Lisa och Kira

– följ vår vardag i träning/tävling och bus!

Vilka hundar!

Publicerad 2011-09-27 08:20:07 i Allmänt

Halloj!

Måste börja med och tacka alla som var med på förra träningsträffen! I 5 timmar tränade vi våra hundar och hade huur trevligt som helst! Ni är ju kanon allihopa och wow vilka härliga sök- och spårhundar ni har! Jag hoppas att ni blev imponerade av deras fantasika nos och lite extra taggade till fortsatt träning! Hör gärna av er om hur det går och självklart även om ni behöver nått tips på vägen! =) Självklart ska vi göra det här på fler träningsträffar också, men nu först hade jag tänk mig lite rallylydnad och tävlingslydnad! Mer information om nästa träningsträff kommer till er inom kort!

Sköt om er!

/Lisa och Kira

Ny träningsträff - "Bruksdag"!

Publicerad 2011-09-21 12:03:17 i Allmänt

Hallo på er! Ler med öppen mun

Nästa träningsträff blir nu på sönadg den 25 september klockan 11:00 på Dekarsögården
(kör runt hela ön så kommer ni till en parkering - där är vi!). Vi har "bruksdag" och testar på personsök och spår, (även budföring och uppletande om vi hinner!). Jättebra aktivering för alla hundar och superskoj är det! Blinkar

Ta med egen lunch, något att sitta på, några leksaker till hunden, hundgodis och vattenskål!

Om ni har kan ni även ta med spårlina + sele, SBK-tjänstetecken och ett bredare halsband utan stryp.

Kom och testa! Ler

Hör av er om ni har några funderingar!

Kram,

Lisa och Kira
073-07 69 789
Lisa_91_278@hotmail.com

Skendräktighet...

Publicerad 2011-09-18 10:13:23 i Allmänt

Hallo på er!

Nu var det ett tag sedan igen! Måste börja med att tacka alla ni godingar som va på förra träningsträffen - himmel och pannkaka va galet bra ni är allihopa!!! Nu kan jag också avslöja vad den "hemliga" lilla tävlingen var för något för er som inte kunde komma! Det var en tävling i coolast cirkuskonst! Alla var så himla coola så det blev prisutdelning till ALLA! Cirkuskonster är kanonbra att lära sin hund (även om en del av er tycker att det är högst löjligt och onödigt, hihi!) för man förbättrar samarbetet, aktiverar hunden med inlärning och man får bättre kontakt! Bara fördelar alltså! Sätt igång och träna där hemma! ;)

Samma dag som träningsträffen var (i tisdags) så blev Kira skendräkig! Jäkla skit också! Hon har aldrig blivit det förut men nu gick hon runt och gnällde och bar på leksaker (vilket i och för sig inte är ovanligt för en retriever) men nu var det extremt! Efter att vi gömt alla "bäbisar" (leksaker) så blev hon tyst iallfall och låg mest och deppade i soffan! I det tillståndet är hon fortfarande och lyckas hon hitta en "bäbis" så blir hon superdryg! Så nu är det är hårt liv för henne med inga leksaker, lite mat och massvis av motion! Jag hopaps att det inte blir värre än vad det är nu och att hon aldrig behöver bli skendräkig igen! Det är inte kul för henne och vara "borta" i huvudet av hormoner och deppig och det är inte kul för mig heller eftersom det knappt går att träna något vettigt med henne! Är det någon som har någon erfarenhet av det här eländet så dela jättegärna med er av dem!

/Lisa och en deppig Kira


Ni som är nyfikna på mitt pysslande kan nu se det även på Facebook! Jag har lyckats göra en Facebook sida! Sök på; Lisa och Kira: Hundtillbehör och glöm inte att "gilla", hihi!

Kommentarer!

Publicerad 2011-09-18 10:01:05 i Allmänt

Hallo Johanna och Donna!

Synd att du missade när vi tävlade i coolast cirkuskonst, Donna som är kung på det! Hihi! ;) Det är Jessica (min lilla syster) som lärt Kira "vart är stjärnorna?", hon satt på golvet framför henne och knäppte med fingrarna snett ovanför huvudet på Kira och klickade och belönade när hon tittade dit, sedan tog hon bort mer och mer av hjälpen (att hon knäppte med fingrarna) och la till kommandot "vart är stjärnorna?". Klicka och belöna så fort hon tittar uppåt, även om hon gör det supersnabbt, så kan du lära henne och vänta längre och längre innan klick och belöning kommer allt eftersom!

Lycka till!!! Vi kan ju testa lite på nästa träningsträff om du vill!

Kram på er!

/Lisa och Kira


Hallo Margit och Leisi!

Superkul att ni hittat hit och tack för kommentaren! Det värmer alltid!

Jag tycker att det är jättekul att ni kommer och vill träna med oss, Leisi skötte sig ju kanonbra förra gången med all svår störning hon fick! Jättebra jobbat! :D

Hoppas att vi ses på nästa träningsträff laddade för lite bruks!

Sköt om dig och sötaste Leisi!

Kram,

Lisa och Kira

Äntligen dags för träningsträff!

Publicerad 2011-09-09 16:24:57 i Allmänt

Hallo på er godingar! Ler med öppen mun

Nu har ni fått vänta ett tag men äntligen är det dags för träningsträff igen! Den blir på tisdag den 13 september klockan 18:30 i Lungviksparken (mitt emot Friskis & Svettis). Vi kommer att ha en galet rolig liten tävling (inget att vara rätt för, alla kan vara med!) som ökar ert samarbete! Pris till vinnaren! Blinkar Sedan kommer vi träna på det ni önskar! Kom glada och taggade så ses vi på tisdag!

Fundera gärna också över vad ni vill hitta på för bus i höst! Blinkar

Kram,

Lisa och Kira
073-07 69 789
Lisa_91_278@hotmail.com

Helt gaaalet kul med SÖK!

Publicerad 2011-09-04 10:32:41 i Allmänt

Hallo på er!

I måndags drog skolan igång igen med full fart och hela veckan har varit fullmatad! Men nu måste jag uppatera er om vad som hände förra helgen!

Jag och Kira har har gått en fortsättningskurs i sök så himla kul det är, helt galet! Både jag och Kira fullkomligt älskar det!!! Kira jobbade så bra hela helgen och börjar mer och mer få in söktänket med hur hon ska söka av området och hon litar på mig och springer rakt ut därifrån jag skickat henne även om hon själv inte har fått någon retning/vittring/syn av figuranten. Sedan har hon fått lite svårare figgar att söka men hon springer fram till den gömda figuranten och tar snabbt och självmant lösrullen och kommer tillbaka till mig på stigen och gör påviset. En gång gjorde hon ett "kommunsök" haha ojoj vad hon sökte men det lönar sig ju inte för henne så det vann hon inget på! ;) Det hon bland annat skulle behöva jobba mer på är inlevereringen av lösrullen, hon släpper den en till två meter innan mig men det får vi träna separat! Men de börjar bli en sökhund av henne! Vi har fått massor med bra tips och idéer så nu är vi huuur taggade som helst! Rakel och Malin ni är ju helt underbara, TACK för en superdupermegakuuul kurs!

Nej nu måste jag gå till en föreläsning om Företaget: Kostnadsteori i Nationalekonomi! Ha en kalasbra helg allihopa!

För er som är sugna på träningsträff kan jag meddela att jag planerar för fullt och till veckan händer det! ;) Information kommer helst i eftermiddag till er alla!

Kram på er!

Om

Min profilbild

Kira

Jag är en superglad retriever blandning, 75 procent Flatcoated retriever och 25 procent Golden retriever, men jag är och ser ut precis som en flat! Min matte Lisa ,21 år, tävlar med mig i tävlingslydnad och rallylydnad än så länge. Men jag tränar också sök, spår, retrieverjakt, uppletande, budföring och lite annat smått och gott =) En och annan blandras utställning har vi varit på också för kul! Hemma har jag sällskap av katterna Kurre och Morris som är lagom roliga ibland... Retstickor! Matte har också släpat hem marsvinen Gilbert och Theodore, chinchillorna Henning och Hilda och ett akvarium. Måste jag nämna att matte, förutom att plugga till Civilekonom, också jobbar på Zoobutiken i Ö-vik? Jag tycker det är paradiset när jag för följa med henne på jobbet, kan det bli bättre?! Undrar ni över något så sänd gärna ett mail till Lisa_91_278@hotmail.com Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela