Lisa och Kira

– följ vår vardag i träning/tävling och bus!

Nästa träningsträff - Stadsträning!

Publicerad 2011-04-25 19:32:11 i Allmänt

Hallo alla träningssugna!!

Hoppas att påsken har varit kanon härlig för er! Ler med öppen mun

Nästa träningsträff blir nu på lördag den 30/4 klockan 12:00 på torget! Då är det stadsträning med störning som gäller! Blinkar Huur bra träning som helst för ALLA hundar! Efter träningen går vi som vill på café UH och fikar och pratar hund medan hundarna övar på att sitta i bilen (tråkigt men bra för hundarna).

Hoppas att vi ses på lördag!

Kram,

Lisa och Kira
073-07 69 789
[email protected]



Här kommer en bild på nästan hela det härliga gänget som var med på Påskutställningen!



Vi är tillbaka från stugan!

Publicerad 2011-04-25 19:26:45 i Allmänt

Hallo på er alla!

Hoppas att ni har haft en fantastisk påsk! Vi har varit i stugan och njutit av den otroliga värmen! Premiärgrillat har vi också, himmelskt gott! Kira har njutit av att få kuta fritt som en galning OCH ta årets första bad trots att isen inte ens gått!!! Hon klarade sig ifrån vattensvans också, så det var skönt!



Vi högg ner en JÄTTESTOR gran också, lite spännande var det för den var supernära en av stugorna och den lutade dessutom åt det hållet! Men med lite kvinnokraft och en skicklig pappa så föll den helt perfekt och landade med en stor duns! Jag hoppas att vi inte orsakade någon tsunami på andra sidan...



Bjuder på några fler bilder från helgen!



Mattes prinsessa!





Kommentar!

Publicerad 2011-04-21 10:56:46 i Allmänt

Hallo Sandra!

Självklart kan du komma dit! Vi ska ju träna på hur det går till på en utställning =) med tanken att både nybörjare och vana utställare ska kunna öva! Det kommer att bli en kul grej även om man inte är utställningsintresserad!

Vi ses i kväll!

/Lisa

Påskutställning!

Publicerad 2011-04-20 15:45:40 i Allmänt

Ni missar väl inte vår egna Påskutställning? Den blir på träningsträffen nu på torsdag den 21/4 klockan 18:30 på Bilprovningen! Då utställningstränar vi med priser till bäst visade hanar respektive tikar!

Hoppas att ni inte missar detta! =) Det är en kul aktivitet även om man inte har planer på att ställa ut sin hund!

Vi ses!

Kram, Lisa och Kira

Lite kort om veckan

Publicerad 2011-04-20 08:26:38 i Allmänt

Tjenamoss!

Tänkte bara skriva lite kort om vad vi har hittat på för tokigheter den här veckan!

I måndags var vi och tränade apportering med SSRK och det gick som vanligt inte superbra... Apportering i störning verkar vara himla svårt för svarta faran! Men det är bara att jobba på ;)

I går var jag och myste med Lindas, eller snarare Chess, underbara valpar! Jösses vilka godingar!!! Klantig som jag är så hade jag såklart ingen kamera med mig men kika in på hennes hemsida så finns det jättefina bilder! http://manchesters.se/ 

Sedan var det möte med SSRK på kvällen!

Ikväll är det tävlingslydnad vid arenan klockan 18:00 så kom dit om ni är sugna på att träna lite! :D

Nu blir det juridik seminarium!

/Lisa

Föreläsning om Hundmassage och stretching!

Publicerad 2011-04-18 13:13:47 i Allmänt

Hundmassage och stretching!

Visst vore det bra att kunna förebygga skador på sin fyrbente kamrat? Två föreläsningar om hundmassage och stretching är inplanerade för er!

Det är Caroline Lindgren, diplomerad hundmassör, som kommer att hålla i föreläsningarna. Kika in på hennes hemsida http://www.hippotreatment.se för att få veta mer om henne!

Det kommer bli två tillfällen att välja på, samma föreläsning båda gångerna så man väljer alltså ett tillfälle, det som passar bäst!

Vi kommer att ha både teori och praktik med fokus på det praktiska!

De dom vill och känner att sin hund klarar av att slappna av i en ganska störig miljö får gärna ta med sig sin egen hund till föreläsningen!

När? Tisdag 17/5 eller onsdag 25/5

Tid? 
18:30 – ca 20:30

Var? 
Burlin Motor (Toyota), Gesällvägen 1, 891 41 Örnsköldsvik - Ring mig om ni inte hittar dit!

Kostnad? 
50 kr per person inkl fika! ;)

Övrigt: 
Ta med något att sitta på, både till dig själv och till hunden!

Anmälan: 
Anmälan sker till Lisa Pettersson 073-07 69 789, [email protected] senast dagen före! Max 10 personer per föreläsning så först till kvarn gäller!

Givetvis får man bjuda med andra hundkamrater att delta!

Har ni några funderingar så hör gärna av er!

Välkomna!

Lisa och Kira
073-07 69 789
[email protected]



OBS!!! Se inlägget under för mer information om nästa träningsträff!

Ny träningsträff och massor av annat skoj!

Publicerad 2011-04-18 13:01:24 i Allmänt

Hallo på er!

Nu är det dags för träningsträff igen! Ler med öppen mun Den blir nu på torsdag den 21/4 klockan 18:30 vid Bilprovningen! Vi kommer att ha utställningsträning där vi tränar på att visa hundarna så som det är på utställning med domare. Tyvärr har jag inget bord för de små hundarna men jag hoppas att det går bra ändå!

Det kommer att delas ut påskpresenter till de snyggast visade hundarna i vår egna påskutställning! Blinkar Kom och delta även om du ej har utställningsplaner med din hund, det är en kul grej! Ler

Här kommer lite smått och gott information om kommande aktiviteter:

  • Se det tidigare inlägget angående två (likadana) föreläsningar om hundmassage och stretching som jag kommer att ha som "tema"träffar framöver. Jag hoppas att ni är sugna på att delta för det är något som är riktigt bra! Snabba er och anmäl - det är inte så många platser kvar!

 

  • Om det är någon som är sugen på att delta i en "träningsutställning" den 3 juli i Docksta för 60 kronor så hör av er till mig! Både renrasiga och blandras hundar är välkomna! Ett superbra tillfälle att få träna på utställning, jag kommer att vara där och ställa ut!

 

  • Om någon är sugen på en Barn med hund kurs så kommer jag att hålla i en kurs via Brukshundklubben den 15 maj! Kika in på http://www.sbk-ovik.se/ under utbildning för att läsa mer om kursen! Eller hör av er till mig! Hör av er om det finns några funderingar!


Hoppas att vi ses på torsdag!

Kram,

Lisa och Kira
073-07 69 789
[email protected] 

OBS!
Om det är någon som är sugen på att träna tävlingslydnad så finns vi på arenan (Fjällräven Center) klockan 18:00 på onsdagar! Kom dit en sväng!

Mattes älskling fyller 2 år!!!

Publicerad 2011-04-16 20:23:52 i Allmänt

Stort GRATTIS till väldens bästa Kira! <3 Grattis även till syskonen: Tula, Roxy, Esme, Wilma, Liam, Ludde & Elvis! Hoppas att ni alla får en riktigt bra dag och något extra smaskigt!

Själv ska jag med dåligt samvete åka bort på Kiras stora dag... Till Sollefteå och SBK Mellannorrlandsdistriktets Lokalklubbskonferans bär det av, vilket jag tror kommer bli intressant! Men Kira kommer bli firad till tusen när jag kommer hem med tårta och jaktkurs! En, eller snarare ett gäng, presenter kommer det nog också bli ;) 

Tänk att det redan har gått två år sedan Kira mötte världen, helt otroligt va stor mattes lilla prinsessa börjar bli! 

En bild på 2-åringen kommer så fort det går! Till dess får ni kika på en söt valpbild! 


Väldens sötaste Kira!

/Lisa

 

Jäkla hundskor!!!

Publicerad 2011-04-15 11:26:06 i Allmänt

Jag blir tokig!!! Är det någon som vet av nån bra hundsko???

Kira har ju skurit upp tassen och måste ha en sko. I onsdags köpte jag en sko till henne, som var helt utnött samma kväll... I torsdags var jag och bytte den mot en ny sort som blev utnött samma kväll... Jag blir galen?! Är hundskor gjorda för innomhusbruk eller?

Idag måste jag på djuraffären för tredje dagen och byta till en ny sko i annat fabrikat och testa den! Kanske den kan hålla mer än en kväll?!

Uppdatering om dagarna!

Publicerad 2011-04-14 10:54:09 i Allmänt

Hej heej!

Måste skriva några ord om dagarna som varit!

I tisdags var först Sofie med Toffe här och sydde ett regntäcke! Det är inte rikigt klart än, men snart så! Sedan så var det en hundsjukvårdsföreläsning på Reginas Zoohörna, mycket intressant! Jag fick också hjälp med Kiras tass som hon precis lyckats skära upp nu när hon äntligen piggat på sig! Så typiskt! Men jag har köpt en sko så nu hoppas vi att det läker ihop fortare än fortast!

I går så var det Green Team något som Kommunen har ordnat för ungdomar i åk 5-6 ungefär. En av aktiviterna var hund och den fick vi på brukshundklubben äran att hålla i! Vi visade lite olika saker man kan göra med hund och ungdomarna fick testa själva med våra hundar! Kira älskade det! (Massor av godis och många barn!) Hon skötte sig riktigt bra, hon sprang på budföring, gjorde sökmarkeringar, visade cirkuskonster, apporterade, hämtade bollar, visade lydnad, kampade, kapp sprang - allt med barnen! Dom gillade att hon är så snabb och lite busig också, haha! Alla såg ut att ha en rikigt trevlig kväll med hundarna och lite fika! Tiden rann iväg med en himla fart! Kul med så engagerade barn, nu är det nog många av dom som tjatar hemma efter en egen hund... ;) hihi!

/Lisa och Kira

OBS!!!

Publicerad 2011-04-13 16:34:16 i Allmänt

Med superkort varsel: Det är ingen tävlingslydnadsträning idag vid arenan!



Ni som funderar över nästa träningsträff så kan jag säga att det blir nästa vecka och då blir det utställnigsträning! Hoppas att ni kan komma då! Mer information kommer lägre fram.



/Lisa och Kira

Utställning!

Publicerad 2011-04-09 19:42:40 i Allmänt

Hej hopp!

Ska börja med att meddela att Kira mår mycket bättre! Alla era krya på dig hälsningar har nog hjälpt henne tillsammans med några piller <3 Hon är fortfarande lite svag med så mycket piggare! Har aldrig varit så glad att hon dragit i kopplet...

Dagen igår startade tidigt, redan 07:30 var jag vid Modohallen och började dona inför utställningen! Satt först i vaccinationskontrollen vid insläppet och sedan var jag ringsekriterare! Jättekul! :D Man lär sig mycket om raserna, speciellt när man får skriva till en så härlig dommare som vi hade! Hon var verkligen jättebra! En lång dag blev det, ända till 15:00, men mycket hundar var det verkligen och en rikigt trevlig dag!

Nu måste jag fortsätta mitt donande med allt möjligt jox, imorgon är det en ny vecka och ett seminarium i juridik står på tur!

Ha en kanonbra start på veckan allihopa!

/Lisa och Kira

P.S. Information om nästa träningsträff kommer strax, troligen i morgon! D.S.

Regnig dag och sjuk hund...

Publicerad 2011-04-07 15:26:21 i Allmänt

Hallo på er!

Kira har blivit sjuk... Mattes älskling har nästan inte kunnat gå, hon har stått still på samma fläck i timmar och slokat. Jag har burit henne i trappen och hon är supersuper slö. Hela tisdagen spenderades hos vetrinären och en massa prover togs på min prinsessa. Inget hittades förutom en infketion i halsen och feber. Vetrinären sa att det kunde vara allt ifrån urinvägsinfektion, livmoderinflammation till diskbråck och ryggfel...

Onsdagen fick hon vara hos vetrinären själv och bli röntgad. Det känndes i hjärtat att lämna henne där kan jag säga! Inget hittades förutom att halsmandlarna var riktkigt fula. Blir hon inte bättre efter helgen så kanske dom måste opereras bort. Knepigt värre, vetrinärerna hade aldrig sett en hund med hennes symptom som hade infektion i halsen...

Nej nu över till något lite roligare! Med regn ute och en sjuk hund passade dagen perfekt till en pysseldag! Jag sydde dummies =)


Ett litet gäng blev det!



Ett matchande halvstryp med reflexpasspoal har det också blivit!


Nej nu ska jag pyssla om Kira! Hejjja gumsan! I kväll börjar också jaktkursen med SSRK som vi anmält oss till, jag får nog gå utan Kira den här gången och hoppas att hon kan vara med resterande gånger!

Kram på er!

Ny träningsträff!!!

Publicerad 2011-04-03 16:37:34 i Allmänt

Halloj alla träningssugna!

Nästa träningsträff kommer denna gång bli nu på ONSDAG den 6/4 klockan 18:30 vid arenan (Fjällräven center). Då kommer jag att gå igenom och visa klickerträning och inklickning för de som är nyfikna på att lära sig mer om den fantastiska metoden! Har ni en klicker hemma så ta gärna med den, men det är inget måste  Blinkar. Jag kommer att ta med mig ett infoblad om inklickning av hunden. Kom ihåg att hojta till om ni funderar över något! Inga frågor är dumma, jag lovar! Der är säkert fler som funderar över samma sak...

Såklart får man träna själv om man känner för det!

Hoppas att vi ses på onsdag! Ler med öppen mun

Kram,

Lisa och Kira
073-07 69 789
[email protected]

Om

Min profilbild

Kira

Jag är en superglad retriever blandning, 75 procent Flatcoated retriever och 25 procent Golden retriever, men jag är och ser ut precis som en flat! Min matte Lisa ,21 år, tävlar med mig i tävlingslydnad och rallylydnad än så länge. Men jag tränar också sök, spår, retrieverjakt, uppletande, budföring och lite annat smått och gott =) En och annan blandras utställning har vi varit på också för kul! Hemma har jag sällskap av katterna Kurre och Morris som är lagom roliga ibland... Retstickor! Matte har också släpat hem marsvinen Gilbert och Theodore, chinchillorna Henning och Hilda och ett akvarium. Måste jag nämna att matte, förutom att plugga till Civilekonom, också jobbar på Zoobutiken i Ö-vik? Jag tycker det är paradiset när jag för följa med henne på jobbet, kan det bli bättre?! Undrar ni över något så sänd gärna ett mail till [email protected] Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela