Lisa och Kira

– följ vår vardag i träning/tävling och bus!

Måndag

Publicerad 2010-05-31 13:27:35 i Allmänt

Tjenare!

Idag är det måndag IGEN, men man slutade ju hyffsat tidigt (halv 10) så det var ju helt okey! Haha man ska inte klaga precis. Vädret är ju helt okey just nu, vågar inte hoppas på att det håller i sig...

Ikväll är det träning med ungdomsgänget, härligt! Det blir superkul =)

Imorgon har vi friluftsdag så då får Kira självklart hänga med mig, det blir bra träning för henne att vara lite passiv.

Nej nu måste jag skriva klart StilSamt's (mitt företag) årsredovisning, hur kul som helst, eller...?

Vi hörs!

/Lisa

Söndag = Morsdag

Publicerad 2010-05-30 14:49:18 i Allmänt

Hallo hallo!

Idag är det morsdag så jag har passat på att uppvakta mamma lite extra idag ;-) Hoppas att ni gör det med!

Kira har fått en liten söndagsgenomgång idag så nu är hon sååå snygg! Det blir nog ett bad ikväll för henne med så hon luktar fräscht, inte för att hon är ofräsch nu heller men...

Imorgon så är det träning med brukshundklubbens ungdomsgäng igen - ÄNTLIGEN! Vi har ju inte varit med på två gånger så det känns lite dumt, men nu är vi tillbaka fullt taggade!

Nu är det sol, men för 10 minuter sedan var det åska och regn så man vet aldrig vad den här dagen har att bjuda på! Helgen är snart slut så passa på att njuta =)

Vi hörs!

/Lisa

Visste ni att...

Publicerad 2010-05-30 09:43:13 i Allmänt

...Kira betyder "mörk" från gaeliskans Ciara?

Passande va??? Vi visste inte ens det när vi valde namnet utan det hittade jag senare! Namnet var alltså som gjort för henne ;-)

Kort och gott så har ni fått veta något nytt idag, som ni inte visste tidigare, haha :P

Ha det supergott!

/Lisa

Klippning!

Publicerad 2010-05-29 19:43:18 i Allmänt

Tjoho!

Sorry för att jag inte har hunnit upptadera er tidigare idag ='(

Igår läste jag faktiskt på lite om hur man ska klippa en flat! Så nu har jag tagit fram effileringssaxen och trimmat öronlappar, hasor och bröst på henne, supersnygg är hon nu! Hårfransarna och det hade jag ju ny klippt ;-) Nu är det bara att öva så man får in rätta snitsen på det hela!

Annars så har vi faktiskt inte gjort så mycket idag, övat lite på "Hopp" och rengjort öronen, annars inget speciellt! Det har varit så tråkigt väder, men jag har hört något om att det ska bli fint, men jag vågar inte hoppas...

Nu ska man väl snart se på eurovision finalen, kommer inte att orka se på hela men förhoppningsvis hinner jag höra låtarna innan jag somnar, haha :P Det är det viktigaste nu när Sverige ändå inte är med, så det får gå hur som helst för dom andra.

Ha det så hörs vi!

/Lisa

Ny träningsträff!

Publicerad 2010-05-28 15:56:22 i Allmänt

Hallo alla träningssugna!

Igår kväll hade vi ju träning med "(mi)Rakel gänget" och vi klarade oss ifrån regnet ganska bra. Vi körde mest SÖK och alla hundar var sååå himla bra, vilken sökvilja de visade! Till och med Kira skötte sig ganska bra, hennes påvis var ju bara fantastiskt, det var bara att älga iväg efter henne. Det var superkul så vi tänkte köra likadant igen så att alla ni som missade detta också får en chans till denna härliga aktivering ;-) Sedan kan vi ju också träna lite lydnad på plan eller lägga nått spår, vi ser vad vi känner för!
 
Träffen blir då på torsdag den 3/6 klockan 18:30 vid Jäbostugan i Järved. Hittar ni inte dit så hör av er! Ta med spårlina, spårsele, SBK-tjänstetecken, ett bredare halsband, favvoleksak, godis om ni har!
 
Det här kommer att bli skitkul!

Vi ses!

/Lisa

Fredag

Publicerad 2010-05-28 15:53:35 i Allmänt

Hej hej!

Igår så kom äntligen min studentklänning hem (den som jag ska ha på själva student dagen) och den passade! Idag så har vi haft mösspåtagning på skolan och vi skulle ha tränat på att dansa vals men läraren var sjuk! Det känns att det börjar närma sig nu...

Nej nu måste jag ta fram damsugaren...

Ha en fantastisk helg!

/Lisa

Gó gubbarna måste ju också få vara med nån gång! Kurre överst och Morris under ;-)
Härliga supergosiga bröder är dom <3


Syskonträff

Publicerad 2010-05-27 15:03:51 i Allmänt

Halloj!

Nu har det på mail gått ut information angående syskonträffen med "Flurkmarks gänget" i sommar! Den närmar sig med stormsteg vilket är skönt – vi längtar sååå mycket! Är det fler som gör det???

Nu är det dax att börja klura på bra övningar ni vill göra och att börja be till vädergudarna att det blir kanonväder!

Det kommer bli skitkul!

Vi ses!

/Lisa och Kira

Torsdag

Publicerad 2010-05-27 12:20:50 i Allmänt

Tjaba!

Igår kväll tog jag fram frisören i mig (mormor var faktiskt frisör) och klippte Kira, hyffsat bra blev det väl med tanke på att jag inte riktigt vet hur en flat ska klippas... Men jag gjorde som vanligt och rundade av svansen, klippte hårfransarna, polisongerna, öronen och lite under magen. Nu är hon så snygg så! Kanske får jag justera lite ikväll om jag ser några långa hår som sticker ner ;-) Maudis, hur brukar du klippa Embla?

Nu har jag nyss kommit hem och är häligt blöt efter att ha gått i regnet ;-) Hunnit fixa lite inför morsdag har jag också hunnit med! Idag har jag fått hjälpa till och vakta 2:orna som gjorde prov, haha! så dom inte fuskar ;-) Sen så kom lärarna på att dom hade "glömt" en uppgift! Vi måste skriva en årsredovisning till företaget och lämna in till UF för att få ett cerifikat från dom... Jag som trodde att min rapport inklusive bokslut på 126 sidor skulle räcka... Men det ju var en trevlig överraskning, jag som trodde att jag hade gjort allt!

Det är ju träning ikväll med, med "(mi)Rakel gänget", superkul! Vi ska nog köra lite SÖK och lite vardagslydnad i skogsmiljö =) Jag hoppas att ni vågar trotsa vädret, för jag tror att det kommer att bli fint till ikväll!

Vi ses några av oss snart!

Nu ska jag ge mig ut och fiska lite efterleksgädda, hehe!

/Lisa

Onsdag

Publicerad 2010-05-26 17:36:55 i Allmänt

Hallo!

Jag har överlevt dagen =D Nu är det bara att vänta och se resultaten av den... Tack för alla "lycka till"-hälningar, de har nog hjälpt mig idag!

Imorgon är det aktivitetsträning med "(mi)Rakel gänget", himla bra namn va???



Babs och Sete: Haha, guldfiskminne, gud va kul! Ja så kan det gå men nästa gång kanske ni kan ;-)

Marie, Sasko och Saga: Ja det är ju superhärlig störning med vassa tänder, haha :P Men hon är ju så himla söööt så jag vet inte vad! Ni kanske också kan nästa gång! Sasko måste ju få testa lite sök, han är ju som gjord för det!



Ja, ja men vi får väl försöka ha roligt ändå, UTAN er! Kira blir väl mest besviken, ingen Sasko... haha! Hoppas att det blir några i alla fall så att vi inte står där själva - det skulle ju se kul ut ;-) Men Maudis och Indra kommer i alla fall, det blir superskoj!

Nu är jag trött och less, tror att jag ska se på TV ikväll faktiskt, har inte hunnit med det på ett tag... Men först ut med Kira!

/Lisa

Tisdag

Publicerad 2010-05-25 10:36:13 i Allmänt

Tja!

Igår kväll hann vi inte med lydnadsträningen, vilket var jättesynd ='( men nästa måndag då MÅSTE vi komma!

Idag var det en kort dag, kom hem redan klockan 10, så det var skönt! Men jag har desto mer att göra hemma, imorgon har vi Svenska C ett hyllningstal, Internationell ekonomi prov i 3 timmar och matte prov, suck... Men överlever jag den dagen så är det typ slut sen =)

Nu har jag precis klippt klorna och smort tassarna på Kira. Resten med massage, hår klippning, öron- och tandrens, borstning får jag ta senare!

Nej åter till pluggandet!

Vi hörs i morgon om jag har överlevt vill säga ;-)

/Lisa

Måndag

Publicerad 2010-05-24 08:36:40 i Allmänt

Hej hej på er!

Idag är det måndag vilket betyder att den här hemska veckan tar sin start... Det ska bli skönt när den är över!

Ikväll så ska jag och Kira ta och gå en sväng förbi Dekarsön och betala kursen till Rakel, sen så har vi ju  lydnadsträning med ungdomsgänget OM VI HINNER. Det är inte säkert att jag hinner komma dit, men vi gör vårt bästa!

Vi hörs!

/Lisa

Hemma!

Publicerad 2010-05-23 19:15:28 i Allmänt

Tjena tjena!

Är nu tillbaka från stugan och tillbaka från SÖKKURSEN! Det har varit superkul (båda två) fast kursen roligast, synd bara att den är över nu... Kira var riktigt duktig faktiskt, på slutet kom hon in med lösrullen jättesnyggt, nu är det påviset som måste jobbas lite mer på! Några kort kommer upp på Rakels hemsida om ett tag, så håll utkik där! (se under "Länkar" här på bloggen)

Tack Rakel för en fantastisk och oerhört givande kurs! (som vanligt)

I fredags fick jag hem provbilderna från Kiras fotografering, supersnygga faktiskt! Nu måste jag bara bestämma mig för vilka vi ska ta ;-) Kan kanske lägga ut ett kort på korten sen ;-)

Vi hörs!

/Lisa

Några bilder som jag tog i stugan:

 

      
En trött Kira...                                      En påsklija i vitsippor som Kira tre
                                                          sekunder senare trampade ner!


       
Liljekonvajlerna är på gång!                 Kira in action precis innan en 
                                                         skakning, haha!



       

Kommentar!

Publicerad 2010-05-23 16:52:01 i Allmänt

Hej Maud!

Skitkul att ni kommer! Det blir ju perfekt med Indra =) Hon kommer att kunna söka HUR bra som helst!

Inte alls en dum fråga! Ett SBK-tjänstetecken använder man för att visa att hunden arbetar, både för hunden och för andra. Det blir mycket tydligare för hunden, den vet vad den ska göra när den har tecknet på. Se på bilden på Kira så ser du hur det ser ut ;-) Finns att köpa på Reginas för en ganska billig slant om man vill!

Jag ska nog lägga ut en bild på klänningen när jag har en bra bild, haha! Det kommer, håll ut!

Här har du bilden på Kira när hon är redo för sök: Man behöver inte ett sökhalsband och lösrullar till en början, det viktigaste är SBK-tjänstetecknet, det oranga ;-)

Hör av dig om du funderar över något!

Vi ses på torsdag!

Kram

NY TRÄNINGSTRÄFF!

Publicerad 2010-05-21 12:14:08 i Allmänt

Halloj!

Igår bestämde vi nästa träningsträff! Den blir på torsdag den 27 maj klockan 18:30 vid JÄBOSTUGAN i Järved. Hittar ni inte dit så hör av er! Då ska vi ha lite aktivering, vi kan träna på inkallning och linförighet i skogen och sen så kan vi köra lite sök eller dyligt! Det kommer att bli superskoj! Ta gärna med ett SBK-tjänstetecken om ni har, en långlina och en favvoleksak!

Funderar ni över något? – Hör av er!

Nu hoppas vi på fortsatt fint väder ;-)

Vi ses!

/Lisa

Fredag - stugan!

Publicerad 2010-05-21 12:07:06 i Allmänt

Tjaba!

I går var jag ju som sagt och testade min balfrisyr – det blev riktigt bra med tanke på att jag inte har så jättemycket hår, haha! Jag var också väldans snygg i håret på träningsträffen, haha ;-) Den var jättekul som vanligt! Det hela började med dunder och brak, alltså åska, men vi klarade oss från regn som tur var! Vi tränade lite inkallning och lite hundmöten bland annat. Vi var tre tappra kämpar, Lasse och Herman, Babs och Sete och jag och Kira. Marie, Sasko och Saga kom också förbi en sväng. Herregud va söt lilla schäfer tjejen var!!! Helt otroligt, där var man helt såld haha! Barbro, Aqua, Ztha, Tottie och Dixie stannade också till när dom gick förbi på sin runda. Men en härlig kväll var det i alla fall! =D Jag tycker våra träningsträffar är både väldigt nyttiga och superroliga, håller ni med???

Idag ska vi åka till stugan och fira pappas födelsedag (lite i efterskott) med god mat och massor med LÄXA för min del, som vanligt... Så himla tråkigt!

Vi är tillbaka på söndag och superladdade för SÖKKURS med Rakel!

Vi hörs!

/Lisa och Kira

Torsdag

Publicerad 2010-05-20 14:24:31 i Allmänt

Hejsan hoppsan!

Hade tur och fick komma hem lite tidigare idag, inte mig emot =D

Igår kväll provade jag min balklänning igen, den är nu insydd och det blev jättebra! Nu ska den bara läggas upp och lite annat små fix ordnas! Idag ska jag till frissan igen och testa hela balfrisyren "på riktigt", det blir ju spännande! Sedan ska jag skynda mig till Höglanssjön och träningsträff ;-) Det kommer att bli härligt i det här vädret!

Imorgon är det aktiekunskapsprov...

Vi hörs imorgon!

/Lisa

Påminnelse!

Publicerad 2010-05-19 16:23:09 i Allmänt

Halloj!

Värmen håller i sig än, underbart (fast inte för Kira)!

I morgon är det torsdag och då har vi ju träningsträff klockan 18:30 vid Djursjukhuset, ni kommer väl? Kanske, kanske får vi besök av Rakel och Vick... Jag kan bli lite sen, ska till frissan!

Nej nu måste jag plugga IGEN, suck... Vill helst bara vara ute när det är sånt här väder, jag får ingen ro alls att plugga det minsta! Men nu är det den här veckan och veckan som kommer, sen är förhoppningsvis det mesta över. Nästa vecka vill jag inte ens tänka på, har tre prov på onsdagen och sedan ett par redovisningar och uppsatser fyller resterande dagar, ibland (eller ofta) kan man ju fundera hur de planerar?! Men det är bara att tänka positivt så ska jag nog klara mig igenom dessa veckor ;-)

Ta det lugnt i värmen och glöm inte att njuta!

/Lisa

Vilken dag!

Publicerad 2010-05-18 19:34:07 i Allmänt

Hallo =D

Vilken fantastisk dag/kväll! Nu har jag nyss kommit hem från ett härligt träningspass med Rakel, Kira var ganska okey tycker jag fast hon bestämde sig för att INTE komma tillbaka med dummyn idag, vilket hon alltid brukar göra... Men jämför man med Rakels hundar så måste man ju skämmas, haha! Hennes är ju helt underbara! Nej men Kira är min lilla prinsessa och hon ska nog bli bra hon med, det är nog mig det sitter i ;-)

Vi drack lite kall saft i gräset för att svalka oss och fick då sällskap av en supersöt Bolt med matte, oj oj oj vilken  härlig liten goding! Kan man bli sötare??? Tror det är svår slaget... Han kommer att bli en superhärlig hund, det syns redan!

Kira fick bada av sig lite eftersåt också, det såg riktigt härligt ut! Fast hon bet sig i tungan så blodet rann.

Tack för en hur trevlig kväll som helst!

Nej, nu måste jag tillbaka till aktiekunskapen - kände inte alls för det men dte måste göras...

Ha det!

/Lisa

Apporterinsträning

Publicerad 2010-05-18 14:00:54 i Allmänt

Hallo i värmen!

Nu är det sommar tror jag! Nästan för varmt för att kunna träna en SVART hund ;-) Tungan hänger och huvudet blir tomt, haha!

Idag ska vi träna lite med Rakel, hur superkul som helst! Jag ska träna lite "håll fast" med Kira och sen får vi se vad vi hittar på för bus, haha! :P Det är ju så kul med lite härligt sällskap, träna ensam är lite halvtråkigt...

Vi hörs sen, nu måste jag plugga aktiekunskap!

/Lisa

Kommentar!

Publicerad 2010-05-18 13:57:28 i Allmänt

Hej Malin och Bolt!

Självklart håller vi igång och när Rakel bjuder på så härliga kurser så kan man ju inte annat än hoppa på =) Så är det ju bara, haha!

Guuud vilken liten goding han verkar vara! VILL SE ;-) Nu har ju grannen eran en supersöt aus. sheppard också, vilken tajming! Ja livet med retriever är ju underbart på sitt härliga sätt! Han kommer bli perfekt! Redan "av" och "på" knapp - det är ju underbart.

Jag säger då det passa på och njut medans han är liten, tycker det har gått så fort med Kira, redan 1 år?! Vart har tiden tagit vägen kan man ju undra. Fast hon tycker fortfarande om att sitta/ligga i knä, haha... Fast jag håller med dig också, man kan ju arbeta mer med henne nu ;-) Alla "stadier" har sin charm, tonåren kanske är värsta tiden :P haha

Vi får ta och träffas nån gång framöver!

Ha det superbra, och ge godingen en extra puss på nosen från oss!

Kram

Måndag...

Publicerad 2010-05-17 17:10:25 i Allmänt

...så var den härliga ledigheten över!

Vardagen är tillbaka med full kraft, nu väntar en tuff slutspurt innan studenten! Just därför hinner jag tyvärr inte skriva mer idag, hoppas att ni inte blir allt för besvikna ;-)

Vi hörs imorgon!

/Lisa

Kira har bloggat!

Publicerad 2010-05-16 14:05:58 i Allmänt

Hey hey hey!

Det var ett tag sedan jag fick skriva här, men nu ska ni få höra något från min vinkel, hihi!

Okey jag var på Örn Expo idag! Det var hur mycket folk som helst att hälsa på men matte sa bestämt NEJ! och så fick jag vatten sprut på mig, vilket jag tyckte var onödigt, det regnade ju redan! Hon envisades också med att släpa in mig i olika hallar, med mycket spännande dofter... Inte på ett enda ställe bjöd dom på HUNDgodis!!! Jag hittade dock ett trevligt ställe som luktade korv, men se där fick jag inte heller stanna! Typiskt, det verkade som om matte hade brottom... Men jag fick mig faktiskt en halv varmkorv av en snäll gubbe, hihi och matte blev utan! En annan gubbe skulle bjuda mig på tunnbröd, men matte sa att jag inte fick äta det, hon var nog bara avis... Jag måste vara söt eftersom alla är så snälla när dom ser mig, eller?

Det var supermycket ljud där med så det var lite läskigt + en stor röd helikoper (?) som inte alls var kul! Kände mig en aning stressad ibland men jag skötte mig ändå kanonsnyggt sa matte =D

Nu är jag supertrött och har skavsår i öronen...

Tycker om er med!

/Kira

Havsbad = Dusch

Publicerad 2010-05-16 10:32:32 i Allmänt

Hallo hallo!

Igår kväll gick vi ner i viken och Kira fick bada lite – vilket resulterade i att hon rörde upp havsbotten så att hon luktade SURT! Efter en omgång i duschen med både schampo och balsam luktade hon härligt igen! Och som vanligt blev hon helt galen eftersåt och knövlade ALLA mattor för att försöka torka sig...

Nu hoppas vi att det inte blir regn, vi ska ju på Örn Expo och kolla på Jessica som dansar!

Vi hörs säkert senare idag!

/Lisa


Ett mycket bra märke med fantastiska dofter, tycker jag!

Vilken värme!

Publicerad 2010-05-15 16:25:36 i Allmänt

Jag tror sommaren har kommit, vad tror ni? Det är ju hur varmt som helst! Kira svettas ju ihjäl bara hon går ut, det är nackdelen med en svart snygging!

Har nyss kommit hem från Örn Expo, inga större fynd bara värme och åter värme! Jessica var jätteduktig på dansen i alla fall! Hon har uppvisning i morgon med och då tror jag att jag ska ta med Kira dit, det är ju superbra miljöträning med mycket störning. Ska nog passa på att köra lite inkallning då ;-) Jag tycker att man ska passa på att träna när det händer mycket runt om kring, det är ju hur bra som helst! Folk må tycka att man är knäpp, men det skiter jag i, så länge jag får en lydig hund som klarar hög störning utan att bry sig, haha!

Nu ska jag gå ut och se om grillen är på gång =D

Vi hörs!

/Lisa

Leksaksmarodör nr 1

Publicerad 2010-05-15 10:28:51 i Allmänt

Tjena!

Kira fick en ny leksak igår, en hund freesbee. Under en obevakad minut blev den nya leksaken såhär snygg: (Den ska alltså vara rund...)



Ok, den var billig men också KUL att leka med när den var HEL! Fler som har leksaksmarodörer???

Idag ska vi åka in på Örnexpo och kolla på Jessica (min lilla syster) som ska dansa showdans =) Det blir kul!

Ha en härlig dag!

/Lisa

 

Spårpremiär!

Publicerad 2010-05-14 11:59:17 i Allmänt

Halloj!

Nu har vi varit ute och spårat för första gången i år! Hej vad det gick undan, matte hann knappt med med spårlina som trasslade sig och allt! Hon missade en vinkel lite grann, troligen för att hon hade för brottom. Hon var så sjukt taggad när hon insåg att jag gick ut utan henne med spårsnitslarna! Hon stack ut huvudet genom kattluckan och gnällde, haha!

När vi ändå hade långlinan ute så passade vi på att träna lite på inkallning, bra va Rakel??? Haha!

Nu är både hund och matte svettiga, kanske är det dax att lämna långkalsongerna... Det är varmare ute än vad man tror!

Ha en trevlig helg allihopa!

/Lisa och Kira

Åskväder!

Publicerad 2010-05-14 09:08:29 i Allmänt

God morgon!

Hade planerat in en härlig sovmorgon idag på min lediga dag men icke! Strax före sju drog dundret igång, oj vad de blixtrade och regnade! När jag inte trodde att de kunde regna nå mer så ökade det bara, puh vilken start! Men nu hoppas vi att ryssvärmen kommer =) Det skulle vara skönt med lite värme...

Det var också Kiras första åskväder, men hon reagerade inte speciellt mycket. Första dundret undrade hon vad det var som lät men sen sov hon bara, vilket en annan inte kunde, haha!

Nu ska jag och Kira träna på "håll fast".

Vi hörs kanske senare idag ;-)

/Lisa

Kanon härlig dag!

Publicerad 2010-05-13 20:27:41 i Allmänt

Hallo!

Nu har vi haft en full dag med massor av lärdomar och skoj! Första sökkursen gick riktigt bra, när hon insåg vad hon skulle göra, haha! Vi ska nu träna på "håll fast" och inkallning, hon släpper lösrullen för snabbt, samma som hon gör med dummy och apportbocken, men vi ska träna sten hårt på det nu!

Efter kursen så fick Kira busa med härliga Donna, gud va kul de hade och Donna knappade ju in på slutet =) Dessutom fick vi ju härligt väder, vi hann precis undan regnet och varmt det var det så det räckte och blev över! Tyvärr hade MYGGEN hunnit vakna, alldeless för tidigt tycker jag...

Tack Rakel för en fantastisk och rolig första sökträff, det är alltid lika härligt och inspirerande att kursa med dig! Malin och Rakel: Hoppas att det gick bra i Stockholm med att välja valp ;-) Malin, du får säga till när du har det lilla busfröet hemma!

Vi längtar redan till nästa söndag, dock är det synd att det är sista gången...

Ha det superbra allihopa!

Kram,

Lisa och Kira

Det känns som om det var LÄNGE sedan det blev några bilder här på bloggen så har kommer lite av dagens bilder på Kira och Donna (jag knäppte faktiskt kort, tack för påminnelsen Helena!):

Helena, jag kan maila bilderna till dig om du vill, de kan ju vara kul att ha!


Kolla in svansföringarna!?


Action på hög nivå, haha!


En blöt Kira och en härlig Donna!

SÖKKURS!

Publicerad 2010-05-13 10:26:02 i Allmänt

Tjena =D

Idag fyller min lilla syster Jessica 12 år, STOOORT GRATTIS TILL HENNE!!!

Jag och Kira laddar nu inför sökkursen, ååå va kul det ska bli! Marie med familj hämtar sitt lilla schäferknyte Saga idag också, hmm bara LITE avis... Men jag önskar de all lycka till och det kommer gå såå bra, Sasko får en liten brukssyrra med vassa valptänder ;-) Härligt!

Ha det superbra allihopa så hörs vi kanske ikväll om jag hinner! Nu ska jag packa våra lådor (för er som undrar så har den berömda korgen blivit för liten) med leksaker och sökutrustning!

/Lisa

P.S. Jag har kameran med mig, men som ni vet betyder det ju inte alltid att det blir några kort tagna :P haha! D.S.

HELG!

Publicerad 2010-05-12 18:15:05 i Allmänt

Hejsan!

Äntligen så är det helg, tidigt och härligt! Det borde alltid vara så att man jobbar 3 dagar och är ledig 4 dagar, eller hur???

I dag så har jag varit på Örn Expo en sväng, delar av mitt företag StilSamt sortiment finns hos Johannas Gammalt & Nytt i monter C2, kolla där!

I morgon så är det sökkurs med Rakel, det ska bli sååå kul! Hinner/orkar vi (jag) så ska vi gå ut nu i kväll och köra lite närsök. Jag har dragit på mig en förkylning, men den ska inte stoppa mig!

Vi hörs imorgon och glöm inte att njuta av den lediga dagen (om ni inte är lediga fredag också, som jag)!

/Lisa

Tisdag

Publicerad 2010-05-11 20:41:09 i Allmänt

Tja!

Igår var det foto för Kira och jag tror att fotgrafen fick till några riktigt bra bilder på henne! Det var ju också träning med ungdomsgruppen, och det gick faktiskt riktigt bra! Lite regningt och kallt men annars så var Kira ganska fokuserad ;-) Lite trött på slutet men det var jag med, haha!

Idag så har det inte varit något speciellt, jag har fiskat lite (premiär för i år) men det blev ingen större fångst...

/Lisa


Foto och träning

Publicerad 2010-05-10 14:55:52 i Allmänt

Hej hej!

Idag har vi fullt upp, först hundfoto på Reginas för Happy Dogs (kanske ska jag ta in henne i Rakels berömda sytråd (som koppel)???, haha!) sedan har vi träning med ungdomsgruppen =) Jag har faktiskt plannerat att vi ska träna på läggande och ställande under gång och vänster halter :P Även ingångar skulle behövas... Tur att jag köpt en alldeles ny Frolic-påse idag, hehe!

Nej, nu ska jag åka hem och finslipa lite på Kira innan vi åker så att hon är suuupersnygg ;-)

Vi ses!

/Lisa

Hemma igen!

Publicerad 2010-05-09 15:09:19 i Allmänt

Halloj på er alla!

Vi är tillbaka från stugan =) Det har varit hyfsat väder och Kira har fått göra lite närsök vilket hon tyckte var superskoj! Hon har också nästan badat, matte tyckte det var liiite för kallt! Annars så har vi bara tagit det lugnt och passat på att vila upp oss, skönt! Jag hade ju faktiskt tagit med mig kameran, MEN tror ni att jag fotade??? Nej, just det – inga kort blev det...

Idag så ska vi klippa klor, klippa hår, smörja tassar, rengöra öron, rengöra ögon, rengöra tänder, borsta pälsen och BADA! Imorgon ska Kira nämligen FOTAS på Reginas för Happy Dogs =) Då måste hon ju vara suuupersnygg! Maudis, Indra och Embla – vi kanske ses där? Sedan har vi ju hundträning också imorgon, KUL!

Ha det bra!

/Lisa och Kira

STUGAN

Publicerad 2010-05-07 15:47:01 i Allmänt

Halloj!

Idag bär det av till stugan och grillpremiären blir imorgon! Det ska bli skönt att få vila upp sig och ta det lite lugnt ;-) Hoppas att all snö har hunnit töa bort där och att det blir fint väder i helgen!

Jag tänkte passa på att köra lite närsök med Kira och en massa bus blir det nog också, haha!

Nej nu ska jag packa ner det sista, vi hörs på söndag! Då väntar det bad för Kira, hehe...

/Lisa och Kira

P.S. Jag HAR kameran med mig... D.S.

Ny träningsträff planerad!

Publicerad 2010-05-06 21:03:39 i Allmänt

Hallo!

Har lite ork kvar så det får bli ett litet kvällsinlägg och träningsträffen! Den var superkul och jättebra! Vi var inte så många men vi tränade på hundmöten, inkallning, apportering osv. Kira har säkerligen haft den superskoj då hon först fick busa med storasyrran Embla och sedan avsluta med att busa med Donna! Ojojoj säger jag bara... KUL =) Tack för en kanonkul kväll allihopa!

Vi bestämde också att nästa träningsträff blir vecka 20, alltså inte nästa vecka utan veckan därpå, på torsdag samma plats och samma tid! Torsdag vecka 20, klockan 18:30 vid vetrinärstationen.

Nu har jag precis skrivit ut det sista till min rapport till projektarbetet, den ska in imorgon fredag så att lärarna hinner läsa allihopa, min blev ju BARA 126 sidor, hihi!

Nej nu ska jag se på Lyxfällan på TV, man är ju trots allt ekonom...

/Lisa

Torsdag – Träningsträff

Publicerad 2010-05-06 16:10:56 i Allmänt

Hej!

Idag är det träningsträff med "Rakelgänget" ;-) Skoj, skoj!

Hinner inte skriva mer nu, ni får höra imorgon hur det gick!

/Lisa

Onsdag

Publicerad 2010-05-05 17:37:12 i Allmänt

Hallo!

Idag händer det inte speciellt mycket spännande, jag måste ordna mitt företags bokföring ikväll så det är fullt upp!
Jag har i alla fall hunnit på DjurMagazinet en sväng idag och inhandlat ett "vardagsschampo" till Kira det blev rainforset, tyckte det var lite lyxigt att ha en Hot Oil behandling varje gång eftersom hon badar ganska ofta. Sedan har hon ju balsom också så att hon blir mjuk och fin, de håller sig också rena mycket längre när man använder balsam ;-) Annars blev det lite diverse tuggben och godis som vanligt och lite gott till katterna också (man får ju inte vara orättvis) =)

Nej nu ska jag ta o se om jag får ihop debit och kredit...

Ha det!

/Lisa

NY TRÄNINGSTRÄFF!

Publicerad 2010-05-04 11:00:46 i Allmänt

Hej alla träningssugna!

Det blir lite kort varsel igen, sorry...

Vi kör nästa träff nu på torsdag klockan 18:30 vid vetrinärstationen, Höglandsjön (samma som när vi tränade med Goldenklubben). När vi är där så får vi ta och bestämma om nästa gång på en gång!

Hoppas ni kan komma!

/Lisa

Hundträning!

Publicerad 2010-05-04 10:57:59 i Allmänt

Hej hej!

Igår var vi ju som sagt och tränade med ungdomsgänget, det gick ganska bra fastän Kira var väligt taggad. Hon fick träna mycket passivitet då jag hjälpte en annan hund med inkallning ;-) Efteråt gick några av oss runt Höglandsjön, mycket välbehövligt för Kira och mycket trevligt!

Nu är vi spårsugna, haha!

Vi hörs!

/Lisa och Kira

Söndag

Publicerad 2010-05-02 20:31:31 i Allmänt

Hej!

I kväll har det blivit "söndgasgenomgång" med det vanliga och sedan har vi tränat på läggande under gång, det gick ganska bra, dock med dubbelkommando... Men vi övar vidare!

Imorgon är det måndag vilket betyder att jag faktiskt börjar 12:30 (inte alla måndagar, bara imorgon) innan dess ska Kira till vetrinären och vaccineras och sen på kvällen har vi ju träning med lydnadsgänget =)

/Lisa

Kommentar

Publicerad 2010-05-01 20:24:14 i Allmänt

Hej Maja!

Ja superkul, dessutom är det ju sååå bra aktivering! Kira har ju inte hunnit träna sådär jättemycket på spår och sök eftersom sist det var bar skog var hon ju så liten så då tränade vi bara lite enkelt och sen kom vintern och nu är hon stor, haha! Men hon älskar det och har näsa (nos) för det så det ska förhoppningsvis gå bra =)

Ja absolut! Det borde vi verkligen göra, det vore kul superkul! Vi får ta någon helg så kan vi lägga spår och kanske fika undertiden spåren lägger till sig ;-)

Ja men precis jag fårstår det! Man tror att man har fått en annan hund och hunden tror att den har fått en ny matte också... Vi hoppas på tredje gången gilt för er! Jag är övertygad om att ni kommer att lyckas, det är ingen tvekan om det!

Vi ses på måndag så kanske vi kan bestämma en helg också =)

Kram

Avmaskning!

Publicerad 2010-05-01 10:42:40 i Allmänt

Hallo!

Såklart är Kira superbusig en sån här dag när vädret är minst sagt uselt, men med lite tur kanske det blir bättre till eftermiddagen. Hon har iallafall fått avmaskning i en smidig engångsdos som jag enkelt gömde i två korvbitar, de slank ner utan bekymmer! Till veckan väntar vaccination...

Nu ska jag frysa in hennes lunch i kongbollen, perfekt aktivering en regning dag!

Trevlig helg på er allihopa!

/Lisa

Lördag!

Publicerad 2010-05-01 09:46:55 i Allmänt

Tjaba!

Igår kväll var i hemma och hade fredagsmys =) Inga smällare hörde vi heller... Vi var iallafall ute och apporterade lite, det gick sisådär, men kul tycker hon att det är! Det går nästan inte att hålla henne i väntan på att skicka ut henne! Vi gjorde också lite budföring, det gick faktiskt bra! Sedan lite godissök på lägdan för att varva ner, haha!

Idag vet jag inte riktigt vad det blir, jag har ju en del skolarbete att göra... Det regnar ju också! Imorgon blir det spår med Kiras bästisschäfer Sasko <3 Det ser vi fram emot! Jag ska FÖRSÖKA ta med mig kameran, men jag kan inte lova att jag kommer ihåg den... Jag gör mitt bästa! Hoppas bara att det blir fint väder imorgon =)

Vi hörs!

/Lisa

Om

Min profilbild

Kira

Jag är en superglad retriever blandning, 75 procent Flatcoated retriever och 25 procent Golden retriever, men jag är och ser ut precis som en flat! Min matte Lisa ,21 år, tävlar med mig i tävlingslydnad och rallylydnad än så länge. Men jag tränar också sök, spår, retrieverjakt, uppletande, budföring och lite annat smått och gott =) En och annan blandras utställning har vi varit på också för kul! Hemma har jag sällskap av katterna Kurre och Morris som är lagom roliga ibland... Retstickor! Matte har också släpat hem marsvinen Gilbert och Theodore, chinchillorna Henning och Hilda och ett akvarium. Måste jag nämna att matte, förutom att plugga till Civilekonom, också jobbar på Zoobutiken i Ö-vik? Jag tycker det är paradiset när jag för följa med henne på jobbet, kan det bli bättre?! Undrar ni över något så sänd gärna ett mail till [email protected] Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela