Lisa och Kira

– följ vår vardag i träning/tävling och bus!

Kommentar

Publicerad 2010-03-31 18:05:26 i Allmänt

Hej Malin och Stibor!

Ja, verkligen! Det blir så enkelt att gå in på ett visst moment! Jaha, vilken klass tävlar du i med honom? Kira har lite svårt för ställande under gång, hon förstår inte riktigt att hon måste stå kvar stilla fastän matte fortsätter att gå ;-) Jag måste nog befästa själva "ståendet" lite mer, är hon på alla fyra så springer hon helst - inte står stilla haha! Sitter hon går det bra... Jaha va kul, det var ju toppen träning! Jag är faktiskt inte med på Face book, borde kanske vara det, har inte riktigt begripit mig på det än, haha!

När det gäller Kira så är hon på bättringsvägen, det saknas lite bus och lite go i henne bara! Nästa träningsträff blir eventuellt söndag vecka 14 =)

Kram

Lynadsboken har anlänt!

Publicerad 2010-03-30 19:03:44 i Allmänt

Äntligen har hundvärldens bibel kommit!

Har bara hunnit bläddra igenom den lite snabbt och den verkar redan toppen! =)  Malin: Du hade helt rätt! Nu ska den lusläsas moment för moment... Den kom lägligt till påsklovet fast jag har så mycket läxa så att det blir nog inget lov och inte så mycket hundträning heller...

Idag har det varit riktigt härligt väder! Hoppas att det håller i sig ett tag till... Ljudet av takdropp = snösmältning (eller regn) = VÅR!

Jag och Kira har varit ute och tränat lite med, bland annat fot i gångmarsch till språngmarsch och tvärt om, gick ganska bra faktiskt! Det märks att hon inte riktigt är pigg, hon flåsade som tusan efter ett par meter språngmarsch och hon vräker i sig snö (vilket hon inte brukar) så helt ok är hon inte riktigt än =( Hon äter piller tills i morgon, sedan får vi se.

Nu ska jag fortsätta läsa, haha! (Jag kan redan rekommendra den här boken till er som vill tävla med er hund).

/Lisa och Kira

Kommentar

Publicerad 2010-03-29 19:46:24 i Allmänt

Hej Maudis!

Jaha, så spännande med hundmassagekurs! Du får gärna visa mig några knep om du vill ;-) Kira älskar det med, även om jag inte är något proffs, hennes favorit ställe är ju rumpan...

Kram

Kira har bloggat – "söndagsgenomgång"

Publicerad 2010-03-28 18:41:05 i Allmänt

Hej hej!

Idag har jag och matte haft supermys! Först låg jag uppochner på golvet mellan mattes ben och hon klippte mina klor och håret mellan mina tassar – oj vad det killas ibland! Men matte sa att jag var jätte duktig =D, hihi! Sedan fick jag något klet på mina tassar så att dom blir mjuka och fina men jag tyckte mest att det smakade gott!

Matte testade lite ny massage på mig också – jag somnade! Ni kan hälsa era mattar och hussar att massage är sååå bra och skönt, dessutom kan dom samtidigt passa på att känna igenom hela hunden så att allt är normalt.

När jag var så avslappnad så fick jag mina öron rengjorda, skönt! Sedan en liten portion plaque-off för mina tänder. Sedan var det dags för pälsen, borstning och matte klippte sedan mina hårfransar, det är liiite svårt att stå still ibland men snygg blev jag!

Badet får vänta till innan påsk, sa matte, inte mig emot...

Ha det bra!

/Kira

Söndag

Publicerad 2010-03-28 09:50:13 i Allmänt

God morgon!

Det fortsätter att snöa, suck...

Nu har vi tappat en timme på klockan med så nu är det snart vååår, härligt! Detta betyder också att det blir mörkare på morgonen men ljuasre på kvällen, vilket är bra för hundträningarna!

Vi hörs senare i eftermiddag!

/Lisa

Lördag

Publicerad 2010-03-27 16:17:52 i Allmänt

Tja!

Vaknade i morse och vad såg jag om inte att det SNÖADE för fullt! Jag älskar snö och Kira med men nu får det faktiskt vara nog! Jag vill att träningsplanerna ska töa fram NU, NU, NU! Helst så får all snö försvinna över en natt så man slipper allt slask, haha!

Idag har det inte blivit så mycket hundträning för att jag har läxa så det räcker för två, är rädd för att det inte blir så mycket imorgon heller... Då ska vi iallafall ha vår vanliga "söndagsgenomgång"+ BAD! Jag läste lite mer om hundmassage igår så det ska vi prova med imorgon (jag brukar ju massera henne men nu har jag lärt mig något nytt som genast måste testas).

Fortsatt trevlig helg på er allihopa!

Fredag!

Publicerad 2010-03-26 18:13:51 i Allmänt

Hej på er alla!

Kira är ännu piggare idag! Mindre svullen och mer fart i henne, skönt! Det var så hemskt att se henne springa runt desperat och inte kunna hjälpa henne... Nu busar hon också, när hon inte ens ville busa då var det illa!

Hon har fått två nya leksaker idag och lite hundgodis till träningen =)

Malin och Stibor: Vi tänkte också på att hon kunde ha blivit biten eller något men det är ju vinter nu.. Jag skickar när nästa träff är på gång! (ev söndag v. 13)

Nu hoppas jag på bra väder till helgen...

Ha en jättebra helg!

/Lisa

PS. Ni missar väl inte Fredrik Steens fredagsfilm? Den var lite väl basic kan jag tycka, men värd att se! Den finns på djurmagzinet.se DS.

Kommentar

Publicerad 2010-03-26 11:06:33 i Allmänt

Hej Helena, Johanna och Donna!

Jättekul att ni hittade hit! =D Jag håller med, träningsträffen var jättenyttig och superkul! Om ett par träffar till kommer Donna att kunna vara lös med, det tror jag! Börjar hon busa lite så är ju det superbra träning för alla hundar och bra träning för henne med!

Ja, hoppas hon piggar på sig så att vi kan träna snart ;-)

Jag hör av mig när nästa träff är på gång!

Kram

Torsdag – K I R A <3

Publicerad 2010-03-25 20:12:46 i Allmänt

Hej!

Kira is back! Hon är mycket bättre idag på eftermiddagen, fortfarande lite svullen men mycket piggare. Nu äter hon till och med, haha! Det måste vara någon allergisk reaktion hon har fått, men vi vet inte av vad. Hon har inte äte något annorlunda, det ska vara om hon har hittat något mumsigt utan att vi har sett det. Men det är ju positivt iallafall att det troligtvis inte var rävskabb för då kan hon ju snart träffa andra hundar igen!

Vi hörs!

/Lisa

Kommentar

Publicerad 2010-03-25 09:12:26 i Allmänt

Hej Babs och Sete!

Superkul att ni hittade hit! Nu har jag ju din mail också så jag kan höra av mig när vi kör nästa träff, självklart finns det plats för er! Anledningen till att jag inte hörde av mig var att jag inte har fått några mailadresser av Rakel än! Aktiveringsövningarna mailar jag ut inom kort till er alla!

Ja, hoppas att vi får ordning på henne snart, det här är inte kul alls...

Ha det bra, så syns vi!

Kram

Onsdag – T r ä n i n g s t r ä f f

Publicerad 2010-03-24 18:07:16 i Allmänt

Hej allihopa!

Igår hade vi en träningsträff med "gänget" SUPERKUL! Det var Marie och Sasco (schäfer), Helena, Johanna och Donna (golden retriever), Maud, Indra (kines) och Embla (Kiras stora syster), Ann-Britt, Lasse och Herman (schäfer). Tyvärr så har jag ej fått mail adresserna av Rakel på de som var i vår grupp nu sist, men de kommer  väl med! Så nästa gång kanske dom är med också! Vi tränade på diverse saker, bland annat "Nej", inkallning i grupp, platsliggande, tandvisning, sitt på avstånd och "Fot". Det var en så bra träning och det var superkul att se alla igen, dom har utvecklats så mycket! Kira var nästan "sig själv" igår, mycket bättre än förra gången, skrammelbruken börjar kanske att blekna för henne, haha!

Jag började träna in lite Lk 1 moment med Kira och det gick faktiskt bra! Det är så bra med störning för i köket är hon ju bäst, haha! Klicker är också bra på henne, hon lär sig så snabbt med den för belöningen blir så precis!

Maudis, Embla och Indra var hos oss innan träningen och tjejerna busade järnet vilket också var superskojigt, det måste vi också göra om! Toppen aktivering för dom och lättsamt för oss, hihi! Maudis: TACK för bilderna, synd bara att vi inte vet vem som är vem, haha! ;-) Jag glömde ju min kamera som vanlig, trots att jag hade förberett genom att lägga fram den, men icke! Nästa gång kanske...

Nu får vi se när nästa "träff" blir =) Jag är utsedd till samordnare och som vi sa så är söndagar en bra "tränings dag". Det är ljusare ute och varmare också förhoppningsvis. Jag får klura på en bra plats och ni får klura på bra övningar som ni vill träna! Hoppas att söndagar passar er, Malin och Stibor!

Tyvärr vet jag inte riktigt när vi kan ta nästa gång för idag har Kira drabbats av någon form av klåda/allergi =( Vi har varit hos vetrinären idag, där jag för övringt passade på att träna i ny miljö medans vi väntade, som inte riktigt visste vad som var fel på henne, hon trodde på någon form av allergisk reaktion (som vi inte vet av vad hon har inte äte något speciellt). Hon har svullnader kring ögonen, nosen och halsen och hon kliar sig som tusan. På träningsträffen sprang det ju en skabbräv förbi men det tar cirka en vecka innan den klådan startar så det stämmer inte rikigt heller. Jag vet inte när hon kan träffa andra hundar igen (senast om två månader), det beror på VAD hon har fått. Hon har iallafall fått några piller nu, vi får avvakta och se vad som händer. Detta var ett stort nederlag, vi som är i träningstagen... Jag tror att matte blev mer deppad än Kira, typiskt att hon ska få något sånt här just nu!

Jag avslutar med något positivt: Kul att det var så många som kom, vi måste göra om detta flera gånger!

Några av Mauds bilder från gårdagen:

/Lisa och Kira


Vem är vem???Kira till vänster, Indra i rosa i mitten och Embla till höger.
Enda skillanden på Kira och Embla är att de har olika koppel,
annars är till och med reflexvästen lika, haha!

Maudis och Embla

Publicerad 2010-03-23 12:04:08 i Allmänt

Hej Maudis och Embla!

Nej du ska INTE ha dåligt samvete hon är ju bra uppfostrad! Kira är ju mer vild, men hon är ju ung än som tur är, haha! Jag tycker mest att det ska bli superkul att få testa tävla med henne, hon har ju potential frågan är bara om jag har det... Ja, Brukshundklubbens träningskvällar är bra, vi var där med Kira "förra säsongen" men hon var så liten då. Nu till våren så blir det mer! Säg till om ni ska dit så hänger vi gärna med! =) Vi ska ju vara med på lydnadsträffarna med så det bli KUL! Vad är det som säger att du inte kan tävla med Embla?! Vi kan träna tillsammans!

Ja, det ska bli jättekul! Endel hundar har ju Kira inte träffat sen förra året så hon lär nog vara lite vild är jag rädd för... Kanske hon är lite lugnare om tjerna har busat av sig innan, haha ;) Tyvärr är det inte så många från vår "grupp" som kommer för jag hade inga telefonnummer eller mail till dem men det kommer väl från Rakel snart hoppas jag! Så till nästa gång är vi nog ännu fler! Ikväll blir vi nog runt 7 hundar =)

Ring om du inte hittar till mig!

Vi ses ikväll!

Kram

Malin och Stibor

Publicerad 2010-03-23 11:47:55 i Allmänt

Hej Malin och Stibor!

Va kul att ni hittade hit =D

Ja, det ska bli kul när den kommer – då ska den lusläsas! Så det var "rätt" bok? Det fanns ju många som hette Lydnadsboken men det kändes som om det var den här. Kira är ju som lite försiktig också när det gäller skrammel bruken, haha! Hon kan ju ganska mycket, men det svåra är ju att få in alla detaljerna, du kanske har några tips ;)

Vi får se ikväll om Kira "är tillbaka" när vi är på Dekarsön eller om hon fortfarande kommer ihåg vad som hände... Hoppas att det är den vanliga Kira jag har så att vi kan träna ordentligt!

Som det ser ut nu så kommer det ganska många hundar, vilket är superkul! Vilken härlig störning det blir ;)

Vi ses ikväll!

Kram

Måndag

Publicerad 2010-03-22 17:52:09 i Allmänt

Hej!

Idag har jag skrivit ut lydnadsprovsbestämmelserna från SBK och ska beställa Lydnadsboken av Memea Mohlin så nu ska det tränas! Jag och Kira ska också börja träna med brukshundklubbens tävlingsungdomar på måndagar från och med den 19 april, det ska bli jättekul!

Imorgon, tisdag, så är det även träningsträff på dekarsögården klockan 18:30 med några ur "gänget", superkul=) Jag, Maudis, Embla och Indra ska även träffas lite innan så att våra tjejer får busa av sig lite! Ser verkligen fram emot morgondagen, hoppas på fint väder med...

Ha det!

/Lisa och Kira

Söndag

Publicerad 2010-03-21 13:34:09 i Allmänt

Hej!

Vilket strålande väder vi har idag =) helt fantastiskt! Jag som tyckte att det var fint igår, men idag är det ännu fiiinare =) Hoppas att detta väder håller i sig ett bra tag, all snö kan gärna smälta nu tycker jag!

Någon dag till veckan funderar vi på att ta en liten träningsträff med "gruppen", det ser vi fram emot!

Nu är helgen redan slut, och en hel lååång vecka väntar... Men det ska nog gå bra!

/Lisa och Kira

Lydnadsboken

Publicerad 2010-03-20 17:47:53 i Allmänt

Hej hej!

Vilket härligt väder vi har haft idag =D Jag och Kira har varit ute i olika omgångar och njutit av solen som faktiskt värmde! Hoppas, hoppas att det fina vädret håller i sig tills imorgon, just nu är det dock molnigt...

Vi har också haft vår "söndagsgenomgång" idag, fastän det är lördag. Klo- och hårklippning, tassmorning, borstning, örontvätt och en besiktning.

Jag har ju tänkt att börja träna in momenten i lydnadsklass 1 med Kira nu och har fått ett tips om boken Lydnadsboken av Memea Mohlin, är det någon som har läst den?

Fortsatt trevlig helg på er allihopa så hörs vi imorgon!


Fredag - kurs

Publicerad 2010-03-19 15:37:20 i Allmänt

Hejsan...

Igår var det sista kurstillfället med Rakel, snyft... Tiden går så otroligt fort, vilket är synd i detta sammanhang =(

Vi var på Reginas och Rakel gick igenom aktiveringsövningar som är superbra att använda sig av när man känner att man "inte riktigt har tid att ha hund". Jag ska skriva ner det på datorn och skicka ut till alla i kursen så snart jag fått era adresser av Rakel.

Vi tränade på lite av varje, superbra! Kira var jätteduktig och det är så kul att träna henne när jag ser hur hon suger åt sig! Nu ska vi försöka träna in några moment i lydnadsklass 1 och se hur det går, spännande!

Rakel fick också en liten fruktkorg och ett kort (som jag själv knåpat ihop) av oss som tack för en fantasisk, inspirerande kurs och hennes otroliga engagemang! Det gör att kurserna blir sååå givande och superkuliga! TACK =)

Så nu har Kira gumman klarat av en vardagslydnad steg 2 med bravur! Nu gäller det bara att fortsätta träna vilket vi självklart kommer att göra, speiellt nu när snön börjar försvinna! Jag vill jättegärna ha träningssällskap så om någon är intresserad så hör av er så hjälps vi åt att träna! Det skulle vara jättekul och superbra med lite störning ;-)

Maudis, Indra och Embla: Vi ses till veckan någon dag! =)

Vi hörs!

/Lisa och Kira

G R A T T I S =)

Publicerad 2010-03-17 17:30:47 i Allmänt

GRATTIS Elvis, Roxy, Esme, Tula, Ludde, Liam och Wilma!

Idag är det den 17 mars vilket betyder att vi fyller 11 månader =D Tänk var stora vi har hunnit bli, nu är det bara 1 månad kvar tills att vi blir 1 ÅR, kan ni fatta!? (Det kan inte matte, hihi)

Ha en toppen dag alla syskon!

Nu ska jag fortsätta gnaga på mitt ben som jag har fått som en liten present...

/Kira

Onsdag - Kurs

Publicerad 2010-03-17 16:11:47 i Allmänt

Hej hej!

Igår var det kurs igen på Dekarsön =D Vi hade en liknande träning som i onsdags. Rakel hade preparerat en väg med hästbajs, kattbajs, kattmat, köttbullar och allt annat smaskigt, där skulle vi träna på nej och inkallning. Tyvärr så var Kira inte sig själv, hon kom ihåg vad som hände där förra gången med skrammelbruken... Tråkigt för mig för det går inte så bra att träna henne när hon är osäker, fastän det är jättebra träning för henne att ha samma krav fastän hon är osäker. Kaninen var också på återbesök, men Kira ignorerade den bara. Sedan tränade vi på fotgående och hon var sååå duktig! Hon gick så fint, inte en klo för lång fram, och satte sig automatiskt när jag stannade.

Det var också svinkallt trots att jag hade hela fyra par långkalsonger på mig, haha! Det är så besvärligt att ha vantar på sig också när man ska godisbelöna så fingarna kändes mest som en klump efter en stund. Som tur va så eldade pappa och fixade lite kaffe och kaka, det var supermysigt!

Maudis, krya på dig så hoppas jag att vi ses på torsdag, imorgon! Då är vi på Reginas klockan 19:10. Lite tidigare alltså för att hon ska gå igenom aktiveringsövningar innan tillsammans med valpkursen så att hon slipper dra samma sak två gånger. Hoppas också att det är lite varmare, minus 15 grader är lite kallt för hundträning...

Nästa gång är tyvärr också är det sista gången ='( Det har gått så fort, på tok för fort...

Ha det!

/Lisa

Tisdag

Publicerad 2010-03-16 17:40:36 i Allmänt

Tja!

Första dagen i skolan efter sportlovet... Jag hade ju turen att få vara ledig igår, måndag, det var sååå skönt! =) Jag och Kira tränade, prommenerade och myyyste i massor! Tänk om alla dagar kunde få vara som gårdagen... Sedan hade jag ju en massa läxa också tyvärr, men den behöver vi inte räkna med, haha!

Ikväll är det kurs iallafall så nu ska jag och Kira ladda inför den. Kira laddar med att sova just nu och jag ska ladda med diverse godis, korv och köttbullar ;) Vi ska vara på Dekarsön, samma ställe som vi var på i onsdags då Kira verkligen var nära på att bli överkörd! Jag var så chockad efter den händelsen att jag inte riktigt hade fattat det förens vi var hemma igen. Det var så otroooligt nära, jag skrek och viftade åt gubben som körde men han ökade bara farten och jag vågade inte titta på hur det skulle gå, huvva så hemskt! Ser jag honom igen så skulle jag göra något jag inte borde, om vi säger så...

Jag skriver imorgon om hur det var på kursen!

/Lisa

Fredrik Steen – Hundcoachen

Publicerad 2010-03-15 15:11:15 i Allmänt

Hej igen!

Nu har jag läst ut Fredriks Steens bok Hundcoachen – en helt fantastisk bok, tycker jag och många med mig! Den tar enkelt upp övningar som är roliga både för dig och hunden och en massa annat härligt som en hundägare inte kan missa ;) Det gick lite trögt på slutet för jag hade så mycket annat att göra så tiden för läsning fanns helt enkelt inte! Lite härligt också att dra ut på slutet :P, boken hade gärna kunnat få vara dubbelt så lång – inte mig emot! Men nu är den utläst (tiden kom tillbaka när det äntligen blev sportlov), men säkerligen inte utläst för sista gången, jag kommer att läsa den flera gånger om innan jag känner att jag vet vad som står i den!

Dagens/veckans/månadens stora tips till er alla – LÄS DEN!!! Även om ni inte har några "problem" så läs den iallafall, den innehåller bland annat många bra tips på övningar som stärker ledarskapet, vilket är viktigt i ett hundägande. Ju bättre ledarskap desto lättare är det för hunden att lära sig olika saker.

Jag har också hört att bok nummer två är på gång, längtar redan haha!

Det var allt för denna gång, vi höres senare!

Ciao!

/Lisa

Måndag – Kurs

Publicerad 2010-03-15 11:53:27 i Allmänt

Hej hopp!

Igår var det kurs igen men Rakel =D Vi var vid Höglandsjön och löshundstränade en hel del vilket är toppen bra! Kira var sååå bra så det kändes superkul! Rakel var också så generös att hon delade ut koppel – av SYTRÅD! Det gick faktskt riktigt bra, tråden höll hela tiden ;) Det är bra träning för alla mattar och hussar, man lär sig hur snabb man måste vara på att korregera hunden utan att använda kopplet, så ni som inte har prövat detta - GÖR DET!

Nästa träning är på tisdag alltså IMORGON =D Längtar redan dit, synd bara att kursen snart är slut... ='( Jag saknade Maudis och Indra/Embla igår med, hoppas ni kommer imorgon!

Idag har vi iallafall gjort vår vanliga "söndags genomgång" fastän det är måndag. Lite klo- och hårklippning, borstning, örontvätt och tassmorning. Vi har också varit ute på en långprommenad och tränat under tiden på lite av det som Rakel har lärt oss, gick ganska bra!

Vi hörs kanske senare idag!

/Lisa

PS. Ni har väl inte missat Fredrik Steens nya fredags film Kontaktövning? Superbra film – SE DEN! Jättebra övningar som jag gör ofta med Kira. DS.

Torsdag - Kurs

Publicerad 2010-03-11 09:10:20 i Allmänt

Hej!

Igår hade vi kurs igen på Dekarsön, väldigt bra som vanligt! Vi skulle träna bland annat "nej" på en preparerad väg med hästbajs, kattmat, köttbullar o dyl. Tyvärr så blev Kira lite väl rädd för en flygande skrammelburk så hon vågade inte göra något alls. Det var ju synd för det var ett så bra träningstillfälle. Dessutom höll hon på att bli överkörd av en galen gubbe! Usch vad hemskt, det var verkligen nära och inget kunde jag göra... Ja, Kira var iallafall inte sig själv riktigt igår. De fick också träffa en KANIN och det gillade inte Kira heller eftersom hon redan var så skraj, stackarn =(

På slutet kom Kira tillbaka lite och vi tränade "nej" när hon jagade en boll och hon var jätteduktig! Sedan lite fotgående och platsliggande. KUL =)

Men det var riktigt kul och BRA, superbra att kunna träna med dom lösa - det ger så otroligt mycket.

Ha det bra!

/Lisa

Onsdag – Kurs

Publicerad 2010-03-10 10:55:13 i Allmänt

Hej hej!

Igår var det kurs igen :D Vi löshunds tränade lite vilket var jättebra! och min "vanliga" Kira var tillbaka, hon var lite lugnare vilket gjorde att det gick mycket bättre igår än vad det gjorde i söndags.

Maudis, Indra och Embla är nu med på kursen också, jättekul! De är optimal störning för Kira eftrsom hon känner igen dem och vill bara busa då ju ;)

Ikväll tränar vi igen =D

Hinner inte skriva något mer just nu för jag ska gå och baka...

/Lisa

Tisdag

Publicerad 2010-03-09 11:05:49 i Allmänt

God förmiddag!

Idag på morgonen gick jag och Kira en liten morgonsväng och sundtals gick vi faktiskt på BAR VÄG vilket betyder att VÅREN är på gång! :D Igår sjönk snön med säkert 10 cm, det går fort nu och det ska bli så skönt att slippa ta på sig en massa kläder så fort man ska ut. Våren innebär ju också att en massa dofter kommer tillbaka så Kiras nos lär nog vara i marken mest hela tiden...

Ikväll har vi kurs också så det är nog bäst att vi går ut och tränar en stund nu, haah ;)

Vi hörs imorgon eller kanske redan senare idag!

Måndag - Vardagslydnad steg 2

Publicerad 2010-03-08 14:07:53 i Allmänt

Hej på er!

Igår (söndag) startade Kiras vardagslydnad steg 2 kurs med RAKEL =) (Klockan visade för sent för att skriva igår kväll och jag var för trött för att orka skriva också)

Å vad det är KUL och GIVANDE att gå på kurs! I går tränade vi bland annat på inkallning vilket behövs. Kira var väldigt "i gång" igår och koncentrationen tog slut, men jag tror att det blir mycket bättre imorgon (tisdag), det brukar alltid gå bättre andra gången, första gången är hon alltid lite "på gång" och hon lyssnar inte så bra då...

Idag har det varit riktigt april väder fastän det bara är början på mars... I morse var det strålande sol och plus 5 grader, till lunch regnade det (för första gången i år) och blåste storm, nu är det sol igen men blåsten håller i sig...

Jag, mamma och Kira har iallafall varit ute en sväng och kastat dummyn och gjort lite snösök. I morse tränade jag och Kira på Rakels övinar från gårdagen ;)

Nästa träning är på tisdag, längtar redan dit ;)

Några av dagens bilder:, jag kom ihåg kameran med nöd och näppe! Tyvärr blev många suddiga, men några kanske går att se på!
 Å skutt! Ganka mycket blått var det idag iallafall...

 Kiras tassavtryck i skoterspåret


Ha det bra allesammans!

/Lisa och Kira

Söndag

Publicerad 2010-03-07 13:32:12 i Allmänt

Tja!

Idag är det tyvärr lite sämre väder, fast man ska inte klaga, men det blåser lite...

Vi har bara gjort vår vanliga "söndags genomgång" med klo- och hårklippning, tassmorning, örontvätt, bortsning och massage. Vad det blir nu återstår att se men ikväll startar kursen iallafall =)

Ha det!

/Lisa

Lördag

Publicerad 2010-03-06 18:55:37 i Allmänt

Hej hopp!

Idag har jag HOPPAT =) Jag hoppade efter snöbollar som lillmatte slängde i snödrivorna, jätteskoj! Dessutom kom matte ihåg att ta med kameran för en gångs skull så nu får ni se några av mina fina action-hopp!

Det var också superfint väder idag så jag ville BARA vara ute hela tiden, hihi! Matte passade också på att träna mig lite när vi ändå var ute, dessutom nämnde hon något om kurs imorgon, hmm... Det ska bli spännande och se vad jag kan ställa till med där! :P

Det var allt för idag, ha det bra allihopa så hoppas vi på fortsatt fint väder!

/Kira Ååå skutt! Mot snödrivorna och vidare... Jag ÄLSKAR snö :P Undra vad jag hittar där nere... Ser ni mitt fokus på snöbollen??? Nu har snöbollen landat – ATTACK! Nästa!, hihi Sådär, vi avslutar med en nääärbild ;) Förresten, ser ni mina vita fina tänder???


Fredag - SPORTLOV =)

Publicerad 2010-03-05 15:36:51 i Allmänt

ÄNTLIGEN!!!

ÅÅÅ vad skönt med LOOOV! Det är verkligen efterlängtat och väldigt välbehövligt...

Tyvärr innebär lov också en massa LÄXA ='( Bland annat så ska en engelska bok vara utläst och ett marknadsföringsarbete ska jobbas vidare på. Detta innebär ju att det inte blir så jättemycket tid kvar till Kira och hundträning, snyft... Men jag har bestämt att jag helt enkelt ska ta mig tid, så är det bara!

Idag är det fredag och det innebär en ny film på Fredrik Steens blogg på http://www.djurmagazinet.se =) Idag handlade filmen om en Sökövning utomhus, måste testas på Kira! Har ni missat hans filmer (numera 8 stycken) så rekommenderar jag starkt att ni ser på dom – riktigt bra är dom alla!

Hoppas att dagens soliga väder håller i sig HELA lovet ;)
 
Vi hörs senare!

Torsdag

Publicerad 2010-03-04 19:45:05 i Allmänt

Hej hej!

Idag har jag träffat Maud och Hans, Emblas (Kiras stora syster från en tidigare kull) matte och husse och Indra en liten kines, jättetrevligt! =) Hundarna busade LITE på torget, dock inte Indra, hon blev lite rädd för dom stora svarta, stackar'n...

Innan dom kom så passade jag och Kira på att träna lite på torget, vilken härlig störning hon fick! Det är verkligen jättebra träning och jag känner att jag borde träna där oftare med henne, fastän folk måste tro att jag är helt knäpp, haha! Jag bjuder på den ;)

Kira hade också turen att få ärva TVÅ täcken från Embla, jättefina täcken som Embla märkligt nog vägrar att använda.  Jag provade dom genast på Kira när vi kom hem, passar bra nästan lite små men det blir superbra ändå! Kira bryr sig iallafall inte om att hon har ett täcke på sig, så det är skönt! Åter igen – Tack så mycket Maudis!

Jag hoppas vi kan träffas snart igen så hundarna kan få busa med varandra utan dessa koppel som ständigt strasslar sig till en stor härva...

Här kommer några av dagens bilder, ja jag kom faktiskt ihåg att ta med kameran denna gång! Maudis, jag hoppas du kan maila över bilderna som du knäppte? – vore jättekul och få se dem också =) Jag mailar över bilderna jag knäppte till dig!

Verkligen en jätteKUL dag!!!

/Lisa =D


 Embla till vänster och Kira till höger, lika som bär och så söööta!Embla in action...Kira med ett av sina nya täcken, Embla känner du igen dig???


Tjusig jag är va?Sååå trött efter allt bus, gäääsp...
 

Onsdag

Publicerad 2010-03-03 19:24:50 i Allmänt

Tjaba!

Idag har mamma och pappa varit i Sundsvall på bland annat IKEA, då passade jag på att beställa lite saker, bland annat lite mjukisleksaker till Kira (billiga och bra, hon tuggar ändå sönder dom så snabbt) som jag ska ha som belöning i träningen. Då är det bra att ha två likadana så att hon inte tror att hon kan "äga" en, utan då har jag en till likadan, haha vilket superlur ;) Även en musmatta så vi kan träna target training som en forstättning på klickerträningen och en fotboll till sommarens bus.

Det ska bli så skönt med vår, så man slipper packa på sig lager på lager av kläder innan man ska ut. Är det fler som LÄNGTAR???

Vi hörs imorgon =)


 Som en liten härlig vårsol...

Tisdag

Publicerad 2010-03-02 17:45:15 i Allmänt

Hej!

Idag har jag inte så mycket att skriva, tyvärr...

Kiras ID-bricka har kommit med posten idag iallafall (De skickas till butiken i Umeå för att graveras). Jag beställde den på DjurMagazinet i fredags så snabba var dom den här gången. Annat är det med täcket som jag nu har väntat på i två veckor, det skulle ta max tre dagar... (Det måste ju bara komma den här veckan!) Tur att hon får ett täcke av Maudis och Embla som hon kan ha, för ska vi vänta på DjurMagazinet så lär hon väl hinna frysa bort innan det kommer, haha! Tur att det inte är så kallt just nu, päls har hon ju...

ID-brickan är en av födelsedagspresenterna till 1-års dagen, jag måste ju börja tid...

Ha det bra så länge!

Måndag – Klickerträning

Publicerad 2010-03-01 19:08:34 i Allmänt

Hej allihopa!

Idag tänkte jag skriva lite om den fantastiska träninsmetoden - klickerträning...

Jag började att använda klicker på Kira, efter att ha läst många böcker och inslag om just klickerträning att det skulle vara så effektivt. Till en början måste jag erkänna att jag var skeptiskt, men oj vad fel jag hade! Det är verkligen jätteeffektivt! Man belöner exakt på hundradelen när hunden gör rätt beteende, ett vanligt "BRA" är för långsamt. Ta till exempel "SITT" då kan du belöna exakt när rumpan nuddar marken, eller vid "LIGG" exakt när armbågarna är på marken, det blir väldigt exakt. Det blir verkligen skillnad i inlärningstid när man använder sig av en klicker. Jag märkte snabbt att Kira lärde sig supersnabbt. Klickern bygger också upp en viss motivation hos hunden.

En annan fördel är att man lättare kan belöna hunden på avstånd, med en godis eller lek som belöning vid till exempel en inkallning så har hunden inte gjort något bra förens den är framme hos dig. Den var ju egentligen duktig redan när den vände sig om och satte kurs mot dig. Med klicker så kan du klicka redan då - hunden vet då att godisen är på väg och det var ett rätt beteende.

En förutsättning för att man ska kunna träna med klicker är att man har klickat in hunden, alltså att hunden vet att när den hör klicket så är det en godis på väg och att den då har gjort rätt precis på den hundradelen. För er som är intresserade av att börja träna med klicker så har jag ett jättebra inklickningsprogram som jag använde mig av.

Sedan så behöver man ju inte använde sig av klickerträning på beteenden som hunden redan kan bra, utan det är som mest effektivt vid inlärning av nya beteenden.

Jag använder mig av en sånhär klicker, den har ett skarpt och tydligt "klick":


Funderar ni över något så FRÅGA mig!

Lycka till!

Om

Min profilbild

Kira

Jag är en superglad retriever blandning, 75 procent Flatcoated retriever och 25 procent Golden retriever, men jag är och ser ut precis som en flat! Min matte Lisa ,21 år, tävlar med mig i tävlingslydnad och rallylydnad än så länge. Men jag tränar också sök, spår, retrieverjakt, uppletande, budföring och lite annat smått och gott =) En och annan blandras utställning har vi varit på också för kul! Hemma har jag sällskap av katterna Kurre och Morris som är lagom roliga ibland... Retstickor! Matte har också släpat hem marsvinen Gilbert och Theodore, chinchillorna Henning och Hilda och ett akvarium. Måste jag nämna att matte, förutom att plugga till Civilekonom, också jobbar på Zoobutiken i Ö-vik? Jag tycker det är paradiset när jag för följa med henne på jobbet, kan det bli bättre?! Undrar ni över något så sänd gärna ett mail till Lisa_91_278@hotmail.com Kram på er!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela