddagen har jag och Kira varit ute en sväng och tränat bland annat fotgående, det gick jättebra =) Problemet är bara att när hon vet att det är träning då är hon näst intill exemplarisk, när det "bara" är vanlig prommenad då är det inte samma hund i andra änden av kopplet... Någon som har något tips? Kanske är det fler syskon som känner igen sig...

Ha en fortsatt trevlig helg!

/Lisa Stilig som få!

Kvällsprommenad

Publicerad 2010-02-26 20:28:55 i Allmänt

Hejsan!

Ikväll tog jag och matte en liten prommenad sedan gjorde hon något som kallades ledarskapsövningar, bland annat så skulle jag sitta medans hon drog i kopplet så jag nästan ville så upp, men jag satt kvar, för det sa matte att jag var tvungen att göra ;) Det var ganska kul faktiskt, men jobbigt för hjärnan, puh!

Sedan gick vi där efter vägen och jag nosade lite som vanligt och från ingenting började matte att skutta och hoppa – vilket bus! Det var ju suuuperskoj, jag anade inget sedan damp det bara ner! När jag upptäckte att hon faktiskt kunde göra såna här "ryck" så höll jag mig väldigt nära henne så jag inte skulle missa nästa gång hon hoppade till och brottades med mig =) Om nån såg oss efter vägen måste dom ha trott att matte var knäpp, hihi

Efter att hon gjort några såna här "ryck" så var jag sååå följsam, ojojoj ni skulle ha sett! Jag gick så fint vid vänster sida och på inkallningen så kom jag springandes i 120 redan på K i "Kira kom" matte hann inte ens reagera förens jag var framme. Det enda jag inte riktigt har fattat är att jag ska sätta mig på vänster sida automatiskt när matte har kallat, det är lite knepigt... (Det underlättar ju om hon har de nya choklad dropsen hon köpte idag i fickan ;)

Nu ska jag vila mig lite, har nyss vräkt i mig en stor härlig portion mat, och ladda inför morgondagen. Jag hoppas, hoppas att matte får fler "ryck" när vi är ute i morgon.

PS. Matte sitter nu bara och läser hennes nya bok Hundcoachen, gäääsp vad tråkigt... Har jag tur så lär hon sig något nytt som vi kan testa imorgon, jag ställer upp som försökshund, hehe DS.

/Kira

Fredag

Publicerad 2010-02-26 16:17:00 i Allmänt

Hej hopp!

Idag har jag varit på DjurMagazinet för att se om täcket hade kommit hem – det hade det INTE. Det kommer (förhoppningsvis) måndag eller tisdag till veckan... Hade behövt det nu i veckan då det var minus 30 grader stundtals men men

När jag ändå var där så passade jag på att fynda lite annat med som till exempel salva till tassarna som motverkar isklumpar, storpack med tuggben, leversnittar, fyllda tuggrullar, Choklad drops och fisk mat. Katterna blev utan denna gång.

Jag köpte också Fredrik Steens bok Hundcoachen så nu väntar en stunds härlig läsning där jag med all säkerhet kommer att lära mig mycket nyttigt! Ni ska för höra senare vad jag tycker om boken =)

Vi hörs senare och TREVLIG HELG på er allihopa!

Torsdag

Publicerad 2010-02-25 18:11:16 i Allmänt

Hej hej!

Här händer det inte så mycket på hundfronten just nu...

Det är på tok för kallt ute för att kunna träna utomhus så ikväll tränar vi nog bara lite inne!

Några nya bilder har jag inte heller hunnit knäppa på henne så ni för hållas med några gamla ;)


 Hur liten får man vara?


 Passa er för mina supervassa valptänder!


 Matte tycker att jag ser ut lite som en fladdermus, hihi

Tänk vad tiden går fort...

Ni lär med all säkerhet få se fler gamla bilder framöver!

Vi hörs i morgon, nu ska vi träna

Onsdag – Mässan

Publicerad 2010-02-24 19:27:11 i Allmänt

Hej!

Nu är jag hemma igen efter mässan ;)

Historien om detta mässbesök är för lång för bloggen så ni för nöja er med att jag är hemma igen och det har gått bra på mässan efter omständigheterna!Som ni kanske ser på bilden så säljer StilSamt lantlig inredning i shabby chic stil samt torkad svamp, allt från egenhändig tillverkning. Är ni nyfikna på något så hör av er!

Ses!

Söndag

Publicerad 2010-02-21 14:12:32 i Allmänt

Hallo!

Hoppas att ni alla har haft en bra helg, det har vi! Fastän det har varit riktigt busväder...

Idag har vi genomfört vår vanliga "söndags genomgång", klo och hår klippning, tass smorning och borstning. Också lite massage och en genomgång av henne så att allt känns okey, öronen rengjorde vi igår. Badet får vänta lite, till Kiras lycka haha!

Nu ska hon bara få lite PlaqueOff för tändernas skull! Det motverkar uppkomsten av tandsten och ger en bra andedräkt, länk finns här till höger på bloggen.

Nu är det en vecka till nästa omgång!

Så ni vet så kommer jag inte ha möjlighet blogga måndag och tisdag, jag är på mässa i Sundsvall med mitt företag StilSamt, men jag är tillbaka på onsdag! Då får ni höra hur det har gått.

 

Lördag

Publicerad 2010-02-20 11:32:51 i Allmänt

Jaha då har lillgumman blivit stor flicka, 10 månader och 3 dagar, ni som har tik förstår vad jag menar... Kanske är det fler tiksyskon som känner igen sig? Annars kan jag förvarna att det är på gång för er med! Vi får se hur det artar sig, det är ju kurs i början på mars...

Idag så har vi bara varit ute o busat lite med dummyn och burit apportbocken, det är så grinigt ute :(

Jag väntar fortfarande på att DjurMagazinet ska ringa och medela att täcket har kommit hem, de sa att det troligtvis skulle komma den här veckan, jag tvivlar...

Ha en fortsatt trevlig helg så hörs vi troligtvis i morgon!

Torsdag - friluftsdag

Publicerad 2010-02-18 15:04:50 i Allmänt

Hej hej!

Idag har vi haft friluftsdag med klassen, vi åkte pulka och grillade korv haha! Ganska mysigt faktiskt, det enda som saknades var Kira gumman och känseln i de frusna tårna! Det hade varit kul att ha henne med mig när vi ändå skulle vara ute hela dagen. Men hon fick träna på att vara ensam hemma en stund i stället, vilket är nyttigt också!

Idag blir det nog Fredrik Steens, hundcoachens, sökövning inne i köket. Se hans blogg via DjurMagazinet, länk finns här till höger på bloggen ;)

Ha det bra!

Kommentar...

Publicerad 2010-02-17 17:22:48 i Allmänt

Hej Maud och Embla!

Kul att ni hittade hit! :D

Vad kul att ni också har en blogg, den ska vi naturligtvis följa! Jag lägger till den under mina länkar.

Jag håller med dig, Kira har verkligen väckt mitt hundintresse och det är jag jätteglad för! Härnäst ska vi gå på ytterligare en kurs i vardagslydnad - superkul!

Konstigt att det inte fanns något intresse i er kull för kontakt :S Jag skickar ett mail till dig med några syskon!

Vi hörs!

GRATTIS!

Publicerad 2010-02-17 17:17:00 i Allmänt

GRATTIS Tula, Roxy, Esme, Wilma, Ludde, Liam och Elvis! Vi blir 10 månader IDAG!

Tänk vad tiden går fort... Jag kommer så väl ihåg när vi hämtade lilla Kira, 3 månader gammal, och såg alla små sötnosar springa omkring där inne. Alla ville de dra i mina skosnören, bita i mina byxben och pussas... När Kira fick sitt halsband (så vi skulle kunna hålla reda på att det var hon) så drog alla småttisarna i det (i avundsjuka tror jag ;) och la till ett gulligt litet morrr. Nu, 7 månader senare, är hon så stor att det lilla halsbandet knappt skulle gå att stänga runt ett ben...

Hoppas att ni alla får ett extra smaskigt ben idag!Onsdag

Publicerad 2010-02-17 17:05:38 i Allmänt

Hallo!

Gårdagens träning inne på köksgolvet gick sååå himla bra! Tänk om hon kunde gå så fint i ALLA situationer, vilken dröm... Det ska vi förhoppningsvis få till med hjälp av Rakels coaching, nu när vi har anmält oss till ännu en kurs. Jag ser faktiskt redan fram emot det, det ska bli superkul att se hur hon kommer att utvecklas!

Det blev bara en "gammal" bild idag, orkar faktiskt inte hämta kameran...
Men hon är så söööt på den här bilden, kanske 4 månader gammal.

Cicci och Tula

Publicerad 2010-02-16 18:05:50 i Allmänt

Hej Cicci och Tula!

Kul att ni tittade förbi :)

Här går allt bra, vi fortsätter att träna men jag tror att Kira och Tula lider av samma sak... Det går lite väl fort i kopplet, när hon vet att det är "träning" som gäller går hon hur fint som helst, men när det "bara" är prommenad så går det inte lika bra, om vi säger så. Kanske är det fler syskon som känner igen sig? haha

Jag håller med, det ska bli jättespännande att träffa de flesta syskonen till sommaren! Då kan vi passa på att träna på att gå fint i kopplet under bra störning ;)

Ha det bra så hörs och syns vi snart!

Tisdag

Publicerad 2010-02-16 15:07:13 i Allmänt

Hej allihopa!

Idag har jag varit en sväng på DjurMagazinet och beställt ett täcke till Kira. Hon blir så kall när hon är ute länge och är fuktig så jag hoppas att hennes storlek kommer hem snart! Köpte också lite tuggben av diverse modeller som vanligt ;)

Just nu så funderar jag på vilken fortsättningskurs jag ska anmäla Kira till...

Ikväll så ska vi nog bara träna lite inne med klicker.

Vi hörs senare!

Kommentarer...

Publicerad 2010-02-15 17:00:23 i Allmänt

Ett stort TACK alla som lämnar ett tassavtryck i form av en liten kommentar, fortsätt gärna med det!

Det är så otroligt roligt att veta att just Ni har varit här!

Vi hörs!

Kira har bloggat

Publicerad 2010-02-14 11:04:06 i Allmänt

Hej!

Idag har jag och matte klippt mina klor, det var extra kul idag eftersom jag fick supergoda kexhjärtan av matte ;) Sedan var det mysigt också eftersom jag fick lite massage på magen, jag blir så avslappnad. Vi har också klippt mitt hår mellan tassarna, det brukar jag inte tycka om men idag sa matte att jag var sååå duktig! Nu slipper jag få snöklumpar som fastnar och gör ont så att jag inte kan springa utan måste hoppa på tre ben ibland. Sedan kletade hon något på minna tassar så att dom ska bli mjuka och fina - jag tyckte mest att det var jättegott att slicka på! Nu är jag snart hel renoverad, tyckte bara att matte nämnde något om ett bad...

Jag har också provat min nya klövjeväska idag, den var superbra jag bar den så stolt! Sedan märkte jag att matte blev glad när jag bar den snyggt också...

Tur att dagen inte är slut än - det kanske finns fler kexhjärtan, hihi

Lördag

Publicerad 2010-02-13 18:19:33 i Allmänt

Hallo!

Idag har vi varit i stugan i Nästvattnet och skottat och skottat och skottat av alla tak... Det var riktigt mycket snö, mer än vad vi har, så det jobbigaste var nog att ta sig till stugan! Till och med Kira håller nog med om det, hon nästan simmade fram i snön och busade med allt och alla, tillslut såg hon ut som en stor snöklump som stod och skakade av kyla.

Jag har också fyndat en klövjeväska så snart kan hon bära sin egen mat! Jag har också köpt en belöningsväska så slipper jag ha kladdiga frolicar i mina nya "hundkläder".

Det har varit en riktigt härlig dag, men nu är vi trötta!

Några av dagens bilder:

Syskonträff

Publicerad 2010-02-12 18:10:00 i Allmänt

Hej!

Äntligen är det helg igen, så skönt! Idag har jag bokat klart de sista stugorna till sommarens syskonträff på Fredrika camping. Verkligen jättekul att så många av syskonen + mamma har möjlighet att komma :)

Jag har redan börjat klura på bra övingar vi kan göra! Sedan så får vi se vad vi provar på; spår, apport, sök, rapport? För mig är spår och apport självklara – vi har ju trots allt retrievers!

Imorgon åker vi till stugan för att skotta snö, då kan jag och Kira passa på att härja lite i djupsnön med ;)

Vi hörs senare!


                Vadå nära kameran? Du lockade ju på mig!
                Å se vilken stooor och bra spårnos jag har!

Slingor

Publicerad 2010-02-09 17:31:56 i Allmänt

Har gjort lite nya ljusa slingor i håret, självklart var Kira gumman med och hjälpte till!

Har gjort lite nya ljusa slingor i håret, självklart var Kira gumman med och hjälpte matte!

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2010-02-09 15:36:11 i Allmänt

Här kommer jag att skriva lite om vad som händer i mitt men framför allt i Kiras liv. Jag ska verkligen försöka att hålla er så uppdaterade jag kan och ge er en trevlig läsning.

Jag hoppas att ni har överseende med att bloggen är under uppbyggnad!

Om

Min profilbild

Kira

Jag är en superglad retriever blandning, 75 procent Flatcoated retriever och 25 procent Golden retriever, men jag är och ser ut precis som en flat! Min matte Lisa ,21 år, tävlar med mig i tävlingslydnad och rallylydnad än så länge. Men jag tränar också sök, spår, retrieverjakt, uppletande, budföring och lite annat smått och gott =) En och annan blandras utställning har vi varit på också för kul! Hemma har jag sällskap av katterna Kurre och Morris som är lagom roliga ibland... Retstickor! Matte har också släpat hem marsvinen Gilbert och Theodore, chinchillorna Henning och Hilda och ett akvarium. Måste jag nämna att matte, förutom att plugga till Civilekonom, också jobbar på Zoobutiken i Ö-vik? Jag tycker det är paradiset när jag för följa med henne på jobbet, kan det bli bättre?! Undrar ni över något så sänd gärna ett mail till Lisa_91_278@hotmail.com Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela